LEGO House

15 af verdens dygtigste LEGO byggere udstiller i LEGO House

Del
700.000 voksne LEGO fans verden over går under navnet AFOLS – Adult fans of LEGO. Nu inviterer LEGO House 15 af de dygtigste til at udstille i Masterpiece Gallery i Billund.

15 kunstnere fra blandt andet Asien, Europa og USA er på vej til Billund, hvor deres LEGO værker bygges og udstilles i LEGO House. Hele øverste etage – det såkaldte Masterpiece Gallery – er dedikeret til netop denne flok af dygtige byggere, fordi deres kreationer skubber til opfattelsen af, hvad man kan bygge ud af LEGO klodser. En skrivemaskine, et Fabergé-æg, et koral-rev og en rustning er blot et par af eksemplerne.

Senior Designer i LEGO House, Stuart Harris har stået i spidsen af komiteen for udvælgelsen af modellerne: ”Kreativitet finder sted på alle niveauer uanset om man er barn eller voksen. Det der er så særligt ved de voksne fans er, at de tager LEGO konstruktionen til et helt nyt niveau og bliver ved med at være kreative. De bygger ting, som selv vi professionelle LEGO designere er dybt imponerede over. Personligt er jeg virkelig fan af, når man genanvender klodser på en helt nye måder. En af vores udstillere bruger f.eks. droide-arme til at skabe koralrev. Det er så fedt!”

De 15 LEGO udstillere transporterer selv deres til tider skrøbelige modeller til Billund, og er selv med til at installere dem i udstillingsmontrene, så de står præcis, som tænkt hjemme ved skrivebordet.

Administrerende direktør i LEGO House Jesper Vilstrup fortæller, at arbejdet med de voksne fans er en vigtig inspirationskilde: ”I LEGO House er vi sat i verden for at understøtte kreativitet og skaberkraft og ved at vise disse virkelig imponerende byg, så inspirerer vi både børn og voksne til at gå hjem og finde deres LEGO klodser frem og bygge igen. Og gerne i stor skala. Med denne udstilling viser vi, at man i princippet kan bygge alt ud af LEGO klodser, hvis bare man tilsætter en stor portion fantasi. Og ihærdighed.”

600 fans til åbningsdagen
Torsdag 26. september kommer 600 LEGO fans til LEGO House, og her skal den nye udstilling i Masterpiece Gallery virkelig stå sin prøve. Stuart Harris siger:
”Både udstillerne og vi ansatte er spændte, når de 600 fans ankommer. Her bliver de nye modeller sat på den endelige prøve, når de bliver vurderet af andre dygtige byggere. Men når man ser på dette års modeller, så burde ingen være nervøse, da niveauet er utrolig højt”.

Udstillingen i Masterpiece Gallery er tilgængelig for offentligheden fra 27. september

For yderligere information kontakt gerne:

Trine Nissen, Senior PR & Communication Manager, LEGO House
trine.nissen@legohouse.com
(+44) 29 44 69 39

Note til redaktionerne:

Kunstnerne sætter udstillingen op 25. september kl. 10-17, hvor det er muligt for journalister at komme forbi.

Der er desuden mulighed for at få tilsendt rå-videoklip af:

  • Udstillerne og værkerne.
  • Time-lab af LEGO mosaic der bygges op.
  • Drone-optagelser af LEGO House.

Billeder

Information om LEGO House

LEGO House
LEGO House
Ole Kirks Plads 1
7190 Billund

+45 8282 0400https://www.legohouse.com/

Følg pressemeddelelser fra LEGO House

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LEGO House

LEGO® House hylder 15 LEGO fans fra hele verden med ny udstilling21.9.2023 12:15:43 CEST | Pressemeddelelse

15 talentfulde LEGO® fans fra 11 forskellige lande udstiller deres personlige LEGO værker i Masterpiece Gallery i LEGO House i Billund til glæde for husets gæster fra d. 23. september og et år frem. "Vi håber, at mange vil komme og opleve udstillingen og blive inspireret af de fantastiske værker. Det vil forhåbentlig give vores besøgende lyst til at bygge endnu mere kreativt og mod på at kaste sig ud i nye teknikker," siger Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør i LEGO House.

LEGO® House fejrer Disneys 100-års jubilæum og udstiller fire kæmpe LEGO mosaikker23.8.2023 15:48:19 CEST | Pressemeddelelse

• Fra 23. august til og med 29. oktober: Fire kæmpe LEGO® mosaikker, designet af tre kvindelige kunstnere og bygget af fans og familier i Manchester, Paris og New York udstilles samlet for første gang. Det sker i LEGO House i Billund. • Mosaikkerne er inspireret af det nye LEGO® | Disney: Disney-slottet og 100 år med Disneys magiske univers. • Hver LEGO mosaik er 4,5 meter høj og bygget af flere end 220.000 LEGO klodser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum