Bliv klogere på grøn protein i fødevarer på dette års FOOD Festival
Aarhus Universitet indbyder alle interesserede til at høre om den nyeste forskning inden for planteprotein fra grøn biomasse på den årlige FOOD Festival i Aarhus, der finder sted den 6.- 8. september på Tangkrogen i Aarhus. Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har en stand på festivalpladsen, og her kan man, blandt meget andet, høre om projektet ”Fødevareingredienser fra grøn bioraffinering .”
I projektet udskiller man protein fra lucerne og opkoncentrerer samt tørrer det, så man til sidst har et grønt proteinpulver, der kan tilsættes fødevarer. Lucerne, der minder om kløver, bruges som modelplante i projektet for på sigt også at kunne anvende græsprotein.
Det er første gang, der i regi af Aarhus Universitet produceres så store mængder grøn proteinmasse til brug i fødevarer, et arbejde, der er foregået på laboratorieniveau hidtil. DTU og en række fødevare- og forarbejdningsvirksomheder deltager i projektet, og fødevareproducenterne udvikler nu en række prototyper af produkter, hvor de i regi af projektet erstatter proteinet i f.eks. proteinshakes, energibarer og vegetabilske pølser med grøn protein. Fødevarer med grøn protein er endnu ikke på markedet i Danmark.
-Man er langt i arbejdet med grøn protein som alternativ proteinkilde i dyrefoder, mens arbejdet med grøn protein til human konsum ikke før har været afprøvet i så stor skala herhjemme, fortæller Postdoc ved Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, Jesper Malling Schmidt, der deltager i projektet.
Senere i projektet skal proteinets tekstur-egenskaber undersøges nærmere, herunder emulgering, skum og gelering.
Der er også planlagt rotteforsøg, hvor proteinfordøjelsen hos rotter undersøges, efter de har indtaget foder med grøn protein. Fordøjeligheden undersøges for at teste, hvorledes forskellige processer og antioxidanter kan påvirke optaget af protein.
Arrangementet, der finder sted i AU FOODs telt på Food Festival er en del af projektet ” Fødevareingredienser fra grøn bioraffinering ”, der indgår i Region Midtjyllands Udviklingsprogram for Bioøkonomi, med tilskud fra Region Midtjylland og EU’s regionalfond via Erhvervsstyrelsen.
For yderligere oplysninger, kontakt:
Postdoc ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet:
Jesper Malling Schmidt
Mail:jesper@food.au.dk
Tlf.: +4587158335
Nøgleord
Kontakter
For yderligere oplysninger, kontakt:
Postdoc ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet:
Jesper Malling Schmidt
Mail:jesper@food.au.dk
Tlf.: +4587158335
Billeder
Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug er rammen om samarbejdet mellem forskningsmiljøerne på jordbrugs- og fødevareområdet på Aarhus Universitet. Centret understøttes af en mindre centerenhed, der bl.a. koordinerer universitetets aftale med Miljø- og Fødevareministeriet om levering af forskningsbaseret myndighedsbetjening på fødevare- og jordsbrugsområdet.
Læs mere om DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
DCE bringer satellitter længere ind i miljøovervågningen1.5.2024 09:31:07 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet tilbyder hjælp til brug af europæiske satellitdata og går i dialog med amerikanske myndigheder om overvågningen af miljø og natur.
Stor energiudvikler går sammen med forskere fra Aarhus Universitet om biodiversitet og miljø1.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Gæs og grøn energi skal kunne eksistere side om side i projektet Viborg Go Green i Vinge ved Viborg. En samarbejdsaftale i millionklassen og ansættelsen af en ph.d. skal sikre, at projektet og andre tilsvarende projekter kan udvikles under iagttagelse af gældende fuglebeskyttelsesregler.
Sjældne gæs står i vejen for den grønne omstilling1.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En gruppe sjældne gæs overvintrer på én bestemt mark ved Viborg, hvor kommunen og en virksomhed har planer om at opføre en energi-park. Men hvordan flytter man en stædig gås, der ikke gider lette rumpetten?
Orme kan gøre fiskeopdræt langt grønnere29.4.2024 08:47:42 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle masseproduktion af orme, der kan erstatte både kosttilskud og vaccinere fiskene tidligere end hidtil. Noget, der gør opdræt mere effektivt og dermed nedsætter CO2-aftrykket.
Forsker: Aktivistiske enkeltindivider spænder ben for den forskning, der kan sikre dyrevelfærd26.4.2024 08:42:45 CEST | Pressemeddelelse
Når aktivistiske enkeltindivider tilskudsfodrer heste i naturpleje og chikanerer dyreholderne, spænder de ben for den forskning, der skal sikre netop den velfærd, de hævder at gå op i.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum