Elekcig

Udlandet truer sikkerheden for danske E-cigaret forbrugere

Del
I op mod 200 sager i 22 amerikanske stater er patienter inden for den seneste uge blevet indlagt, og myndighederne ser forbindelser til brug af e-cigaretter.
Din personlige rygestop plan fra National Health Service i England
Din personlige rygestop plan fra National Health Service i England

Der er i disse dage fuld bemanding på i kundeserviceafdelingen hos Elekcig. Med baggrund i de seneste dages eksempler på e-cigaret relaterede indlæggelser i USA, søger de danske forbrugere nu særlig vished om de konkrete tilfælde.

Ifølge de amerikanske myndigheder er tilfældene i USA relateret til dampning af oliebaserede e-væsker muligvis med indhold af THC. Den e-væske som findes i danske sortimenter, er basseret på vandopløselige ingredienser, og det er b.la. effekten af det Tobaksvaredirektiv, som trådte i kraft i EU's medlemslande Den 20. maj 2016.

Stil krav til både produkter samt personale

I Danmark har Sikkerhedsstyrelsen fokus på at få fjernet ulovlige e-cigaretprodukter fra hylderne, og det er til glæde for både forbrugere og forhandlere, i hvert fald hvis man spørger Adm. direktør ved Elekcig, Rasmus Holdt.

”Kunderne er i dag trygge ved at handle indenfor landets grænser, men vi skal gerne derhen, hvor vi kan give samme professionalisme og tryghed, som vi oplever det på apoteket, når vi henter medicin”

Hos danske forhandlere, mener Rasmus, at der kan gøres meget hvad angår produktsikkerhed samt krav om faglighed blandt personale. Udfordringen her og nu, skal dog findes i de mange internetkøb fra udlandet. 

Potentielt skadelige produkter kan handles fra udlandet

Over 1/3 af danskernes internethandel foretages på udenlandske hjemmesider, og her er e-cigaretter ikke en undtagelse. E-cigaretprodukter kan finde vej til den danske forbruger, om det så er lovligt registrerede produkter eller ej.

”Hvis vi skal undgå lignende tragiske tilfælde, som det vi ser i USA, er det på tide, at der investeres i at oplyse forbrugerne, mere end vi gør i dag. Potentielt set kan flere danskere være i besiddelse af oliebasseret e-væske fra udlandet, og mit klare opråb er, at man skal få det destrueret.”   

Kvitter både damp og røg

Public Health England har længe inkluderet e-cigaretten som rygestopmiddel i det gratis offentlige tilbud om rygestophjælp, og ligesom man her oplever en stigende evidens for, at e-cigaretten afhjælper folk med at ryge, er billedet det samme hos Elekcig.

”Vi byder rygere over 18 år velkomne, men vil ligeså gerne sige farvel igen. Vi ser tydeligt, hvordan mange langsomt trapper ned for nikotinniveauet i sin e-væske for til sidst at blive decideret uafhængig af nikotin, og det må siges at være målet i sig selv.”

Hos Elekcig opfordrer man nu Sundhedsstyrelsen til at gribe sagen an på en, det de kalder, mere seriøs og ansvarlig måde. Helt konkret foreslås et fagligt samlingssted, hvor man som forbruger kan blive hjulpet og rådgivet – Præcis som det kendes fra Stoplinien.dk.

”Det kunne f.eks. hedde Damplinien.dk, og jeg overdrager gerne domænet, hvis man på et tidspunkt skulle vælge at gå videre med ideen.”

Nøgleord

Billeder

Din personlige rygestop plan fra National Health Service i England
Din personlige rygestop plan fra National Health Service i England
Download

Links

Information om Elekcig

Elekcig
C.W Obels Plads 2
9000 Aalborg

http://www.elekcig.dk

Elekcig distribuerer produkter inden for kategorien "less harmfull tobacco", herunder e-cigaretter. Foruden de tre dedikerede webshops i Danmark, Sverige og Tyskland består virksomheden af en fysisk butik i Sverige og et netværk af B2B-kunder, der betjenes ved at køre salgsagenter dagligt.

Følg pressemeddelelser fra Elekcig

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye