Unge i Slagelse vil have deres byområde af ’ghettolisten’

26-årige Mohammed Hassan viser Esben Bjerre rundt i Ringparken, hvor han er vokset op, mens han fortæller om at bo i et område, der er på regeringens ghettoliste.
”Hvis du hele tiden får at vide, du kommer fra en ghetto. Så føler man sig automatisk kriminel,” siger Mohammed Hassan.
Samtalen om at bo i en ghetto er en del af Podcasten ’Optimisten.’ Afsnittet hedder ’Opråb fra ghettoen,’ og det sætter fokus på unge og deres byer.
Hassan, som går i 2. g, er en af de unge, som Esben Bjerre også taler med. Han oplever ofte, at blive mødt med fordomme, når han fortæller, hvor han bor.
”Da min lærer skulle hjælpe mig med en jobansøgning, så sagde hun, jeg ikke skulle skrive, at jeg bor i Nordbyen, hvis jeg ville have jobbet. Det irriterer mig. Jeg er stolt over, hvor jeg er fra, og jeg vil gerne være med til at ændre områdets ry,” fortæller Hassen.
Unge skaber forandring
Flere af de unge i Nordbyen er gået sammen og har stiftet foreningen Dandelions, der betyder mælkebøtte på engelsk, hvor de står bag forskellige initiativer, der skal forbedre Ringparken. Blandt andet beboermøder, fællesspisning og hver lørdag mødes op mod 50 unge i Rosenkildegården til hygge, dans, film og computerspil.
”Vi prøver at vise, at du kommer ingen vegne med en dårlig attitude. Der er ingen mennesker, der vil lære dig at kende eller ansætte dig,” siger Mohammed Hassan, der er en af stifterne af Dandelions.
De unge fortæller Esben Bjerre, at tiltagene betyder, at der er skabt mere sammenhold i området på tværs af aldersgrupper.
Ingen ghettoer i år 2030
Podcasten ´Optimisten´ er produceret for PlanBørnefonden og handler om, hvad unge selv kan gøre for at engagere sig i Verdensmålene frem mod 2030. Gennem fem afsnit er Esben på en rejse, hvor han undersøger, om han skal være pessimist eller optimist på verdens vegne.
”Om vi når de 17 Verdensmål i 2030, det ved jeg ikke. Men hvis vi alle bare gør en lille bitte smule mere, og de 55-årige mænd tager sig lidt mere sammen og går forrest, så tror jeg sgu på det,” siger Esben Bjerre.
Verdensmål 11 handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund i hele verden. De unge fra Ringparken vil med deres initiativer forsøge at komme af med problemerne og det dårlige ry.
”Folk kan godt have nogle fordomme. Måske fordi man ser lidt anderledes ud. Sådan synes jeg ikke, det burde være,” afslutter Hassan, som gerne vil være journalist, når han er færdig med gymnasiet.
Nøgleord
Kontakter
Signe HolmePressechef
Tlf:(+45) 60 68 30 12signe.holme@planbornefonden.dkBilleder
Links
Information om PlanBørnefonden
PlanBørnefonden er Danmarks største privatfinansierede børnerettighedsorganisation. Vi er en del af Plan International, som arbejder i 70 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem drenge og piger
Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden
NGO’er reagerer på bombardementer i Kyiv: Børn og familier er under angreb24.4.2025 15:01:11 CEST | Pressemeddelelse
Børn og familier er under angreb i det mest voldsomme bombardement af Kyiv siden krigens start. Civile må aldrig være mål for militære handlinger.
PlanBørnefonden og C40 indgår klimapartnerskab med fokus på unge3.4.2025 15:00:53 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt klimapartnerskab mellem PlanBørnefonden og C40 Cities skal gøre unge i Afrikas byer bedre i stand til at håndtere klimaforandringernes konsekvenser. Partnerskabet er støttet af Udenrigsministeriet.
NGO reagerer på jordskælv i Myanmar28.3.2025 16:23:30 CET | Pressemeddelelse
Fredag blev Myanmar ramt af kraftige jordskælv, der målte op mod 7,7 på Richterskalaen. Tusindvis frygtes sårede og døde. PlanBørnefonden er til stede med nødhjælp.
Ny rapport: Ukrainske drenge og mænd står i en mental sundhedskrise26.3.2025 09:29:01 CET | Pressemeddelelse
Tre års krig i Ukraine har alvorlige konsekvenser for drenges og unge mænds mentale sundhed, men meget få får hjælp. Det viser ny rapport fra PlanBørnefonden.
PlanBørnefonden, Grundfos Fonden og African Development Bank vil sikre rent vand og grønnere landbrug til 200.000 mennesker i Sydsudan og Etiopien14.3.2025 09:35:44 CET | Pressemeddelelse
I et nyt samarbejde skal PlanBørnefonden sikre adgang til mad, vand og grønne indtægtsmuligheder for næsten 200.000 mennesker i Sydsudan og Etiopien, som er hårdt påvirket af klimaforandringer og konflikter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum