
Flot regnskab fra REMA 1000
I 2016 rundede discountkæden REMA 1000 284 butikker og 10.000 medarbejdere i Danmark, og det aktuelle regnskab viser, at det øgede antal medarbejdere og butikker ikke kun har øget omsætningen – det er også lykkedes at løfte bundlinjen. Resultatet for regnskabsåret 2016 er 374 mio. kr. Købmandsresultatet pr. butik er uændret og ligger som i 2015 på 1,3 mio. kr. i gennemsnitsresultat for en franchisetager.
På hovedkontoret i Horsens er man tilfredse med bundlinjeresultatet:
- Vi er lykkedes med at øge antallet af butikker med 14 i det forgangne år og har samtidig fået mange flere dygtige mennesker med på REMA holdet. Vi er tilfredse med, at vi også kunne løfte bundlinjen med 50 mio. kr. Vores bundlinje følger toplinjen, og det er udfordrende i en konkurrencepræget branche, siger Henrik Burkal, administrerende direktør i REMA 1000, og fortsætter:
- Som baggrund for den flotte udvikling vil jeg fremhæve de engagerede mennesker i vores virksomhed, REMA stjerner, som jeg kalder dem. Specielt vores selvstændige REMA købmænd betyder større nærhed til kunder og medarbejdere, og det mener jeg afspejler sig i vores udvikling og resultater. Vi er glade for og ydmyge over den tillid, som mange danskere viser os ved at lægge store dele af deres dagligvarekøb hos os.
Discount med holdning er værdiskabende
REMA 1000 har i mange år i træk kunnet fremvise nye regnskabsrekorder, og i 2016 blev kæden kåret til den kæde i dagligvarehandlen med det bedste image i en stor YouGov undersøgelse. En af årsagerne til det stærke image er discountkædens fokus på at have en holdning til samfundet, både det nære lokalmiljø, sport og fritid i samfundet generelt, emballage, sund kost, allergifri parfumeserier og naturligvis kædens helt store mantra – kampen mod madspild.
REMA 1000 er altid gået foran med holdninger og skæve initiativer, og ”mælkestøtteprojektet” til mælkebønderne i efteråret 2015 er endnu et eksempel. REMA 1000 har støttet mælkebønderne siden efteråret 2015, hvor hele 80 pct. af de danske mælkebønder tabte penge. I dag er mælkeprisen steget, dansk mælk er konkurrencedygtig, og der er blevet skabt en god debat. Derfor har REMA 1000 naturligt valgt at stoppe mælkestøtteinitiativet nu.
- Vores kunder tog rigtig godt imod initiativet, og de viste lyst til at støtte mælkebønderne. Vi vil gerne takke vores kunder for at generere millioner af kroner til mælkebønderne. Mest af alt var vi glade for, at vi sammen med vores kunder kunne give mælkebønderne moralsk opbakning samt at vi var med til at anspore en debat, siger Henrik Burkal.
Henrik Burkal siger, at dette initiativ ikke bliver det sidste ”skæve” initiativ til udfordring af konventionerne i branchen:
- I 2008 var vi sammen med foreningen Stop Spild Af Mad med til at sætte fokus på madspild ved at fjerne flerstykspriser i vores butikker – et absolut brud med konventionerne for godt købmandskab, men vi var med til at indlede en debat, som har gjort, at de fleste detailkæder i dag er aktive i kampen mod madspild. Der er temaer, som er større end de enkelte kæder f.eks. vores miljømæssige aftryk, vores ansvar i forhold til fødevarekvalitet og vores indvirkning på folkesundheden. De temaer skal vi ikke blot have en holdning til – vi skal også handle for at gøre en forskel, slutter Henrik Burkal
Kontakter
For mere information, kontakt venligst:
Kommunikationsafdelingen hos REMA 1000, tlf. 88816000
Information om REMA 1000
Om REMA 1000
REMA 1000 er en landsdækkende discountkæde med fokus på kvalitet til lave priser. Under overskriften Discount med holdning arbejder REMA 1000 ud fra det tankesæt, at det er muligt at have en klar holdning til varernes kvalitet samtidig med, at varerne sælges til discountpris. Blandt REMA 1000s mærkesager er kampen mod madspild, samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse og udviklingen af økologien i samarbejde med Gram Slot. REMA 1000 er medlem af Dansk Initiativ for Etisk Handel og har flere fairtrade-mærkede varer i sortimentet. REMA 1000s butikker er drevet efter en franchisemodel med selvstændige, lokalkendte købmænd i spidsen for den enkelte butik. REMA 1000 har i alt 287 butikker fordelt over hele landet.
Følg pressemeddelelser fra REMA 1000
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra REMA 1000
Ny REMA 1000 i S&E Huset på Frederikssundsvej i København NV18.11.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Torsdag den 25. november åbner en ny REMA 1000 i S&E Huset på Frederikssundsvej 5 i København NV. Det er den erfarne købmand Per Hjortstrand, der skal stå i spidsen for butikken.
REMA 1000 har højeste niveau af dyrevelfærdsmærket på alle mejeriprodukter fra Gram Slot28.9.2021 12:15:05 CEST | Pressemeddelelse
På det økologiske landbrug Gram Slot i Sønderjylland – som REMA 1000 er medejer af – har køerne fået mere plads at boltre sig på. Det betyder, at alle Gram Slots mejeriprodukter nu har tre hjerter i den statslige dyrevelfærdsmærkningsordning, og det er endnu et skridt i REMA 1000 og Gram Slots fælles arbejde for bedre dyrevelfærd. Alle produkterne kan købes i REMA 1000.
20 millioner danske haveæbler reddet fra kompostbunken15.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En vigtig milepæl er nået. Omkring 20 millioner danske haveæbler er det seneste fem år blevet til most frem for kompost. Det er de takket være danske haveejere og Ørbæk Mosteri på Fyn samt et stærkt samarbejde med REMA 1000 - og på det seneste også med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Og nu kan danskerne være med til at redde endnu flere æbler.
Ny REMA 1000 på Odins Brygge i Odense7.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag den 16. september åbner en ny REMA 1000 på Odins Brygge på Havnegade 8C i Odense. Det er den erfarne købmand i REMA 1000, Steffen Koch, der skal stå i spidsen for butikken.
Op mod 20 tons skæve gulerødder vil gå fra madspild til måltider27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt samarbejde mellem REMA 1000, Mou, DanRoots og Stop Spild Af Mad forventes 20 tons frasorterede, skæve, knoldede, knækkede økologiske danske gulerødder at gå fra madspild til måltider, når de bliver til økologisk gulerodssuppe.