Dansk Metal

Dansk Metal: Gode tiltag løser ikke hele udfordringen med værdig tilbagetrækning

Del
Dansk Metal ser positive takter i aftalen, men mener ikke det er en dækkende løsning for nedslidte.
Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Mteal
Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Mteal

Regeringen, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti har i dag præsenteret en politisk aftale om en ny seniorpension, der erstatter seniorførtidspension.

”Vi har gennem flere år arbejdet for at få lempet adgangen til seniorførtidspensionen, da alt for mange af danskerne og vores medlemmer er kommet i klemme. Det bliver der nu lavet om på, hvilket er et godt skridt i den rigtige retning”, udtaler hovedkasserer i Dansk Metal, Torben Poulsen.

I Dansk Metal er man tilfredse med, at partierne bag aftalen har lyttet til en række af de konkrete forbedringer, som bl.a. Dansk Metal har bragt på banen. For eksempel at flere får adgang til ordningen, at der ses på sammenhængen mellem kommende overenskomster og politiske aftaler, samt elementet om fastholdelsesfleksjob:

”Rigtig mange har et ønske om at fortsætte på deres arbejdsplads, selv om kroppen simpelthen ikke kan arbejde fuldtid længere. Derfor er vi glade for, at vores store ønske om at fjerne barriererne på fastholdelsesfleksjob er med i aftalen, så flere kan fortsætte på deres arbejdsplads, men i færre timer”, fortsætter Torben Poulsen.

Ifølge Dansk Metal kan seniorpensionen dog ikke stå alene:

”Smeden eller industriteknikeren, der ikke har en varig arbejdsnedsættelse, men som slider sig igennem arbejdsdagen med smertestillende piller, får ikke gavn af denne aftale”, siger Torben Poulsen.

Derudover har Dansk Metal ikke den store fidus til de økonomiske incitamenter:

"De økonomiske incitamenter kan måske være med til at fastholde friske lønmodtagere et par år længere på arbejdsmarkedet. Men de slidte lønmodtagere bliver altså ikke mindre slidte af, at de få lidt ekstra på kontoen. Derfor mener vi, at vi kan bruge pengene bedre.”

Dansk Metal er desuden meget forundret over, at det ikke er blevet aftalt, hvor visiteringen skal foregå:

”Det er meget uklart og ukonkret, at partierne ikke er blevet enige om hvem der skal stå for visiteringen. Erfaringerne siger, at det er helt afgørende, at det ikke sker på et kommunalt niveau, og det burde i den grad være nedskrevet i aftalen”, siger Torben Poulsen.

Dansk Metal ærgrer sig ligeledes over, at regeringen ikke formåede at lave et bredt forlig med blandt andet Socialdemokratiet:

Vi havde håbet på en styrkelse af seniorførtidspensionen sammen med nye tiltag for tidligere tilbagetrækning, som fx Socialdemokratiet har foreslået, var blevet bredt forankret i Folketinget. Vi kan kun opfordre til, at der bliver landet en bred og dækkende aftale efter valget,” slutter hovedkasserer i Dansk Metal, Torben Poulsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Mteal
Torben Poulsen, hovedkasserer i Dansk Mteal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye