Danskerne gik sig til 300 hjertestartere

Der var ikke tale om en traditionel indsamling, da tusindvis af danskere søndag gik på gaden med røde indsamlingshjerter. For Hjerteforeningen garanterer, at alle grupper, der gik 15 indsamlingsruter, får en hjertestarter med varmeskab på det sted, de selv har valgt.
Hjerteforeningen satser i år stort på et nyt og banebrydende koncept, der bryder med den traditionelle landsindsamling.
- Hver en krone, der er samlet ind, går ubeskåret til uddeling af hjertestartere. Det er derfor, vi kalder det for Hjerteforeningens Landsuddeling. Vi dækker selv alle omkostninger til produktion af indsamlingshjerter, kampagne, materialer, annoncering, administration og løn, siger Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen.
Landsuddelingen er allerede det første år blevet godt modtaget af danskerne.
- Vi tør godt kalde Landsuddelingen 2019 en succes. Der har været stor tilslutning fra hele landet. Antallet af deltagere er steget fra ca. 5.500 i 2018 til forventet ca. 6.500 i år – det er flot i en tid, hvor det er stadigt vanskeligere af få frivillige til at samle ind. Desuden har vi oplevet fantastisk opbakning fra organisationer som Ældre Sagen, Spejderne, DGI, Loop Fitness og BL (Danmarks Almene Boliger). Vi har stået sammen om at skaffe hjertestartere og tryghed til lokalbefolkningen, siger Anne Kaltoft.
Lodtrækning om hjertestartere
I de kommende måneder vil alle grupper, der har gået 15 indsamlingsruter, få besøg af en elektriker fra TS-gruppen, der som Hjerteforeningens samarbejdspartner vil montere de mange nye hjertestartere. Konkret betyder det, at der snart bliver sat flere end 300 hjertestartere op i Danmark.
Men nogle grupper har måske samlet mere ind, end hvad en hjertestarter, varmeskab og opsætning koster, ligesom en del mennesker har gået for den gode sag uden at være tilknyttet en specifik gruppe. Det overskydende beløb går til at sætte hjertestartere op andre steder. I den forbindelse trækker Hjerteforeningen lod blandt de af Landsuddelingens deltagere, som ikke allerede har sikret sig en hjertestarter. Hver gået indsamlingsrute tæller som et lod, og på Hjerteforeningens Frivilligdag i Odense 11. maj bliver der uddelt minimum 15 hjertestartere.
Hjertestartere fra Hjerteforeningens Landsuddeling skal være offentligt tilgængelig døgnet rundt og registreres på TrygFondens ”hjertestarter.dk”.
Fakta om hjertestop og hjertestartere
- 4.000 danskere bliver årligt ramt af hjertestop uden for hospital – det svarer til ca. 11 mennesker om dagen. Én overlever.
- De fleste personer vil få varige skader eller dø, hvis de ikke får hjælp inden for 10 minutter.
- Efter ca. 6 minutter kan hjernen begynde at tage skade, og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for at overleve med ca. 10 %.
- Den mest effektive behandling af hjertestop opnås, når hjertemassage kombineres med brug af en hjertestarter.
- Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være op til 50-70 procent, hvis der bliver stødt med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.
Nøgleord
Kontakter
Jens Harder HøjbjergMarketing- og kommunikationschef
Tlf:40 11 19 11jensharder@hjerteforeningen.dkBilleder


Information om Hjerteforeningen
Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med mere end 116.000 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.
Besøg os på hjerteforeningen.dk
Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen
Hjerteforeningen skifter fokus10.5.2025 16:55:31 CEST | Pressemeddelelse
På Hjerteforeningens årlige repræsentantskabsmøde og frivilligdag i Odense lørdag blev der ud over et nyt logo præsenteret en ny strategi, der flytter foreningens fokus fra at være en patientforening til at være en sundhedsorganisation.
Hjerteforeningens Forskningspris gives til stort studie af nyfødtes hjerter13.3.2025 13:05:39 CET | Pressemeddelelse
Ved Hjerteforeningens store arrangement ’Sammen om hjertet’ blev Hjerteforeningens Forskningspris uddelt. Prisen gik i år til Copenhagen Baby Heart, som er en stor befolkningsundersøgelse med fokus på det nyfødte barns hjerte.
Birthe Kjær uddelte Hjerteprisen til børnehjerteambulatorier12.3.2025 17:17:01 CET | Pressemeddelelse
Sangerinden Birthe Kjær, som er ambassadør for Hjerteforeningen, stod for uddelingen af Hjerteprisen til repræsentanter fra Danmarks tre største børnehjerteambulatorier, da eventet ’Sammen om hjertet’ i dag fandt sted.
Forskningsprojekt med hjertestartere når stort mål23.2.2025 07:35:00 CET | Pressemeddelelse
Forskningsprojektet NordStart, som blev lanceret for knap to år siden, når i disse dage sit første store mål. 280 nye hjertestartere – placeret efter en avanceret algoritme – er nu sat op i Region Nordjylland.
Kender du Årets Hjerteredder 2025?22.1.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Hjerteforeningen kårer i samarbejde med Østifterne hvert år Årets Hjerteredder. Nu er tiden inde til at indstille kandidater til årets pris.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum