SDU får ny dekan på naturvidenskab
Når medarbejdere og studerende på Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU den 1. maj møder deres nye dekan, vil de se et velkendt ansigt.
Marianne Holmer har siden 1. december været konstitueret dekan, og den opgave har hun løst så godt, at universitetets ledelse har peget på hende i et tæt ansøgerfelt til stillingen som dekan.
Det betyder, at hun også i de kommende år skal stå i spidsen for fakultetet, der tæller cirka 2000 studerende og 500 medarbejdere.
Aktiv tilgang
De får en dekan, der kender fakultetet bedre end de fleste; I 1980’erne studerede Marianne Holmer biologi på det institut, hvor hun i 2010 blev udnævnt som professor og ansat som institutleder.
-Jeg er glad for, at Marianne Holmer vil være med til at præge udviklingen på naturvidenskab – og på SDU - i de kommende år. Hun har både som institutleder og konstitueret dekan udvist en aktiv tilgang, som gør hende til en stærk og konstruktiv samarbejdspartner, siger Henrik Dam, rektor på SDU.
Både han og Marianne Holmer peger på, at der både herhjemme og på internationalt plan er stor efterspørgsel efter naturvidenskabelige kompetencer.
Globale udfordringer
- Den naturvidenskabelig forskning er afgørende for, at samfundet kan løse de store globale udfordringer og leve op til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor har vi både brug for de løsningsorienterede forskningsprojekter og de mere erkendelsesteoretiske projekter, som først og fremmest handler om at forstå, hvordan verden er bygget op, siger Marianne Holmer.
Hun ser også gerne, at bæredygtigheden betones i de uddannelser, som fakultetet udbyder.
-De unge er meget miljø- og klimabevidste, og derfor skal vi synliggøre, at en naturvidenskabelig uddannelse netop giver dem mulighed for at beskæftige sig med bæredygtighed, siger Marianne Holmer.
Fritid på havet
Dykkerdragten var i mange år en del af arbejdsuniformen hos den 54-årige biolog, som selv har specialiseret sig i økologi i kystzoner med et særligt fokus havegræsser og klimaforandringer. I de senere år er arbejdsopgaverne blevet stadig mere administrative, men havet fylder stadig meget i Marianne Holmers liv.
Hun tilbringer gerne sin fritid på havet. Hun og familien har tilbragt mange gode timer på sejlture rundt i de nordiske farvande. Senest er hun begyndt at sejle i enmandsjolle, nu hvor døtrene er blevet lidt større.
.
Kontakter
Marianne Holmer: mail holmer@biology.sdu.dk - mobil : 60 11 26 05,
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
SDU-forskere er med til at sikre god rapportering af forskning30.4.2025 07:43:42 CEST | Pressemeddelelse
God forskning handler ikke kun om, hvad man finder ud af, men i lige så høj grad, hvordan man er nået frem til det, og hvordan det beskrives. Tre forskere for Syddansk Universitet har nu været med til at opdatere de vigtigste rapporteringsvejledninger inden for sundhedsforskning.
Ny professor vil styrke forskningen i kampen mod aggressiv hjernekræft24.4.2025 10:32:27 CEST | Pressemeddelelse
Helge Thisgaard udnævnes til professor i medicinsk fysik ved Forskningsenheden for Nuklearmedicin, Klinisk Institut, SDU og OUH den 1. maj.
Stort forskningsprojekt: Ny robotteknologi skal ruste danske virksomheder til en usikker verden10.4.2025 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra SDU Robotics er sammen med 22 andre partnere en del af forsknings- og innovationsprojektet MADE REACT. Ved hjælp af nye teknologiske løsninger skal de gøre dansk industri mere modstandsdygtig i en foranderlig verden. Projektet er støttet af Innovationsfonden og har et samlet budget på mere end 100 millioner.
Nye IT- og STEM-uddannelser godkendt til SDU Vejle8.4.2025 14:00:12 CEST | Pressemeddelelse
Otte nye IT- og STEM-uddannelser bliver fundamentet for et internationalt forsknings- og uddannelsesmiljø på den nye campus.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum