Michelin-støv over Østers Master Class på Mors
Der bliver drysset Michelin-støv ud over Nykøbing Mors, når Danmarks Skaldyrshovedstad markerer afslutningen på østerssæsonen med OYSTER FINAL lørdag den 6. april.
Det er nemlig lykkedes af få Michelin-kokken Torsten Vildgaard, fra den to-stjernede Michelin-restaurant NOMA samt Thorsten Schmidt fra den højtroste Restaurant Barr, begge i København, til at lave en Master Class for østerselskere.
- Det kommer til at foregå i det, der lige om lidt bliver til Nordic Food College på Morsø Landbrugsskole, og der bliver kun udbudt ti pladser til arrangementet. Her skal deltagerne så lære, hvordan man arbejder med østers og hvordan de kan indgå i retter eller stå for sig selv som en yderst delikat ret hjemme, fortæller Projektleder Marie Kjelds.
Og der venter deltagerne noget helt specielt.
- Det er ikke hver dag, almindelige mad interesserede får mulighed for at arbejde med nogle af landets absolut ypperste kokke, og vi er da også utroligt stolte af, at det har kunnet lade sig at gøre at trække så store kapaciteter til OYSTER FINAL, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.
Efter masterclass´en får publikum mulighed for at møde de to kokke på OYSTER FINAL Pladsen ved Lystbådehavnen og Morsø Marina.
Her vil mange blandt andet kunne opleve et foredrag med Bill Dewey, der er en af de førende eksperter indenfor skaldyrsindustrien i USA, hvor han arbejder med blandt andet formidling, udarbejdelse af miljøkodeks, bæredygtighed mv. Han vil blandt andet fortælle om, hvordan skaldyrsindustrien har løftet en lang række amerikanske kystbyer udviklingsmæssigt
Det er Morsø Kommune der står bag OYSTER FINAL, med opbakning og samarbejde bredt over Mors og Limfjorden og tæller blandt andre Vilsund Blue, Sallingsund Færgekro, Café Holmen, Thisted Bryghus, Morsø Jernstøberi, Foreningen Muslingeerhvervet, Stenaldercenter Ertebølle, Nordic Food College under EUC Nordvest, Dansk Skaldyrcenter DTU Aqua, Nordisk Tang, Morsø Oliemølle, Thy Øko-bær, Thy Øko-is, Gaardbageriet, Gro Design, TMP, Morsø Kunstforening og Morsø Sejlklub & Marina.
Oyster Final er endvidere en del af det Interreg Northsea projekt, som Morsø Kommune deltager i.
Billetter til arrangementet kan købes på www.skaldyrshovedstad.dk/final
Nøgleord
Billeder
Information om Morsø Kommune
Følg pressemeddelelser fra Morsø Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Morsø Kommune
Stjernekokke klar til at dyste om DM i Østersgastronomi på Mors27.8.2019 09:37:46 CEST | Pressemeddelelse
Bocuse d´Or, Michelin, Årets Kok 2019 og Kokkelandsholdet er alle repræsenteret, når DM i Østersgastronomi for anden gang afvikles lørdag den 12. oktober 2019 i Danmarks Skaldyrshovedstad Nykøbing Mors.
DM i Østersåbning fejrer 25 år i Skaldyrshovedstaden14.5.2019 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
DM i Østersåbning, DM i Champagnesabling og DM i Østersgastronomi. Østers fejres med et kæmpearrangement på Mors til oktober.
Geologen fra Sjælland fandt drømmejobbet på Mors20.12.2018 07:51:04 CET | Pressemeddelelse
Der er langt fra at kortlægge dele af den grønlandske undergrund og til moleret på Mors - og dog. Ikke hvis man skal tro geologen Jan Audun Liljeroth Rasmussen, der forlod Københavns Universitet til fordel for et job på Museum Mors.
Verdensborgeren Erling fandt roen på Mors18.12.2018 08:13:43 CET | Pressemeddelelse
Efter et liv med utallige rejser som EU-rådgiver i 20 forskellige lande på 15 år, fandt ærke AGF´eren Erling Have roen, da han skiftede Århus ud med Nykøbing Mors.
Fire Danmarksmestre fundet i Skaldyrshovedstaden13.10.2018 20:07:05 CEST | Pressemeddelelse
Skarpslebne sabler fik champagneflaskernes halse til at flyve, da Danmarksmesteren i Champagnesabling blev fundet under årets Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing Mors. Samtidig konkurrerede landets hurtigste østersåbnere om titlerne i både junior og senior DM, mens nogle af landets bedste gourmetkokke kæmpede om at blive landets første mester i Østersgastronomi.