Danmarks Idrætsforbund

Idrætten går til kamp mod frafald

Del
Nye tilbud og medlemskaber, aktiviteter året rundt og bedre viden skal hindre sæsonfrafald i idrætten. I Svendborg spiller et pigehold fodbold om sommeren og basketball om vinteren.

Idrætsforeningerne kan med fordel gøre en aktiv indsats for at fastholde deres medlemmer. Blandt andet ved at skabe tilbud og aktiviteter året rundt. Det er én af hovedpointerne fra en undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund blandt 832 frafaldne medlemmer i seks idrætter.

For at forhindre frafaldet sætter DIF og DGI i Bevæg dig for livet-samarbejdet nu ind med konkrete anbefalinger og værktøjer til foreningerne.

”Vi oplever generelt fremgang i foreningerne, men hvis vi skal nå vores mål om at være verdens mest aktiv nation, kræver det en indsats for at fastholde medlemmer. Vi ved rent adfærdsmæssigt, at det er meget lettere at holde fast i en vane end at skulle starte en ny op. Derfor er det så vigtigt at fastholde folk i en aktiv livsstil. Det er en indsats, der måske kan drukne lidt i jagten på at hente nye medlemmer, der selvfølgelig også er afgørende,” siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.

Samtidig har mere end hvert andet stoppede medlem et ønske om at starte til idræt igen:

”Undersøgelsen viser tydeligt, at der er mulighed for at få endnu flere til at blive i idrætten. Derfor arbejder vi i Bevæg dig for livet blandt andet med at skabe motionstilbud, der kan holde på de medlemmer, der måske ikke længere har tiden eller lysten til helt så faste rammer med turneringer hver weekend. Og så ved vi også, at det sociale rundt om idrætten betyder meget for trivslen blandt medlemmerne, også selvom man er uden for sæsonen,” siger Morten Mølholm Hansen.

Styrk samarbejdet
For sæsonidrætter kan man særligt se et frafald i forbindelse med, at der skal tegnes nyt kontingent. En del af løsningen kan derfor være at gøre sæsonen længere enten med aktiviteter eller sociale arrangementer. Sæsonpausen kan også være en mulighed for at tænke i nye baner.

”Vi dyrker flere idrætter end tidligere i løbet af et liv. Derfor giver det i stigende grad mening at samarbejde lokalt mellem foreninger, så vi kan sikre, at der ikke opstår for lange pauser for udøverne. Man kan også som idræt gå forrest ved at samarbejde på nationalt plan med andre idrætter, for eksempel om at dele faciliteter, der måske ellers står tomme store dele af året,” siger Søren Brixen, adm. direktør i DGI.

I Svendborg er Svendborg Basketball Club og Tåsinge Forenede Boldklubber gået sammen om et pigehold, der spiller basketball om vinteren og fodbold om sommeren.

”Vi har givet pigerne en mulighed for at prøve kræfter med to idrætter til én samlet pris. På den måde kan vi forhåbentlig sikre, at flere finder en idræt, der passer til deres behov. Vi håber, at vi kan være med til at inspirere andre til at tænke medlemskaber på en ny måde, og til at se andre foreninger som samarbejdspartnere i stedet for konkurrenter,” fortæller Heidi Bruun, der er træner i Tåsinge Forenede Boldklubber.

Udover sæsonudfordringer er samarbejdet også en hjælp til de unge, der kan få lov til at prøve kræfter med flere idrætter uden at bruge mere tid eller betale ekstra.

De primære ikke-personlige årsager til frafald:

  • Kvaliteten af træningstilbud
  • Niveauet/sværhedsgraden til træning
  • De sociale aktiviteter og det sociale miljø/atmosfæren i klubben
  • Manglende udvikling af evner/form/færdigheder
  • Manglende kammerater/fællesskab holdet

(Kilde: 832 tidligere medlemmer i triatlon, tennis, badminton, bowling, cykling og judo & ju-jitsu)

Det vil idrætten arbejde med:

  • Nye typer af medlemskaber og motionshold tilpasset livsfaser
  • En foreningsansvarlig for trivsel
  • Aktiviteter året rundt (sportslige og sociale)
  • Indsamle viden om medlemmernes trivsel og årsager til frafald

Om Bevæg dig for livet:
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er visionen i Bevæg dig for livet, der er Danmarkshistoriens største idrætspartnerskab mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund, TrygFonden og Nordea-fonden, og involverer hele Danmark.

Nøgleord

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Store danske virksomheder og topatleter: Det ligger i vores DNA - Ingen vinder alene17.4.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu er der kun 100 dage til OL begynder i Paris. Kampagnen ’Ingen vinder alene’ sætter fokus på Danmarks unikke tilgang, når der skal opnås verdensklasse: Sammenhængen mellem bredde og elite. Danmarks olympiske partnere Salling Group, Danish Crown, Toyota, Poul Schmith og paralympisk partner Elsass Fonden er gået sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at vise, hvorfor vi som land bliver ved med at lykkes med at skabe verdensstjerner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye