Erhvervsministeriet

10 nye anbefalinger til regeringen, der skal gøre de grønne danske virksomheder endnu stærkere

Del
Regeringen har i dag modtaget anbefalingerne fra Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi. Anbefalingerne skal skabe grundlaget for, at danske virksomheder fortsat vil være globalt førende i at levere ressourceeffektive grønne løsninger. Vækstteamet peger blandt andet på, at mere digitalisering, test og demonstration er vejen frem.

Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi har afleveret en rapport med 10 anbefalinger til regeringen, som giver konkrete bud på, hvordan danske virksomheder gennem digitalisering fortsat kan være globale frontløbere i at udvikle og afsætte grønne ressourceeffektive løsninger.

Vækstteamets anbefalinger fordeler sig på fire overordnede områder:


1. Forbedret adgang til forbrugsdata for el, vand og varme, så virk-somhederne får bedre mulighed for at udvikle nye produkter og serviceløsninger, der kan give forbrugerne et billigere og mere bæredygtigt ressourceforbrug.

2. Bedre muligheder for test og demonstration, så virksomhederne kan teste implementeringen af nye grønne løsninger i større skala, end tilfældet er i dag.

3. Bedre rammer for startups inden for energi- og miljøteknologi, så de bedre kan udvikle sig - bl.a. ved at styrke mulighederne for samarbejde med forsyningsselskaberne og etablerede virksomheder.

4. Øget eksport, blandt andet via tættere samarbejde med udenlandske myndigheder, så kompleks energi- og miljøregulering i andre lande ikke er en barriere for eksporten af danske løsninger.

Lars-Peter Søbye, formand for Vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi:
”Vi står lige nu med nogle massive udfordringer, når det gælder energi, miljø og klima. Der er mere end nogensinde før brug for intelligente, bæ-redygtige løsninger. En grøn omstilling er allerede i gang på den globale scene, og Danmark er godt med, både herhjemme og i form af eksport. Men det skal gå hurtigere. Konkurrencen er hård. Der er brug for, at alle, både erhvervsliv, borgere og politikere, samarbejder, hvis vi skal være i front. Det er vi nu kommet med ti konkrete anbefalinger til. Jeg glæder mig meget til at være med til at omsætte dem i handling.”

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:
”Danmark fortsat skal være i front på det grønne område, og øget digitali-sering kan styrke de grønne danske virksomheder yderligere. Derfor ned-satte vi et vækstteam med stor erfaring på området. Og jeg er glad for nu at modtage teamets forslag til, hvordan vi bliver ved med at ligge i front inden for de grønne erhverv.”

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt:
”Jeg håber, at Vækstteamets anbefalinger skubber gang i udvikling og test af nye, grønne løsninger, som gavner forbrugernes pengepung og klimaf-tryk, når de bruger strøm, vand og varme. Selv i en travl hverdag skal det være let for danskerne at have et billigt og grønt energiforbrug.”

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen:
”Jeg er tilfreds med, at Vækstteamet har sat fokus på vigtigheden af Miljøteknologisk Udviklings- og DemonstrationsProgram i forhold til udvikling af nye digitale løsninger inden for blandt andet vand og affald. Herudover er det godt med fokus på at kunne eksportere vores gode grønne løsninger til de globale markeder.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen:
”Energi- og miljøteknologi tegner sig for en stor del af dansk eksport. Jeg ser frem til at se nærmere på vækstteamets anbefalinger om at sikre bedre rammevilkår for sektoren, så erhvervslivet også fremover vinder markeds-andele, og vi kan udbygge den danske styrkeposition.”

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Regeringen inviterer til lancering af strategi for kvanteteknologi26.9.2023 16:26:09 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til lancering med erhvervsminister Morten Bødskov, forsvarsminister Troels Lund Poulsen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Superteknologier, der har potentiale til at ændre verden, stiller store krav. Derfor sætter regeringen med National Strategi for Kvanteteknologi fokus på, hvordan der kan udvikles og bruges kvanteteknologi både i erhvervslivet, i forskermiljøet og for at styrke Danmarks sikkerhed. Tid: Torsdag d. 28. september 2023 kl. 09:00. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 08:45. Der er mulighed for bilaterale interviews fra ca. kl. 10:30. Sted: Mærsk Tårnet - KU Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N Tilmelding er nødvendig, og skal ske til presserådgiver Tina Buhl Pretzmann, e-mail: tibupr@em.dk, tlf.: 91 33 70 17

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum