Varde Kommune

Ny film sætter fokus på familier til hjemvendte soldater

Del
TrygFonden støtter dokumentarfilm om psykisk skadede veteraner og deres pårørende med 836.000 kr. ”Hjemmefronten 2” er anden film i en føljeton og får biografpremiere i september.

VETERANER OG PÅRØRENDE

De fleste er klar over, at det kan ende med at gøre ondt på både krop og sjæl, når man som soldat er udsendt på en international mission for Danmark. Men de færreste tænker over, at soldaten vender hjem som veteran og samtidig skal udfylde rollen som far eller mor, kæreste eller ægtefælle, datter eller søn, bror eller søster – og som ven.

Men hvordan udfylder man de roller, hvis man er kommet hjem med psykiske skader? Hvilke udfordringer skaber det for soldatens familie? Og hvilke erfaringer har andre soldaterfamilier gjort sig?

De spørgsmål besvarer dokumentarfilmen ”Hjemmefronten 2”, der bliver vist i biografer landet over til september.

Filmen, der er nummer to i en føljeton, er målrettet familier, hvor udsendelsen efterfølgende fik konsekvenser. I filmen fortæller pårørende og veteraner om typiske symptomer og situationer i forbindelse med PTSD og andre psykiske skader – om op- og nedture, konflikter, frustrationer, nederlag, pressede børn og vaklende ægteskaber. Men også om de små sejre, fremskridtene og den gode hverdag på trods.

CITAT

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

”Når en soldat vender hjem fra internationale missioner med psykiske skader, er det en kæmpe udfordring for både soldaten og soldatens familie. Det er udfordringer, der kan være svære at tale om. Derfor er det vigtigt, at vi som samfund sætter fokus på emnet, og derfor er ”Hjemmefronten 2” så vigtig.”

”I Varde Kommune har vi tre garnisoner, og en stor del af borgerne er veteraner eller pårørende til en soldat, der har været udsendt. Derfor gør vi i kommunen meget ud af at støtte soldaterne og deres familier. Blandt andet har vi en døgnåben hotline for veteraner og pårørende, og vi tilbyder familiebehandling til børn, der er i sorg og krise. Det skylder vi dem som samfund.”

 

OM VARDE GARNISONSKOMMUNE

  • 720 borgere i Varde Kommune er veteraner. Det svarer til 1,4 % af befolkningen.
  • Varde Kommune har fire militære myndigheder fordelt på tre garnisoner: Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne, Hjemmeværnsskolen i Nymindegablejren samt Efterretningsregimentet og Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.

OM FILMEN

  • ”Hjemmefronten 2” får biografpremiere i september og vil blive vist i garnisonsbyer landet over.
  • Filmen produceres af Krithfilm for Varde Kommune. TrygFonden støtter med 836.000 kr., mens Varde Kommunes udgifter til projektet vurderes til ca. 140.000 kr.
  • ”Hjemmefronten 1” havde fokus på de pårørende i forbindelse med udsendelsen. Her fortalte forældre, ægtefæller, børn, kærester og søskende om det at have en nær pårørende udsendt. ”Hjemmefronten 1” kan ses på: hjemmefrontenfilm.weebly.com

Kontakter

KONTAKT
Erik Buhl
Borgmester i Varde Kommune
40 17 44 54
erbn@varde.dk


Jesper Kirkbak
Kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune
23 26 36 13
jkic@varde.dk

Links

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye