Danva

Danskernes vandforbrug er faldet støt i 30 år

Del
Danskerne har igen sat en ny rekord i at spare på vandet. Det viser vandsektorens nøgletal, der præsenteres i decemberudgaven af DANVAs branchemagasin, DANSKVAND, som udkommer i dag.

En tilbagevendende nyhed i vandsektorens nøgletal er, at danskerne igen har slået rekorden, når det handler om at spare på vandet. For 20 år siden brugte hver dansker i gennemsnit cirka 200 liter vand i døgnet. Mens vi i 2016 i gennemsnit brugte 104 liter i døgnet, så er det tal i 2017 nu faldet yderligere til en ny rekord på 103 liter. Det viser vandsektorens nye nøgletal, der er indsamlet af DANVA.

”Vi udtalte sidste år, at forbruget nok ikke kunne komme længere ned. Det kunne det altså. Men det er stærkt tvivlsomt, om rekorden vil holde næste år. For på grund af den historisk tørre sommer melder flere vandselskaber om, at der har været et lille merforbrug i de hede måneder,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Nøgletallene viser også, at prisen for en gennemsnitlig husstands betaling for drikkevand har været stabil siden 1997 og ligget på godt 2.000 kroner årligt, omregnet i 2017-tal.

”Det er meget tilfredsstillende, at vandselskaberne formår at holde omkostningsniveauet så lavt, at forbrugerne oplever de laveste priser, som det overhovedet er muligt, på deres drikkevand. Men med de udfordringer, som vandværkerne står overfor bl.a. i forhold til fund af rester af pesticider i grundvandet, kan vi nok forvente, at udgifter fra indsatsen med at beskytte boringerne vil kunne ses på vandregningen de kommende år,” siger Carl-Emil Larsen.

I det nye nummer af DANSKVAND kan du også læse om:

Skattesagen og dommens konsekvenser

Med 7-0 sejren i Højesteret slipper vandselskaberne – og dermed vandkunderne – for en stor skattebetaling. 

Partnering i vandsektoren er både billigere og bedre

Aarhus Vand har arbejdet med partnering siden 2002 og erfaringen er, at samarbejdsformen skaber en samarbejdskultur, der får effektivisering og udvikling til at gå hånd i hånd. Gennem perioden med partnering har Aarhus Vand effektiviseret med 40 % i forhold til tidligere – til fordel for klimaet og forbrugernes penge.

Når klimatilpasning går hånd i hånd med byfornyelse og arkitektur

KlimaByen i Middelfart er Danmarks største demonstrationsprojekt for byudvikling gennem klimatilpasning. Projektet modtog for nylig DANVAs Klimapris 2018.

Alle trusler mod grundvandet bør indgå i overvågningen

En markant udvidelse af monitoreringen af grundvand og boringer skal forhindre, at vi igen kommer til at opleve alvorlige og ukendte trusler mod vores drikkevandskvalitet. Det er essensen af de anbefalinger, som en arbejdsgruppe under Vandpanelet har udarbejdet.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Danva

Danva
Danva
Godthåbsvej 83
8660 Skanderborg

7021 0055http://www.danva.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danva

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danva

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye