Hver 6. dansker skifter først til vinterdæk, når nattefrosten rammer

På trods af at vinteren de sidste par år har ladet vente på sig, så skal man ikke vente med at få skiftet til vinterdæk. En ny undersøgelse viser, at alt for mange venter med at tage de vintersikre dæk i brug, til den første nattefrost har indfundet sig, hvilket desværre ofte er for sent.
”Hvert år ser vi mange skader i løbet af efterårs- og vintermånederne, fordi mange ikke har fået monteret vinterdæk i tide. Der behøver nemlig hverken være sne eller frost, for at man kan miste herredømmet over sin bil. Heldigvis kan en del af disse skader undgås, hvis man husker, at man skal få skiftet til vinterdæk, når termometeret pludselig viser syv grader,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.
Skift dæk før det er for sent
Det er ikke kun, når termometeret viser minusgrader, at der er fare for, at bilen kan miste vejgrebet. Det er også i forbindelse med løvfald og rim, hvor vejene bliver mindst ligeså glatte, som ved frostvejr og snefald. Det er derfor vigtigt at komme efterårs- og vintervejret i forkøbet.
”Selvom kalenderen ikke viser vinter endnu, kan vi desværre se, at der er flere og flere, der ikke skifter dæk på bilen, før det er for sent. Noget tyder på, at vinteren hvert år kommer bag på mange bilister, og det resulterer i flere ulykker og mere usikker kørsel,” siger Henrik Sagild.
Slidte vinterdæk kan være ligeså farlige som sommerdæk i frostvejr
Selvom vinterdæk skal være med til at sikre, at bilen ikke glider på de spejlglatte veje, skal man altid tjekke, om dækkene stadig er gode nok eller om de er blevet for gamle.
Henrik Sagild uddyber, ”ligesom alle andre ting kan blive for gamle, kan vinterdæk også blive det. Det er vigtigt, at man er opmærksom på dækkenes generelle tilstand, og om dækmønstrets dybde er acceptabel. I mange tilfælde kan for gamle vinterdæk have så dårligt vejgreb, at de er decideret livsfarlige at køre med.”
Gode råd ved dækskifte
- Skift dæk i tide; i morgen kan det være for sent.
- Tjek dækmønstrets dybde. På vinterdæk bør dybden være mindst 3 mm af hensyn til bremsning og vejgreb.
- Tjek alderen på dine vinterdæk. De ser måske nye ud, men gummien kan være mør og have mistet sin ydeevne.
- Stram hjulboltene en ekstra gang efter ca. 50 km. Det gælder også, hvis du har fået foretaget dækskiftet hos en forhandler.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring blandt 1678 repræsentativt udvalgte danskere i oktober 2018.
Planlægger du at montere vinterdæk i år?
- Ja 88 %
- Nej 9 %
- Ved ikke 3 %
Hvornår monterer du normalt vinterdæk?
- Omkring november 60 %
- Når den første sne er kommet 2 %
- Så snart der er nattefrost 18 %
- Når der har været sne eller isglatte veje mere end blot én dag 3 %
- Andet 11 %
- Ved ikke 6 %
For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.
Nøgleord
Kontakter
Trine AndrupKommunikationschef
Tlf:27 52 51 06tran@gjensidige.dkBilleder

Information om Gjensidige
Gjensidige er et af de ledende nordiske skadeforsikringsselskaber, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.800 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også bank, pension og opsparing. Driftsindtægterne var 27 mia. NOK i 2017, mens forvaltningskapitalen udgjorde 149 mia. NOK
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Næsten dagligt er der optræk til en ulykke ved overskæringer på jernbanen9.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
De seneste to år er der registreret over 700 forløbere til ulykker ved overskæringer på jernbanenettet, hvor der har været ved at ske en kollision eller påkørsel. Det viser nye tal, som Trafikstyrelsen har udleveret til Gjensidige.
Bank og forsikringsselskab advarer mod dette på udlandsferien8.7.2025 14:31:07 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Sparekassen Kronjylland og Gjensidige, viser, at næsten hver tredje dansker foretrækker at betale med kontanter, når de er på ferie i udlandet. Det kan være en dårlig idé, advarer Sparekassen Kronjylland og Gjensidige.
Mange danskere kender ikke anbefalingerne: Betalinger i udlandet kan give ekstraregning6.7.2025 07:46:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver anden dansker kender ikke deres banks anbefalinger for betaling med kort i udlandet, og det kan føre til en ærgerlig ekstraregning på ferien, lyder advarslen fra Gjensidige og Sparekassen Kronjylland.
Hedebølge resulterer i dehydrering for danske feriegæster3.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens der opleves rekordhøje temperaturer og hedebølge i Europa, er det alfa omega at danskerne husker at drikke rigeligt med væske og sørge for saltbalancen, når de er på ferie. Sådan lyder opfordringen.
Boligkøbere drømmer om et godt energimærke: Men mange boliger lever ikke op til ønskerne2.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun 12 procent af landets boligejere ville vælge et hus med et lavt energimærke, hvis de skulle købe i dag. Men over halvdelen af de danske boliger har energimærke D eller lavere. Det viser en ny undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum