Flere københavnere søger stofbehandling
787 københavnere valgte i 2017 at søge hjælp til at få styr på stofferne. Det er 88 flere end i 2016 og svarer dermed til en stigning på knap 12,6 procent. Stigningen skyldes især at flere søger hjælp til behandling for problemer med hash, kokain, MDMA og andre centralstimulerende stoffer.
Tallene kommer fra en ny årsrapport fra Center for Rusmiddelbehandling København, som tilbyder gratis rusmiddelbehandling til alle København Kommunes borgere.
”Det er meget positivt, at flere københavnere søger stofbehandling. Vi ved, at stofmisbrug kan føre til store sociale problemer, og det at komme i behandling for sit misbrug kan være et første skridt ud af de problemer. Derfor er det også rigtig godt, at vi i Socialforvaltningen har et tilbud, som flere og flere benytter sig af,” siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).
En forklaring på stigningen kan være, at man er blevet bedre til at tilpasse behandlingstilbuddene til målgrupperne.
”I de sidste år har vi set en stigning i borgere der søger behandling for problemer med hash og kokain. Vi har derfor ændret vores behandling, så den i højere grad matcher denne målgruppes behov, bl.a. ved at gøre det hurtigere og lettere at komme i gang og tilpasse behandlingstilbuddene til netop denne gruppe,” fortæller borgercenterchef Alberte Bryld Burgaard.
Årsrapporten fra Center for Rusmiddelbehandling København viser også, at andelen af unge københavnere i behandling for problemer med hash og centralstimulerende stoffer er steget. I 2009 var 30 procent af borgerne i behandling således under 30 år – i 2017 var det tal steget til 43 procent. For at imødegå den stigende andel af unge, etablerer Center for Rusmiddelbehandling i efteråret ungegrupper på både Rusmiddelbehandling Hørsholmsgade, Nyropsgade og Spaniensgade.
”Det er meget positivt, at andelen af unge københavnere stiger. Ofte kommer borgerne først til os, når de begynder at mærke negative konsekvenser af stofbruget. Det kan f.eks. være problemer på jobbet, i skolen eller med familie og venner. Jo tidligere, de kommer, des lettere er det at hjælpe, for da har problemerne endnu ikke vokset sig store” siger Alberte Bryld Burgaard.
FAKTA
- 4.632 borgere var indskrevet i alkohol- eller stofbehandling i Center for Rusmiddelbehandling København i 2017.
- Center for Rusmiddelbehandling København leverer indsatser til ca. 20 procent af alle borgere i ambulant stofbehandling i Danmark.
- Behandlingen er gratis, og kan begynde samme dag, man henvender sig, eller dagen efter.
- Der er mulighed for anonym rådgivning, og nogle kan også få behandling anonymt.
Læs mere på www.rusmiddelbehandling.kk.dk
Nøgleord
Kontakter
Pressechef i Socialforvaltningen
Sten Kristensen
Tlf: +45 26 37 02 78
Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bernstoffsgade 17
1592 København V
33 66 33 66https://www.kk.dk/sof
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Karina Vestergård Madsen: Vi har sikret flere penge til Grace Kbh og Basar under Buen25.3.2025 15:05:25 CET | Pressemeddelelse
Den netop indgåede aftale om Overførselssagen 2024-2025 sikrer i alt 39,3 millioner kr. til Socialforvaltningens drift og vigtige initiativer og indsatser for udsatte københavnere. To projekter, som det var en topprioritet for socialborgmesteren at skaffe midler til, er Grace Kbh og Basar under Buen på Nørrebro.
Søg om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde og julearrangementer for udsatte borgere21.3.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer og frivillige foreninger kan nu søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde for københavnerne. Det sker gennem § 18-puljen og økonomisk støtte til julearrangementer for Socialforvaltningens målgrupper. Der er åbent for ansøgninger fra i dag og frem til fredag den 2. maj 2025.
Stadigt flere børn lever i fattigdom i København26.2.2025 08:02:36 CET | Pressemeddelelse
Andelen af fattige børn i København er steget fra ca. 4.800 børn i 2022 til ca. 5.100 børn i 2023. Det fremgår af den seneste opgørelse over børnefattigdom i hovedstaden, som bygger på tal fra Københavns Kommune.
Ny direktør til Socialforvaltningen i Københavns Kommune30.1.2025 10:15:00 CET | Pressemeddelelse
Fra den 1. marts 2025 tiltræder Jacob Hess, der kommer med solid erfaring fra Ankestyrelsen, som ny direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.
Socialforvaltningen i København får ny administrerende direktør13.12.2024 11:54:34 CET | Pressemeddelelse
Det bliver Katrine Ring, der i dag er fagdirektør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, som fra den 1. januar er ny administrerende direktør i forvaltningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum