VIA University College

1.300 ansøgninger til VIAs uddannelser i Holstebro

Del

Samlet set har VIAs uddannelser i Holstebro modtaget færre ansøgninger end sidste år. De meget eftertragtede uddannelser som fysioterapeut og socialrådgiver får dog nemt stolene fyldt op alligevel. Men det betyder, at flere unge sandsynligvis får mulighed for at kapre en af de ledige studiepladser, der bliver offentliggjort på VIAs hjemmeside den 28. juli.

1.300 ansøgninger har Campus Holstebro modtaget til sine professionsbacheloruddannelser for det kommende studieår.
1.300 ansøgninger har Campus Holstebro modtaget til sine professionsbacheloruddannelser for det kommende studieår.

Fysioterapeut- eller socialrådgiveruddannelsen står allerøverst på mange af ansøgernes ønskeliste til VIA i Holstebro. Det betyder, at der også i år bliver rift om de eftertragtede studiepladser.

Det står klart efter ansøgningsfristen for kvote 1 udløb søndag den 5. juli klokken 12.00.

Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro har modtaget 279 ansøgninger, heraf 96 i førsteprioritet. Det er flere, end der er studiepladser til. Det samme billede tegner sig for socialrådgiveruddannelsen, der har modtaget 276 ansøgninger, hvoraf 130 har valgt at sætte netop den uddannelse øverst på prioriteringslisten.

Gode jobmuligheder i sigte

For hele Region Midtjylland har VIA University College modtaget i alt 18.566 ansøgninger. Af dem var 1.300 af ansøgningerne til Campus Holstebro.

”Vi er meget glade for, at der igen i år er en stor søgning til VIAs over 40 forskellige uddannelser. Specielt er vi glade for den pæne søgning til VIAs velfærdsuddannelser og ingeniøruddannelser, da der jo på arbejdsmarkedet særligt er mangel på sygeplejersker, pædagoger og ingeniører,” siger Gitte Sommer Harrits. Hun tiltrådte som prorektor hos VIA ved årsskiftet og er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

Netop sygeplejerskeuddannelsen og pædagoguddannelsen er nogle af de helt store uddannelser på Campus Holstebro, der i år har modtaget henholdsvis 293 og 243 ansøgninger. Som arbejdsmarkedet ser ud, bliver der god brug for deres kompetencer, når de er færdiguddannede om 3,5 år.

Teori og praktik går hånd i hånd

”Den store søgning til professionsbacheloruddannelserne hos VIA er et bevis på, at mange unge er tiltrukket af studier, der på én gang har et højt teoretisk niveau og er meget tæt på praksis. Blandt andet gennem obligatoriske praktikforløb ude på arbejdspladser. Samtidig er der tale om uddannelser, der fører til job, som i høj grad giver mening. Vi har jo eksempelvis under coronakrisen tydeligt set, hvor vigtig en rolle blandt andet sygeplejersker, bioanalytikere og lærere spiller for samfundet,” fremhæver prorektor Gitte Sommer Harrits.

Bygningskonstruktøruddannelsen i Holstebro har modtaget 91 ansøgninger og har frit optag. Det betyder, at alle kvalificerede ansøgere som udgangspunkt bliver optaget.

Ergoterapeutuddannelsen er derimod dimensioneret fra politisk hold, hvilket betyder, at der er loft over, hvor mange studiepladser VIA kan oprette. I Holstebro har uddannelsen modtaget i alt 118 ansøgninger, heraf har 36 valgt den som deres førsteprioritet.

Uddannelsesstationen i Holstebro for VIA Læreruddannelsen har først ansøgningstallene klar efter sommerferien. Men forhåndstilkendegivelserne fra ansøgernes side ser foreløbig ud til at ligge på samme niveau som sidste år.

Søg ledige studiepladser fra 28. juli

Som billedet ser ud nu, betyder det, at både bygningskonstruktør-, lærer- og ergoterapeutuddannelsen i Holstebro sandsynligvis får ledige studiepladser at udbyde efter den 28. juli. Det er nemlig den dato, hvor alle ansøgninger er behandlet, og ansøgerne får besked, om de er optaget på deres ønskede videregående uddannelse eller ej.

Hvis man har fået afslag, er det en god ide at kigge på VIAs hjemmeside fra den 28. juli, hvor ledige studiepladser bliver offentliggjort. Her kan man få en chance til for at starte på en uddannelse efter sommerferien.

Nøgleord

Kontakter

Prorektor Gitte Sommer Harrits, VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 18 76.
E-mail: gish@via.dk

Journalist Lone Vestergaard Andersen, VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87552968.
E-mail: lva@via.dk

Billeder

1.300 ansøgninger har Campus Holstebro modtaget til sine professionsbacheloruddannelser for det kommende studieår.
1.300 ansøgninger har Campus Holstebro modtaget til sine professionsbacheloruddannelser for det kommende studieår.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum