Norlys

13 millioner kroner fra Norlys Vækstpulje til nationale og lokale projekter

Del

Norlys Vækstpulje har gennemført årets anden uddelingsrunde, hvor 171 projekter og initiativer samlet har modtaget 13 mio. kr. Denne gang er tre bæredygtige iværksætterprojekter uden for Norlys’ ejergeografi blandt de glade modtagere. Samtidig er der ansøgningsfrist for den tredje og sidste uddelingsrunde den 1. oktober.

Norlys Vækstpulje uddeler hvert år 50 millioner kroner til projekter og initiativer, der kommer energi- og telekoncernen Norlys’ godt 735.000 andelshavere til gavn i den såkaldte ejergeografi – altså i det jyske, hvor andelshaverne bor. Samtidig bakker vækstpuljen også gerne op om initiativer uden for området, hvis de fremmer digitalisering og grøn omstilling i et bredere perspektiv.

- Vi har hidtil ikke modtaget så mange ansøgninger fra projekter uden for vores område, som matcher vores ambition om at understøtte den grønne og digitale udvikling. I den seneste runde har vi haft tre spændende projekter, som absolut har potentiale til at gøre en forskel på flere niveauer. Derfor er godt 400.000 kr. af vækstpuljens midler denne gang gået til dem, siger Jens Erik Platz, som er bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.

Udvikling i vindmølleindustrien og bæredygtigt friluftsliv
Iværksættervirksomheden Reblade i Bjerringbro udvikler en reparationsdrone, som kan reparere en vindmølle på kun 90 minutter. Det er dermed den første løsning, der kan nå mere end én vindmølle på en enkelt dag og kan være en game-changer på hele markedet for forkantsreparation. Projektet har allerede fået midler til udviklingen af den første prototype hos Innobooster, og 60.000 kr. fra Norlys Vækstpulje skal støtte virksomhedens patentansøgning og dermed sikre de immaterielle rettigheder til teknologien.

Kitex i Roskilde udvikler en ny portabel vindmølle med fokus på pris, tilgængelighed og lavt støjniveau, så den bliver attraktiv for en lang række af brugere og eksempelvis vil kunne sikre strøm til huse uden for elnettet, vandre- eller campingture. Iværksættervirksomheden har arbejdet på vindmøllen gennem det sidste år og har nu udviklet og bygget fem prototyper. Næste skridt er at arbejde på møllens driftssikkerhed, og 250.000 kr. fra Norlys Vækstpulje skal bringe den til et stadie, hvor virksomheden kan få investorer med ombord.

Med 92.000 kr. fra Norlys Vækstpulje vil virksomheden INDU Nordic fra Søborg færdigudvikle et nyt batteridrevet og bæredygtigt system til at lave mad i naturen uden brug af gas og sprit. Målet er at gøre det nemt for alle at komme ud og nyde naturen uden at være nødt til at bruge kul, gas eller sprit for at tilberede mad. Kogeren INDU Stove har et langt lavere klimaaftryk end konkurrerende kogere og er samtidig billigere efter at have været brugt 20 gange.

Næste ansøgningsrunde i fuld gang
Årets tredje og sidste ansøgningsrunde til Norlys Vækstpulje er i fuld gang, og ansøgningsfristen er den 1. oktober.

Se alle projekter, som Norlys Vækstpulje har støttet i 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Norlys bringer Danmark sammen. Med grønne og digitale tjenester inden for energi, internet og tv forbinder vi mennesker med mennesker, og mennesker med verden.

Vi er et forbrugerejet selskab, der tænker langsigtet og tager ansvar for mere end os selv. Vi ønsker at bidrage til et grønt og digitaliseret Danmark.

Norlys er et resultat af fusionen mellem SE og Eniig. Med 735.000 andelshavere, ca. 1,7 millioner kundeforhold og 2.500 medarbejdere er vi Danmarks største energi- og telekoncern.

 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

Norlys når mål om fiber til 50.000 andelshavere i 2021 – og sætter nyt ambitiøst mål på over 100.000 nye fiberadresser i 202211.1.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Energi- og teleselskabet Norlys nåede i 2021 en stor milepæl ved at give yderligere 50.000 andelshaveradresser adgang til fibernettet – et mål, der udgør et vigtigt skridt i ambitionen om at nå 1 million fiberadresser og sikre højhastighedsinternet til alle andelshavere inden udgangen af 2023. Samtidig annoncerer selskabet målet om at nå mere end 100.000 nye adresser med fiber i 2022 med en ny samarbejdsaftale, hvoraf langt størstedelen ligger i nye markeder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum