Grønnegades Kaserne Kulturcenter

(1:2)Aflysning afløses af Short Cut

Del

Kulturcenter og Egnsteater lader ikke et globalt virusudbrud stå i vejen for teateroplevelser i Næstved. Festival måtte aflyses, men de har nu fundet en smutvej; Short Cut har set dagens lys og består af 4 teaterlørdage i august.

Scenegulvets brædder blev for skråt til at være sikkert, og en tro på for 4. år i træk at kunne arrangere og gennemføre Næstveds Internationale Gadeteaterfestival Street Cut, afløste skråsikkerhed til aflysning.

-Vi kunne se skriften på væggen ret tidligt i nedlukningen af Danmark og Europa, fortæller medarrangør og leder af Grønnegades Kaserne Kulturcenter John Nørbjerg, og uddyber at det især var de optrædende fra hhv. Italien og Belgien der pludselig ville blive en udfordring.

Udfordringer med sammenstimling, myndighedernes udmeldinger om afvikling af kulturoplevelser og aflysning af alle de store festivaler var ligeledes med til at dansk Rakkerpak & Faster Cool og John fra kulturcentret trykkede aflysningsknappen i bund.

-Det er jo vildt ærgerligt, når vi havde glædet os til at byde rigtig mange lokale og internationale gæster velkommen til en hel festival. Vi ledte dog efter en genvej til teateroplevelser, og så var det at Short Cut opstod. 4 teaterlørdage i august – ikke helt en festival, men nok til at få stillet sulten efter slap stick, kropslig performance og gedigen teaterkunst.

Fokus på tryghed og forsvarlig afvikling
Kulturlivet genåbnede stille og roligt henover juni måned, og denne genåbning stillede store krav til kulturinstitutionerne ift. at sikre både gæsternes tryghed, hygiejne samt fokus på forsvarlig.

Derfor kommer publikum ikke til at se de 4 forestillinger i Short Cut, lige som de plejer at se gadeteater. Alle der kommer for at se en af de gratis forestillinger, får deres egen plads og 1 meters afstand til den næste gæst. Grupper der kommer til forestillingerne, og i øvrigt har kontakt i det daglige, må gerne sidde ved siden af hinanden, og har derfor 1 meter til næste gruppe eller publikummer.

Det kræver ikke billet eller tilmelding at se forestillingerne i Short Cut. Kom som du er, og få en tiltrængt oplevelse med teater i Næstved.

Program:
Tam Vild
Kompagni: Dansk Rakkerpak & Faster Cool
Aldersgruppe: For voksne og børn fra 6 år
Varighed: ca. 55 minutter
Spiller udendørs på kulturcentret
I tilfælde af regn spiller forestillingen i Gl. Ridehus – maks. 200 siddende publikummer.

Vanity Of Modern Panic V.O.M.P.
Kompagni: Gunilla Lind Danseteater
Aldersgruppe: Fra 12 år og op
Varighed: 50 minutter
Spiller i Gl. Ridehus. Maks. 200 siddende publikummer.

Oh Solo Mig
Kompagni: Teatret Kriskat
Aldersgruppe: 5-100 år
Varighed: 35 minutter
Spiller udendørs på kulturcentret
I tilfælde af regn spiller forestillingen i Gl. Ridehus – maks. 200 siddende publikummer.

Memories
Kompagni: Teatret Kriskat
Aldersgruppe: 11-99 år
Varighed: 45 minutter
Spiller i Ny Ridehus

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

5588 3940http://www.gkkultur.dk

Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved er Sydsjællands største kulturcenter med koncerter, teater, foredrag, stand-up samt andre arrangementer. Kulturcentret er beliggende i de tidligere kasernebygninger, der var kendt som Grønnegades Kaserne og alle de gamle bygninger er i dag blevet indrettet til en række forskellige kulturelle formål.

Følg pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum