Port of Roenne A/S

Kriegers Flaks møller skal udskibes fra Rønne Havn

Del
Det er i dag blevet offentliggjort, at Rønne Havn er valgt som udskibningshavn for de vindmøller, der skal udgøre Danmarks nye – og største – havmøllepark Kriegers Flak.
Thomas Bendtsen, CEO Rønne Havn A/S
Thomas Bendtsen, CEO Rønne Havn A/S

Opførelsen af Danmarks største havmøllepark, Krigers Flak, begynder planmæssigt i 2020. Og nu er udskibningshavnen fundet. Det bliver Rønne Havn, der med sin beliggenhed på Bornholm midt i Østersøen er centralt som udgangspunkt for den store operation.

I forbindelse med det store projekt, bliver havnens område udvidet med 150.000 kvadratmetre. Der bliver bygget en havnesektion med en forstærket kaj, der betyder, at den kan bære de op til 400 tons tunge vindmøllekomponenter.

Havnen i Rønne ligger særdeles godt i forhold til forbindelserne med indenrigsfly fra København, Karup eller Billund og i kombinationen af Øresundsbroen og hurtigfærgen fra Ystad et stærkt alternativ.

”Vi er meget tilfredse med vores valg af Rønne Havn. Den ligger virkelig godt i forhold til aktiviteter i Østersøen og ind- og udsejlingsforholdene til havnen er gode. At havnen ligger på en ø er ikke noget problem, for vores komponenter er for store til landtransport, så de skal sejles under transport. Endelig er det en fordel for os, at det er en dansk havn – det reducerer papirarbejdet i forhold til, hvis vi for eksempel skulle udskibe fra en tysk havn. Så der er rigtig mange fordele,” forklarer Bent Rasmussen, projektansvarlig i Siemens Gamesa Renewable Energy. Han fortsætter:

”Og lige så vigtigt har vi helt fra starten mødt en meget positiv og konstruktiv attitude fra Rønne Havn. De vil gerne være aktive medspillere i at løse udfordringer og skabe de bedste forhold for os. Det har været et super samarbejde. Det er jo en stor operation vi kommer med, der kræver meget – i forhold til havnen, selvfølgelig, men også i forhold til lokalmiljøet i form af hoteller, restauranter osv. Her har det været virkeligt fint at arbejde sammen med havnens folk.”

Glad havnedirektør

Også administrerende direktør for Rønne Havn A/S, Thomas Bendtsen, er begejstret for aftalen.

”Det er den slags projekter, der kan give masser af liv på kajen i Rønne. Vi har satset offensivt på udvidelser af vores havneområder og sigtet efter, at faciliteterne var moderne og kunne håndtere så stor en operation som den, Siemens Gamesa Renewable Energy skal i gang med. Jeg håber og tror, at det bliver starten på en masse andre gode erhvervsprojekter i vores havneområde.”

Bornholms borgmester Winni Grosbøll, ser det som en vigtig og positiv udvidelse af Bornholms image.

”Bornholm er kendt som turist -ø, og der kommer hvert år godt over en halv million mennesker for at holde ikke mindst sommerferie her. Vi er i de sidste år også blevet kendt for Folkemødet. Men Bornholm er så meget mere end det, og jeg er glad for, at erhvervs-aspektet ved øen nu træder tydeligt frem. Vi kan bygge ovenpå en århundrede gammel maritim tradition og med det nye havneområde tage et meget nutidigt greb på det. Det er en første klasses erhvervshavn, vi får etableret, og det glæder mig, at den kommer i brug straks efter opførelsen.”

Yderligere information:

Rasmus Windfeld, Siemens Gamesa Renewable Energy: +45 40 44 60 60

Vicki Johansen, Rønne Havn A/S: +45 24 79 47 29

Nøgleord

Billeder

Thomas Bendtsen, CEO Rønne Havn A/S
Thomas Bendtsen, CEO Rønne Havn A/S
Download
Illustration Havneprojekt Rønne Havn A/S
Illustration Havneprojekt Rønne Havn A/S
Download
Illustration Havneprojekt  Rønne Havn A/S
Illustration Havneprojekt Rønne Havn A/S
Download
Thomas Bendtsen, CEO Rønne Havn A/S
Thomas Bendtsen, CEO Rønne Havn A/S
Download
Winni Grosbøll, Borgmester - Bornholms Regionskommune
Winni Grosbøll, Borgmester - Bornholms Regionskommune
Download

Information om Port of Roenne A/S

Port of Roenne A/S
Fiskerivej 1
3700 Rønne

+45 56 95 06 78http://www.portofroenne.com

Fakta om Rønne Havn

  • Konkret bliver der i første fase af havneudvidelsen tale om, at der etableres en 65 meter bred ydre bølgebryder med en længde på 1150 meter, en ’multi-purpose-kaj’ med en længde på 300 meter som allerede står færdig i juni 2019, en 40 meter bred ro/ro rampe, hvor de store vindmøllekomponenter kan rulles i land på et 150.000 kvadratmeter stort havneareal – der er øremærket til tungt projektmateriel. Der etableres desuden en 200 meter heavy duty- kaj.
  • Desuden øges vanddybden til 11 meter. Dermed kan havnen levere konkurrencedygtig infrastruktur til store projekter som Kriegers Flak.
  • Rønne Havn A/S driver Danmarks østligst beliggende Erhvervs- og forsyningshavn - og Bornholms eneste.

Fakta om Kriegers Flak:

  • Kriegers Flak ligger i Østersøen, godt 30 sømil vest for Bornholm, hvilket cirka svarer til 3 timers sejlads.
  • Den består af 72 vindmøller af typen SWT-8,4-167. De er omkring 230 meter høje og har en samlet effekt på 604,8 MW.
  • Opførelsen af mølleparken starter i 2020 og når den er færdig, leverer den strøm til omkring 600.000 danske husstande.

Følg pressemeddelelser fra Port of Roenne A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Port of Roenne A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye