Org. Familier med kræftramte børn

Morten Helveg Petersen – ny protektor for børnekræftprojekt.

Del
Morten Helveg Petersen er nyudnævnt protektor for børnekræftprojektet ”Hvad snakker vi om ” - hele internettet bakker op om initiativet ved at donere gratis bannerplads. Det er første gang internettets store siteowners går sammen om at hjælpe i en god sags tjeneste ved at donere deres ”døde” trafik.


Mandag den 1. marts lyder startskuddet til kampagnen ”Hvad snakker vi om”. Det er Danmarks største børnekræftorganisation ’Familier med kræftramte børn’ der står bag projektet, og med en række meget stærke samarbejdspartnere og Morten Helveg Petersen som protektor, håber alle på, at ”Hvad snakker vi om” kan sætte nye standarder for indsamling på internettet, samt give bidragyderne en oplevelse som ikke før er set på det danske indsamlingsmarked.

Det er skuespilleren Lars Bom sammen med en række danske børn, der enten er eller har været ramt af kræft, som kommer til at tone frem på interaktive bannere på samtlige store internetsites fra 1. marts. Kampagnen ”Hvad snakker vi om” er inspireret af TV2 programmet ”Kun for sjov” med Johnny Reimar. De kræftramte børn prøver i filmene at forklare nogle begreber i forbindelse med deres sygdom uden at afsløre, at der er tale om børnekræft. Lars Bom toner herefter frem på skærmen og fortæller, at der ligger et meget alvorligt tema til grund for udtalelserne og oplyser samtidigt, hvordan man kan støtte op om kampagnen.

Kampagnen er rettet mod det private segment hvor Hr. og Fru Danmark kan blive ”venner” med organisationen ’Familier med kræftramte børn’ ved at støtte med enten 2, 4 eller 8 kroner om dagen. En række store danske virksomheder i oplevelsesindustrien har doneret de gaver, som de nye ”venner” modtager som tak for deres nye venskab og støtte. Der er bl.a. tale om Blockbuster, Pilgrim Smykker samt Lalandia der tilsammen har doneret gaver til kampagnen for et millionbeløb.

Morten Helveg Petersen; Det er altid dejligt når 2+2 kan blive 5 .
Morten Helveg Petersen, der til daglig er direktør i internettets brancheforening FDIM, er udnævnt som protektor for det ambitiøse projekt. Helveg Petersen udtaler ”Som far til 2 unger er det ikke svært at finde tiden og lysten til at bakke op om et projekt som ”Hvad snakker vi om”. Jeg glæder mig meget til at være en af dem, der går forrest når vi lancerer ”Hvad snakker vi om” - og jeg er rigtig glad for at være valgt som protektor – en titel jeg glæder mig til at fylde ud. Når jeg kigger på projektet med mine professionelle briller, kan jeg se en række positive tendenser i det faktum, at internettet som en helhed også kan bruge sine muskler til at hjælpe de svage i samfundet. ”Hvad snakker vi om” er nytænkende, og jeg tror projektet vil være med til at sætte nye standarder for internettet som en fælles og stærk alliance, når der skal tilvejebringes midler til et godt formål ”.

Lancering på Zoo Bar i København:
”Hvad snakker vi om” lanceres officielt mandag den 1. marts på Zoo Bar i København, hvor ca. 250 branchefolk, kendisser, journalister og stakeholders i projektet vil fejre lanceringen. Morten Helveg Petersen vil på Zoo Bar fortælle om projektet samt holde den officielle lanceringstale. Lanceringsreceptionen på Zoo Bar foregår mandag den 1. marts fra klokken 17.00 – 20.00.

Til brug for redaktionen:

For yderligere kommentarer:

Kurt Hansen

Sekretariatsleder, Familier med kræftramte børn

Kontor: 86 94 69 30

Mobil: 20 12 69 30

Morten Helveg Petersen

Protektor, ”Hvad snakker vi om”

Mobil: 27 83 46 02

 
Fakta om ”Hvad snakker vi om”

  • ”Hvad snakker vi om” er det til dato mest ambitiøse online indsamlingsprojekt i Danmark.
  • De største siteowners i Danmark er gået sammen om at donere deres ”døde” trafik til det gode formål.
  • En række bannerfilm med Lars Bom og kræftramte børn markedsfører ”Hvad snakker vi om”
  • Man kan som privatperson tegne et ”venskab” til en værdi af 2, 4, eller 8 kroner om dagen.
  • Morten Helveg Petersen er protektor for ”Hvad snakker vi om”.

Statistik om børnekræft:

  • Hvert år får ca. 160 børn i alderen 0-14 år konstateret kræft i Danmark. Det tal har været konstant siden 1943.
  • Børn rammes af andre kræftformer end voksne. Leukæmi, lymfekræft og hjernesvulster er de mest udbredte kræftformer hos børn, mens de derimod sjældent rammes af lungekræft, brystkræft og tarmkræft.
  • Ca. tre ud af fire børn helbredes i dag for kræft – dog med variationer fra sygdom til sygdom. Ved nogle kræftformer er helbredelsesprocenten over 75 procent, mens den for andre er lavere.
  • Et behandlingsforløb for børn strækker sig typisk over to til tre år. Børn reagerer generelt bedre på behandling end voksne, lige meget hvilken kræftsygdom der er tale om. Børnene behandles med operation, kemo- eller stråleterapi – ofte i kombination med hinanden. Derudover suppleres kræftbehandlingen af fx blodtransfusioner og antibiotika.
  • Der er forskellige bi- og senfølgevirkninger ved behandling, som kan være mere eller mindre alvorlige. Det drejer sig bl.a. om svækket korttidshukommelse og indlæringsevne, nedsat syn, hørelse og funktionsevne på vitale indre organer, lever, lunger, nyre og hjerte mv

Fakta om organisationen Familier med kræftramte børn:

  • Familier med kræftramte børn er en selvstændig, landsdækkende organisation, der formidler personlig kontakt og støtte til familier med kræftramte børn og udbreder kendskabet til de vilkår, som børn og unge med kræft og deres familier lever under.
  • Familier med kræftramte børn afholder en række faglige, sociale og rekreative aktiviteter for børn og unge med kræft og deres familier samt arbejder for forbedringer i behandlingen af og omsorgen for børn og unge med kræft.
  • Familier med kræftramte børn driver et mindre ferie- og rekreationscenter, hvor familier med kræftramte børn og unge fra hele Danmark kan få et ophold.
  • Familier med kræftramte børn blev etableret i 1983 og har i dag næsten 2.000 familiemedlemmer, der alle repræsenterer en familie, som har eller har haft et kræftramt barn. Hertil kommer et større antal støttemedlemmer. Størstedelen af arbejdet i organisationen med gennemførelse af aktiviteter og arrangementer sker på frivillig og ulønnet basis.

Information om Org. Familier med kræftramte børn

Org. Familier med kræftramte børn
Org. Familier med kræftramte børn
Århusvej 51
8643 Ans By

8694 6930http://www.fmkb.dk/

'Familier med kræftramte børn´ er en selvstændig, landsdækkende patientorganisation, der formidler personlig kontakt og støtte til familier med kræftramte børn og udbreder kendskabet til de vilkår, som børn og unge med kræft og deres familier lever under.

Følg pressemeddelelser fra Org. Familier med kræftramte børn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Org. Familier med kræftramte børn

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye