
Det lukkede Dankort-net sløjfes
Siden opstarten i 1983 har Dankort-nettet betjent danskerne 5,2 milliarder gange med transaktioner via dankortets magnetstribe.
”X21-nettet gjorde det muligt at afvikle betalinger med Dankortet ved introduktionen for 27 år siden. I dag er det almindelige telenetværk dog så godt, at det kan overtage al transport af transaktioner med betalingskort. Så det lukkede Dankortnetværk har udtjent sin rolle,” forklarer Martin Lippert, direktør i TDC Erhverv. TDC har stået for transmissionslinjerne til Dankortet siden introduktionen.
”Siden 1. juli 2008 har det ikke været tilladt at anvende de gamle rød/sorte magnetstribeterminaler. Få forretninger med selvbetjeningsløsninger, der er ved at overgå til chip, anvender fortsat de gamle terminaler på dispensation. Vi lader efter den 1. juli i år fortsat en dør stå på klem, så de sidste forretninger der er i gang med konvertering kan nå at komme med,” forklarer Jens Damgaard, der er salgsdirektør i PBS, og fortsætter:
”Fra 1. juli i år skal alle betalingsterminaler læse chip. Kun hvis det ikke lykkes at læse chippen, eller hvis kortet ikke er udstyret med en chip, må magnetstriben anvendes”.
Fakta:
· Det lukkede Dankort-net – også kaldet X-21 – blev oprettet i 1983, hvor det eksisterende telenet ikke kunne håndtere dankorttransmissionerne.
· Siden da har danskerne gennemført 5,2 milliarder transaktioner via det lukkede Dankort-net.
· I starten af 90’erne kom teleterminalen, og siden er betalinger fra alle nye terminalløsninger sket via det almindelige telenet.
· Brugen af det lukkede Dankort-net kulminerede i december 2003, hvor der alene i julemåneden blev gennemført 44,5 millioner transaktioner.
· Siden da er antallet af transaktioner via det lukkede Dankort-net faldet støt samtidig med, at det almindelige telenet har taget over.
· 4,2 mio danskere har et Dankort. I april 2010 blev det i gennemsnut brugt 16,5 gange - næsten alle transaktioner er foretaget via det almindelige telenet og som chip-kort transaktioner.
Information om TDC
Følg pressemeddelelser fra TDC
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra TDC
Sikkert dataforbrug for alle1.7.2010 16:20:15 CEST | Pressemeddelelse
TDC sætter nu et regningsloft på dataforbruget for de kunder, der ikke har et dataabonnement. Loftet betyder, at en kunde maksimalt kan få en regning på 1.100 kroner for en måneds dataforbrug
TDC Hosting præsterer super resultat28.6.2010 09:59:15 CEST | Pressemeddelelse
TDC Hosting leverede et flot resultat i Danmark for 2009, med en omsætning på 285 mio. kr. Det svarer til en vækst på 10,8 % sammenholdt med 2008. Resultatet lander på 27. mio, hvilket er en stigning på 34 % sammenlignet med året før.
dk4 i TDC’s tv- basispakke22.6.2010 12:36:15 CEST | Pressemeddelelse
Fra i dag er dk4 en fast del af TDC HomeTrio Basic. Det betyder, at alle TDC’s tv-kunder nu får adgang til næsten 100 % dansk fjernsyn - 24 timer i døgnet
New CEO at Sunrise17.6.2010 09:08:15 CEST | Press release
Oliver Steil has been appointed the new CEO of Sunrise, TDC's Swiss subsidiary, with effect from today. Oliver Steil is 38 years old and has studied electrotechnology at the University of Bochum. Sunrise’s new CEO has extensive knowledge of the telecoms industry. Oliver Steil has during his previous career been CEO of debitel, a German mobile company, and he is joining Sunrise from a position as partner at McKinsey & Company with specific focus on the telecoms sector.
Sunrise får ny topchef17.6.2010 09:05:45 CEST | Pressemeddelelse
Oliver Steil er med virkning fra i dag udnævnt til ny adm. direktør for TDC's schweiziske datterselskab Sunrise. Oliver Steil er 38 år og uddannet i elektroteknologi fra universitetet i Bochum. Den nye adm. direktør i Sunrise har et stort kendskab til telebranchen. Han har været adm. direktør i det tyske mobilselskab, debitel, og kommer senest fra et job som partner i McKinsey & Company med fokus på telesektoren.