Sikkerhedsstyrelsen

Gas fra Tyskland kan give driftsproblemer

Del
Naturgas fra Tyskland har siden oktober været en del af den danske gasforsyning. Gassen giver desværre en række driftsproblemer hos et mindre antal forbrugere. Derfor har Sikkerhedsstyrelsen nu udsendt nye retningslinjer til alle danske gasservicefirmaer.

Danmark har siden oktober importeret naturgas fra Tyskland. Det sker, fordi forsyningerne fra de danske gasfelter i Nordsøen er begyndt at aftage. Det betyder, at vi i Danmark skal vænne os til en større variation i den gaskvalitet, der fremover leveres. I første omgang har det primært påvirket kunderne i Syd- og Sønderjylland. Her er der cirka 60.000 naturgasforbrugere. Og heraf har en lille del oplevet driftsproblemer, når den tynde tyske gas kommer ind i deres anlæg. Det drejer sig typisk om støj fra kedlen, men i enkelte tilfælde er kedlen også gået i stå.

Sikkerhedsstyrelsen har nøje fulgt udviklingen sammen med Energinet.dk, som importerer gassen og de gasdistributionsselskaber, der leverer den til forbrugerne. Samtidig har styrelsen foretaget egne undersøgelser og kan slå fast, at der ikke har været nogen sikkerhedsmæssige problemer med den tyske gas.

- Netop på grund af vores overvågning af naturgassen har vi kunnet reagere hurtigt. Lige så snart vi fik meldinger om at enkelte forbrugere oplevede driftsproblemer, har vi sendt en meddelelse ud til de cirka 800 danske gasservicefirmaer med nye retningslinjer, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Den gas, som importeres fra Tyskland overholder altså alle de danske krav til naturgas. Men gassen har som følge af mange forskellige forsyningskilder i Nordtyskland en lavere brændværdi og større variation i kvaliteten end den ensartede gaskvalitet, som Danmark i de seneste 25 år har modtaget fra den danske del af Nordsøen. For forbrugerne betyder det, at nogle naturgasanlæg skal justeres i forhold til den nye gaskvalitet ved det periodevise eftersyn som typisk finder sted hvert andet år. I de anlæg, hvor den ændrede gaskvalitet giver driftsproblemer, skal forbrugerne kontakte deres lokale servicefirma.

- Servicefirmaet har fra Sikkerhedsstyrelsen fået en procedure for, hvordan de skal justere kedlen, så støjgenerne forsvinder, forklarer Mette Cramon.

Ønskes yderligere kommentarer:

Mette Cramon, mcr@sik.dk , 25431653

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed øger fokus på den grønne omstilling23.1.2025 09:51:04 CET | Pressemeddelelse

Den grønne omstilling af energisektoren i Danmark foregår i et hastigt tempo, og det kræver stadigt nye politiske og lovmæssige tiltag, for at omstillingen kan ske sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Dermed er der også brug for rådgivning og faglig sparring for erhvervsministeren. Det er baggrunden for, at Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed fra 1. januar 2025 får en ny sammensætning og fremover skal have fokus på at løfte de konkrete og komplekse rådgivningsopgaver, som samtiden måtte kræve.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye