
Vinduer uden kuldebro
Vinduesrammer og –karme kan afhængigt af materialet danne kuldebroer, der får husejerens dyre, CO2-forbrugende varmekalorier til at vandre ud i det fri.
Det får nu den danske vinduesfabrikant Kastrup A/S til at udskifte sine alu-profiler i vindueskarmene med et nyt komposit-materiale. I samarbejde med sin tyske profilleverandør Rehau har Kastrup udviklet en ny type plastbelagt, fiberarmeret komposit med fremragende egenskaber.
- Dette blandingsprodukt isolerer langt bedre end aluminium og stålarmeret plast, som vi hidtil har benyttet som profilmaterialer. Vindueselementets U-værdi, som er et mål for varmetabet, nedsættes fra 1,08 til 0,84 ved tre-lags ruder. Samtidig er kompositmaterialet stabilt, uforgængeligt og vedligeholdelsesfrit. Vinduet bevarer sin tæthed og stabilitet ved åbninger og lukninger i mange år frem, forklarer produktionschef Claus Andersen, Kastrup A/S.
På fabrikken i Lyby ved Skive er Kastrup begyndt at producere træ/alu vinduer med de nye komposit-profiler. I løbet af efteråret udfases aluprofilerne, hvorimod der fortsat vil blive anvendt aluminium til vedligeholdelsesfri skalbeklædning af vinduets udvendige karm og ramme.
Kastrup indfører også komposit-profiler som en valgmulighed i sin produktion af plastvinduer, der foregår ved Holstebro. På grund af sin formstabilitet giver den nye komposit mulighed for at støbe flere kanaler med stillestående luft i profilet, og de er i høj grad med til at holde på varmen.
Kastrup er i gang med at automatisere produktionen med de nye kompositprofiler. Kunderne vil ikke komme til at mærke en prisforskel i forhold til det rene træ/alu-vindue. Med hensyn til udseende er der ingen forskel, så man kan sagtens supplere eksisterende vinduer med den nye type.
Derimod giver det nye kompositmateriale Kastrup et forspring i forhold til fremtidens krav til vinduers energiregnskab. I forbindelse med sidste års renoveringspulje stillede Erhvervs- og Byggestyrelsen for første gang krav til vinduers energitilskud. U-værdien vil blive afløst af en Eref-værdi, der er et mål for vinduets energimæssige ydeevne. Eller med andre ord: Mængden af den varmeenergi, som tilføres huset gennem solindfald minus den varme, der slipper ud af huset gennem vinduerne.
- I 2020 skal et nyt vindues Eref-værdi være 0, hvor den i dag er negativ. Vinduesproducenter vil ikke kunne opnå en så høj energiydeevne alene ved brug af træ og alu. Vores målsætning på sigt er at kunne levere vinduer, der tilfører mere energi, end de taber. Her står vi stærkt med det unikke kompositmateriale, siger produktionschef Claus Andersen.
Tekst ved journalist Carsten Tolbøll.
Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted com
Tekst og fotos findes på http://www.presseoversigt.dk/vis.asp?medID=1147&kundeID=266
Billeder



Information om Kastrup Vinduet
Følg pressemeddelelser fra Kastrup Vinduet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kastrup Vinduet
1500 vinduer og døre fra Kastrup til Struer26.1.2012 09:00:27 CET | Pressemeddelelse
Kæmpeordre til renoveringsprojektet Grønnedal er med til at fordoble Kastrups ordrebeholdning på træ/alu-vinduer i forhold til sidste år
Først med energimærkede vinduer i tre kategorier29.4.2011 13:58:58 CEST | Pressemeddelelse
Kastrup A/S satser på at blive den første vinduesproducent, som får energicertifikater i materialerne plast, træ/alu og træ
Her får Afrikas unge hjælp til at skabe sig en fremtid28.1.2011 11:53:47 CET | Pressemeddelelse
Kastrup A/S i Holstebro leverer det gode eksempel, som lørdagens landsindsamling efterlyser. Udsender dagbog om sin sponsoraktivitet i Mali
Æresborger i Afrika16.12.2010 10:15:17 CET | Pressemeddelelse
Vinduesfabrikant Carsten Kastrup fra Holstebro blev hyldet som en konge i Mali, hvor Kastrup A/S finansierer skolebyggeri gennem Børnefonden. Han fik vished for, at pengene gør gavn og skaber udvikling
Kastrup på vej til Mali26.11.2010 09:17:49 CET | Pressemeddelelse
Vinduesfabrikant fra Holstebro skal ned og se de skoleprojekter, han hvert år giver en halv million kr. til gennem BørneFonden