Brevkasse: Giv dine læsere bedre styr på forsikringen med råd fra Forsikringsoplysningen

Er dine læsere i tvivl, om eller hvordan forsikringen dækker? Så kan de få råd og vejledning af Forsikringsoplysningens brevkasse, som udkommer hver måned.
Landets redaktioner kan frit benytte brevkassen med angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen plus angivelse af fotograf og bureau billeder. Denne pressemeddelse indeholder den fjerde brevkasse med tre breve, som omhandler blandt andet sygdom før en planlagt ferie, og skader som andre er skyld i.
Fakta om Forsikringoplysningen:
Forsikringsoplysningen har gennem mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Du kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebook-side https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/
Brevkasse for marts:
Spørgsmål:
Kære brevkasse
Min mand og jeg skal om tre uger til Sydamerika i en hel måned. Det er en rejse, som vi har planlagt gennem et helt år, og som vi virkelig har glædet os til.
For ca. 14 dage siden blev min mand utilpas og gik til lægen. Hans læge konstaterede, at hans blodtryk var alt for højt, og min mand blev kortvarigt indlagt.
Lægerne mente, at han havde haft en blodprop, og han skal nu tage noget blodfortyndende medicin. Sygehuset har ikke sagt, at det var et problem at rejse. Men forleden var vi inde hos vores nabo, som var ret sikker på, at vi kan få et problem med vores rejseforsikring, hvis vi tager afsted, fordi min mand lige har været indlagt.
Vi har da flere venner, som tager blodfortyndende medicin, og som rejser flere gange om året. Men vi er alligevel nu blevet nervøse for, at vi ikke kan komme afsted. Har vores nabo ret?
Hilsen de aldrende globetrotter
Svar:
Kære globetrotter
Jeg kan godt forstå, at det er noget, I har set frem til. Desværre har jeres nabo ret i, at det ikke er sikkert, at jeres rejseforsikring dækker på den kommende rejse.
Generelt er det sådan, at en rejseforsikring kun dækker akut sygdom, der opstår under rejsen. Den dækker ikke forværring af eksisterende sygdom, som er opstået 2 måneder inden rejsen. I jeres situation er det derfor en god ide at kontakte jeres forsikringsselskab og få en forhåndsvurdering, dvs. få afklaret om eller hvordan forsikringen dækker på jeres rejse. Det forventede behov for behandling på rejsen har betydning for, om selskabet vil dække din mand på den kommende rejse.
Det er i alles interesse, at I er helt parat til at rejse. En ting er, hvordan I er dækket af jeres forsikring, noget andet er, at det ikke er nogen rar situation at blive meget syg og samtidig være langt væk hjemmefra.
Der er stor forskel på, at have levet med sygdom længe uden problemer og så lige at have fået konstateret en sygdom inden afrejse. Lever man med en kronisk sygdom, er man typisk dækket, hvis sygdommen er stabil, dvs. at den ikke har krævet behandling, ændret medicinering og lignende. Det er årsagen til, at jeres venner kan rejse uden problemer med deres forsikring.
De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen
Spørgsmål:
Hej Forsikringsoplysning
Min søn har fået en legetøjsdrone i fødselsdagsgave. Nu er vi kommet i tvivl. Dækker min familieforsikring, hvis han fx flyver ind i nogen med sin drone, eller hvis den flyver ud foran en bil?
MVH.
Faderen til en dronegal dreng
Svar:
Hej far til den dronegale dreng
Tillykke med den nye drone.
Selvom de fleste synes en drone er legetøj, er den efter loven en flyvemaskine. Derfor er flyvning med en drone som hovedregel ikke dækket af en almindelig indboforsikring.
Når det er sagt, så er der alligevel nogle forsikringsselskaber, der dækker droner op til en vis størrelse. Da der forskel på de enkelte forsikringsselskabers vilkår og vægtgrænser, er det en god idé at tjekke med dit selskab, hvordan I er dækket.
Der er i øvrigt særlige regler for, hvor din søn må flyve med sin drone. Fx må han ikke flyve med dronen i byområder. I skal også huske at registrere jer og få et dronetegn, hvis din søns drone vejer mere end 250 g.
Læs mere om reglerne for flyvning med droner på www.droneregler.dk.
De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen
Spørgsmål:
Til Forsikringsoplysningen
For et par måneder siden havde vi en kortslutning i vores hus, fordi vores nabos håndværker gravede et fælles elkabel over. Efter kortslutningen er vores fjernsyn og nogle andre elektriske installationer blevet ødelagt. Håndværkeren siger, at vi skal melde det til vores egen forsikring.
Vores forsikringsselskab vil gerne betale for de ødelagte ting, men de trækker vores selvrisiko fra i erstatningen. Kan det være rigtigt, at vi skal betale for noget, som en håndværker er skyld i?
Venlig hilsen
Den uheldige nabo
Svar:
Kære uheldige nabo
Har du købt dine forsikringer med en selvrisiko, skal du selv betale det beløb, der fremgår af din forsikringsaftale. Det gælder som hovedregel også, selvom andre er skyld i din skade. Dit forsikringsselskab lægger med andre ord ikke ud for selvrisikobeløbet.
Det, du kan gøre, er at forsøge at få dækket din selvrisiko hos håndværkeren. Få ham til at anmelde skaden til sit forsikringsselskab.
Hvis håndværkeren ikke har en forsikring, eller han også har en selvrisiko på sin forsikring, der er større end din, er det en sag mellem dig og håndværkeren.
De bedste hilsner
Forsikringsoplysningen
Ring til os på 41919191
Skriv til os på Facebooksiden Forsikringsnørden
http://www.forsikringsoplysningen.dk/
Nøgleord
Kontakter
Forsikringsoplysningen
Anja Lintrup Sørensen
Konsulent i Forsikringsoplysningen
41919114
Billeder
Links
Information om Forsikring & Pension
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Rekord: 80.000 danskere arbejder efter folkepensionsalderen21.4.2025 12:58:07 CEST | Pressemeddelelse
I morgen tirsdag skal Folketinget igen træffe beslutning om velfærdsaftalen, som denne gang hæver folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. De seneste års udvikling viser da også en markant stigning i danskere, der arbejder frem til – og efter – folkepensionsalderen.
Nye tal: Region Syddanmark har flest skader efter skybrud i 202411.4.2025 11:12:16 CEST | Pressemeddelelse
2023 var det vådeste år nogensinde, og 2024 følger lige efter. Nu viser nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at Region Syddanmark indtager en tvivlsom førsteplads blandt alle regioner i antal skybrudsskader.
Regeringens psykiatriplan – en nødvendig plan for et nødlidende område8.4.2025 11:36:39 CEST | Pressemeddelelse
Godt at der er politisk fokus på at styrke psykiatrien. Det mener forsikrings- og pensionsbranchen, der længe har mærket, at den offentlige psykiatri er under alvorligt pres og gennem de seneste år, har hjulpet tusindvis af danskere.
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum