Må man nu ikke længere være en blandingshund?
Ifølge regeringens nye udspil, som forventes vedtaget ved lov, er det fremover op til ejeren at bevise, at en hund ikke er en blanding af en af de ulovlige racer. Ellers må politiet kræve den aflivet!
I 2009 fandt Dyreværnet nye hjem til 507 hunde – mindre end 1% af disse havde en stamtavle, de resterende 99% er blandingshunde. Det vil sige hunde, hvis race ikke kan bevises. Ca. 2/3 af disse hunde vil være svære at racebestemme. Hvad skal Dyreværnet sammen med alle andre internater i Danmark gøre efter d. 1. juli 2010, hvor visse hunderacer ikke længere må formidles? Og hvordan har man tænkt sig at håndhæve denne nye lov?
Dyreværnet forudser store problemer – og fatale konsekvenser for tusindvis af hunde - ved at kræve omvendt bevisbyrde i sager, hvor der drages tvivl om en hunds gener.
Desuden forudser Dyreværnet, at omvendt bevisbyrde vil kunne bruges som værktøj til chikane mod hundeejere for eksempel i forbindelse med nabostridigheder eller andre konflikter. Loven vil få store konsekvenser for mange der i dag ejer en blandingshund.
Vi hilser de nye tiltag omkring forbedring og opstramning af hundeloven velkommen, men der skal være en mening med galskaben. Og det er der ikke med det foreslåede raceforbud.
Vedhæftet denne pressemeddelelse er fire billeder af Tino. Tino er i dag 6 måneder gammel og ankommet her til internatet som en hittehund. Han er jordens sødeste og viser ikke skyggen af aggressivitet over for hverken andre hunde eller mennesker. Tino er en blandingshund. Men af hvad? Det er svært at sige. Han har helt sikker noget muskelhund i sig (bulldog), men han er for lille til at være en amerikansk bulldog, men han ligner heller ikke rigtig en engelsk bulldog. Ligeledes er der måske/måske ikke noget amerikansk staffordshire terrier i ham. Hvad skal hans fremtid være? Hvordan skal Dyreværnet bevise at Tino efter d. 1. juli 2010 fortsat er en lovlig hund, som ikke behøver at gå med mundkurv – eller blive aflivet, hvis han ikke meget snart finder et nyt hjem?
Hvis forslaget til en ny hundelov bliver vedtaget i sin nuværende udformning vågner Dyreværnet op til et blodbad d. 1. juli 2010! Hvis Dyreværnet kunne bevise, at Tino er engelsk bulldog eller staffordshire bull terrier, så vil han helt sikkert være lovlig. Men det kan ikke bevises heller ikke med DNA-test.
Hvad skal Dyreværnet gøre efter den 1. juli 2010?
For nærmere information kontakt direktør Anne Marie Tiedemann tlf. 40 30 66 15 eller hundetræner og adfærdsbehandler Nina Amdi Carlsen tlf. 40 30 64 68
Billeder
Information om Dyreværnet
Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet
Tidl. formand for Dyreværnet Mogens Klausen udnævnt til æresmedlem af foreningen23.4.2025 18:10:17 CEST | Nyhed
Mogens Klausen er dags dato udnævnt til æresmedlem af Dyreværnet efter mere end 50 års tjeneste, bl.a. som mangeårig bestyrelsesformand for foreningen og juridisk rådgiver i forbindelse med arvesager m.v.
Dyreværnet og All Ears arbejder sammen for dyrene2.4.2025 07:00:00 CEST | Nyhed
Dyreværnet har arbejdet sammen med telemarketingvirksomheden All Ears siden 2023. For Dyreværnet har det været vigtigt at finde en partner med samme udgangspunkt og værdisæt, og det handler først og fremmest om at tage aktivt ansvar – og have fokus på samtale fremfor salg.
Dyreværnet overtager hunde- og kattepension i Kolding3.3.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet har netop købt Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som fremover skal drives som internat for hunde, katte og smådyr samt pension for hunde, præcis som Dyreværnets internat og pension i Rødovre.
Dyreværnet og Københavns Vestegns Politi indgår ny aftale om herreløse dyr27.2.2025 07:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med start i februar 2025 har Dyreværnet og Københavns Vestegns Politi indgået en ny 4-årig aftale om håndtering, afhentning og husning af herreløse dyr og notitsdyr. Aftalen bygger på et eksisterende, langvarigt samarbejde.
Ny bekendtgørelse om sund avl blandt hunde er et stort skridt i den rigtige retning26.2.2025 11:06:11 CET | Pressemeddelelse
Dyreværnet var med på råd, da Danmarks første dyrevelfærdsaftale, og herunder initiativet om at kæledyr ikke skal avles til et bestemt udseende, der kan have velfærds- og sundhedsmæssige problemer, blev vedtaget sidste år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum