Andel

1,2 mio. energikunder får nyt navn på regningen

Del

Energi- og fibernetkoncernen Andel siger nu definitivt farvel til navnet SEAS-NVE, der kan spores mere end 100 år tilbage. I stedet bliver 1,2 mio. energikunder nu samlet under ét nyt navn; Andel Energi. En af Andel Energis vigtigste opgaver bliver at engagere og hjælpe de mange energikunder i den grønne omstilling.

Mange energikunder i Danmark har vænnet sig til, at det er hos SEAS-NVE, man køber og betaler sin energi. Sådan bliver det ikke i fremtiden. Fremover vil 1,2 mio. privat- og erhvervskunder nemlig få Andel Energi som leverandør.

”Jeg er glad for, at vi nu kan introducere Andel Energi som et af vores datterselskaber. Med navnet Andel Energi sender vi et klart signal om, at energikunderne er en del af Andel, en andelsejet koncern, der spiller en vigtig rolle i den digitale og grønne omstilling,” siger Jesper Hjulmand, Andels adm. direktør.

Også Ørsteds privatkundeforretning, der blev købt i 2020, er nu integreret i Andel Energi.

”Vi har været igennem en omfattende sammenlægning af forretningsenheder, systemer og processer. Det er lykkedes. Så nu er Andel Energi sammen med vores andre datterselskaber, der blandt andet udruller fibernet, etablerer ladepunkter til elbiler, producerer og distribuerer masser af vedvarende energi, klar til at sætte fuld fokus på den grønne omstilling,” siger Jesper Hjulmand.

For Ole C. Vestergaard, adm. direktør i Andel Energi giver tilknytningen til Andel-koncernen en vigtig sikkerhed for kunderne:

”Vi vil gerne fortælle vores energikunder, at Andel Energi er et sikkert og trygt sted at være kunde, og at vi også med Andel-koncernen i ryggen har handlekraft og muskler til at udvikle nye services og gå ind i kampen mod de menneskeskabte klimaforandringer.

Nye tiltag og løsninger på vej
Som kunde behøver man ikke foretage sig noget. Alle aftaler og betalingsvilkår fortsætter uændret. Som kunde vil man i stedet opleve en energileverandør, der sætter endnu mere fokus på den grønne omstilling – både som virksomhed og i forhold til at engagere og rådgive kunder til opnå et så klimavenligt hjem som muligt.

”Som Danmarks største energiselskab føler vi et særligt ansvar for den grønne omstilling. Vores kunder forventer, at vi aktivt bidrager til reduktionen af CO2-udledningen, og de efterspørger energiløsninger og produkter med en klar effekt. I lyset af den vanskelige situation, som energimarkederne i Europa befinder sig i, kan vi ikke sidde på hænderne. Der skal fart på,” siger Ole C. Vestergaard. Derfor er Andel Energi gået ind på markedet for varmepumper og har købt virksomheden Enova Energy.

”Enova Energy skal hjælpe os med at finde de helt rigtige varmepumpemodeller og sikre en smidig og overskuelig proces ved produktvalg og installation. Det bliver også muligt at få aftaler om finansiering, hvis det er nødvendigt. Vi har jo tidligere meldt ud, at vi vil hjælpe vores cirka 145.000 private gaskunder over på anden opvarmning, og det er vi i fuld gang med at forberede,” siger Ole C. Vestergaard.

Opkøbet er første af flere skridt på vej mod helt ny position og løsninger.

Integrerede løsninger med solcelleanlæg og batterier, hjemmeopladning af elbiler og nye digitale universer med rådgivning og selvbetjeningsløsninger er også en vigtig del af Andel Energis forretningsstrategi.

”Vi vil skabe fremtidens energiløsninger til både danske hjem og virksomheder, for det skal være nemt at spare på energien og træffe grønne valg,” lover Ole C. Vestergaard.

Fakta om Andel Energi
Andel Energi har cirka 1,2 mio. privat – og erhvervskunder og knap 400 medarbejdere. Selskabet er hjemmehørende i Svinninge med funktioner inden for energihandel, salg, kundeservice, afregning, marketing og energirådgivning. Flertallet af selskabets energikunder har adresse på Sjælland, Lolland Falster og øerne, og de er integreret i ét selskab efter, at det daværende SEAS-NVE i 2020 købte Ørsteds privatkundeforretning.

Farvel til SEAS-NVE
Dobbeltnavnet SEAS-NVE stammer fra 2005, hvor de to energiselskaber SEAS og NVE fusionerede. SEAS (grundlagt 1912) var en forkortelse for Sydsjællands Elektricitets Aktieselskab, mens NVE (grundlagt 1913) stod for Andelsselskabet Nordvestsjællands Elektricitetsværk

Kontakter

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00https://andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum