Danmarks Idrætsforbund

119 danske medaljer i 2019

Del

Igen i 2019 leverede danske atleter flotte præstationer ved internationale mesterskaber rundt om i verden. Bundlinjen lyder på 119 EM-, European Games- og VM-medaljer.

Sejleren Anne-Marie Rindom vandt i 2019 både EM- og VM-guld. Fotokredit: 	Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion.
Sejleren Anne-Marie Rindom vandt i 2019 både EM- og VM-guld. Fotokredit: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion.

Der er hård kamp om medaljerne i international eliteidræt, men alligevel lykkedes det 119 gange danske atleter at træde op på medaljeskamlen ved European Games, EM og VM. Det er tæt på status quo i forhold til 2015, der har samme turnus i internationale mesterskaber og dermed er det mest sammenlignelige år. Her vandt danske atleter 122 European Games-, EM- og VM-medaljer.

”Stor cadeau til de danske eliteatleter. Danmark fik sin første mandlige verdensmester i landevejscykling, håndboldherrerne skabte en folkefest, da de suverænt vandt VM på hjemmebane, og Anne-Marie Rindom sejlede sig både til EM- og VM-guld. Desuden har en række atleter i mindre profilerede idrætsgrene gjort det rigtig godt og hentet metal hjem. Danmarks atleter gør det godt, og de gør det godt i mange forskellige idrætsgrene. Det kan vi være stolte over i Danmark,” siger Søren Simonsen, der er leder i Team Talent og Elite i DIF.

OL i Tokyo 2020

Når 2019 går på hæld, er det oplagt at rette øjnene mod OL i Tokyo i 2020 og kigge på, hvordan det er gået i det forgangne år. Her vandt Danmark 12 VM-medaljer i sommer-olympiske discipliner, og tre gange blev det til guld.

”Jeg ser fortrøstningsfuldt frem mod OL i Tokyo 2020, for vi har mange spændende navne, som præsterer flot, når der afholdes VM’er. Man kan dog ikke sætte lighedstegn mellem VM og OL, for OL er en større scene end et VM, og presset og konkurrencen er større,” siger Søren Simonsen, der også er chef de mission for den danske OL-delegation.

Han fortsætter:

”Det er endnu for tidligt at komme med en dansk medaljemålsætning for OL i Tokyo, for der er stadig mange ubekendte, og lige nu er blot fire atleter udtaget til OL. Det er dog stensikkert, at vi sammen med Team Danmark, forbundene og vores partnere vil arbejde stenhårdt i de næste lidt over 200 dage og gøre vores bedste for at optimere rammerne for atleterne, så de kan præstere bedst muligt, når ilden tændes i Tokyo.”

Til OL i Rio i 2020 sprængte det danske OL-hold rammerne og vandt rekordmange medaljer. Slutresultatet lød på 15 OL-medaljer. I 2009 vandt Danmark ni OL-medaljer i London, mens det blev til syv OL-medaljer i Beijing i 2008.

Se den danske medaljestatistik. 

Yderligere kommentarer:

Søren Simonsen, leder i DIF’s Talent- og Elite-afdeling samt chef de mission for det danske OL-hold, 29420443

Kontakter

Billeder

Sejleren Anne-Marie Rindom vandt i 2019 både EM- og VM-guld. Fotokredit: 	Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion.
Sejleren Anne-Marie Rindom vandt i 2019 både EM- og VM-guld. Fotokredit: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion.
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum