Samarbejde får skaderamte tilbage til arbejdsmarkedet

En medarbejder får hjernerystelse og tandskade, da hun ved et uheld går ind i en glasdør. En slagteriarbejder får en halv ko over sig, og får slemme smerter i ryg, nakke og skulder. En elektriker falder flere meter fra en mast, lander på benene, men pådrager sig brud i ryg og gener i skulder, hånd og knæ.
Der er voldsomme hændelser blandt de cirka 3.500 arbejdsskader, der hvert år anmeldes til forsikringsselskabet If. For år tilbage ville en stor del af de tunge sager været endt med langtidssygemeldinger eller et endegyldigt farvel til arbejdsmarkedet.
Men selvom deres primære opgave er at betale for behandlingsudgifter, hjælpemidler, opgøre mén og erhvervsevnetab, stopper If ikke dér.
Et effektivt samarbejde mellem forsikringsselskab, kommuner og erhvervsliv har været opskriften på at få alvorligt tilskadekomne tilbage til hverdagen og arbejdslivet.
- I de særligt tunge sager, vælger vi at tilbyde en personlig konsulent, der gennem en tæt relation bistår den skaderamte i møder med kommune, jobcenter og derigennem ofte finder en vej tilbage til arbejdsmarkedet, forklarer Helle M. Olesen, leder af Personskade hos If Skadeforsikring.
Indsatsen har to elementer. Det ene går på at øge den skadelidtes funktionsniveau med relevant behandling. Det andet omhandler rådgivning og støtte i relation til at få tilknytning til arbejdsmarkedet. I forløbet fokuseres der på at forbedre den skaderamtes forudsætninger på begge fronter.
- Vores målsætning er at mindske følgerne efter arbejdsskaden mest muligt, og få skadelidte tilbage i job. De fleste mennesker har en meget stærk arbejdsidentitet, og ønsker ikke at gå hjemme. De vil meget gerne ud på arbejdsmarkedet igen, siger Helle M. Olesen.
Sociale relationer
I en undersøgelse If har foretaget, peger over 50 pct. af de arbejdsskaderamte på de personlige, sociale relationer, som blev ydet af forsikringen, som afgørende for at finde tilbage til hverdagen og arbejdslivet.
- Det gør en markant forskel, at nogen rent fysisk stiller sig til rådighed, hjælper og sætter den skaderamte i centrum. Bare det at finde ud af, hvilke regler der er på området og hvad man har krav på fra kommunen er jo virkelig svært for en udenforstående, siger Helle M. Olesen.
Det er den private rehabiliteringsvirksomhed Aleca, der råder over socialrådgivere, psykologer og smertelæger, If samarbejder med.
Herfra deltager rådgiveren med skaderamte i opfølgningsmøder med kommunen, og vurderer om der findes behandlingstiltag, som kan fremme skadesramtes situation. Rådgiveren er også aktiv i at skabe jobmuligheder for klienten, enten med særlige hensyn på den tidligere arbejdsplads eller i et helt nyt jobtilbud. Og Aleca oplever stor villighed fra forsikringsselskabet til at betale for behandlinger og hjælpemidler der kan fremme den skaderamtes situation.
- Der er tale om en både menneskelig og økonomisk stor gevinst for alle involverede. Og flere kommuner har nu fået øjnene op for, at samarbejdet med private forsikringsselskaber skaber nogle løsninger, som kommunen ikke selv har midler og ressourcer til, siger partner og socialrådgiver i Aleca, Jakob Tarp Sørensen.
>> Se case "Jeg har fået mit liv tilbage" om Anne Toftild, der faldt ned fra en stige, og knuste sin fod.
---------------------------------------
Yderligere oplysninger:
Birgitte Ringbæk, informationschef, If Skadeforsikring, telefon 61 20 50 09, birgitte.ringbaek@if.dk
Jakob Tarp Sørensen, partner i Aleca, telefon 31 42 35 03, js@aleca.dk
Nøgleord
Kontakter
Birgitte RingbækInformationschef
Tlf:3687 4183 / 6120 5009birgitte.ringbaek@if.dkBilleder
Vedhæftede filer
Information om If Forsikring
If er Nordens største skadeforsikringsselskab og ejet af den finske finanskoncern Sampo. If forsikrer det, der er værdifuldt i livet: Mennesker, dyr, boliger, biler og dine ting. If sørger også for at virksomheder får forsikret deres værdier og aktiviteter, så de kan fungere som normalt, selvom de skulle få en skade. 6.800 medarbejdere, heraf ca. 600 i Danmark, sørger for at 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum kan føle sig trygge ved at få den hjælp de har brug for, hvis noget skulle ske. If er med i Garantifonden for Skadeforsikringsselskaber.
Følg pressemeddelelser fra If Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra If Forsikring
Stor milepæl: Nu er Topdanmark en del af If1.7.2025 07:46:35 CEST | Pressemeddelelse
1. juli markerer en vigtig milepæl: Topdanmark er nu officielt en del af If, Nordens største forsikringsselskab. Med integrationen samles to stærke selskaber i én fælles nordisk struktur. Integrationen betyder ikke noget for kunders forsikringer og dækninger – de vil fortsat have de samme gode dækninger og services. Med integrationen bliver If Danmarks næststørste forsikringsselskab med en markedsandel på cirka 21 procent og en ledende position i flere segmenter – for eksempel inden for sundhedsforsikringer til erhvervskunder. ”Det er en stor milepæl, at integrationen af Topdanmark nu er gennemført. Vi står med et stærkere fundament end nogensinde for at hjælpe vores kunder. Vi ønsker at være til stede, når det virkelig gælder, og tilbyde stabile og pålidelige forsikringer, der skaber reel værdi i hverdagen – for privatpersoner, virksomheder og samfundet som helhed,” siger Morten Thorsrud, koncernchef i If. Forsikringskoncernen Sampo gennemførte i september 2024 et købstilbud på Topdan
Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform
If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af
Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man
Danskere stresser i stilhed: Husker dårligere og sover ringere15.5.2025 13:09:15 CEST | Pressemeddelelse
Selvom Danmark er det land i Norden, hvor færrest oplever hyppig stress, viser en ny, omfattende rapport fra Nordens største forsikringsselskab, If, at mange danskere lever med skjulte symptomer på mental belastning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum