Behandlingsskolerne

Positiv karakterudvikling hos børn med særlige udfordringer

Del
Alle børn har potentiale til læring. Det private tilbud til børn og unge med særlige udfordringer, Behandlingsskolerne, oplever positiv udvikling i karaktererne ved dette års prøver og eksaminer Udviklingen glæder Behandlingsskolerne.

Behandlingsskolerne modtager de elever, som folkeskolen eller specialskoler ikke har mulighed for at hjælpe. Kendetegnende for eleverne er, at de alle har flere psykiatriske diagnoser og har haft mindre gode oplevelser i folkeskolen typisk med flere skoleskift og perioder af skolevægring. På trods af disse udfordringer ligger karaktergennemsnittet ved dette års prøver næsten på samme niveau som folkeskolens.

”Mange af eleverne har en lang historie af nederlag bag sig, og derfor er det særlig dejligt at se, at eleverne til eksaminer og prøver klarer sig så flot,” fortæller Christopher Moyell Juul, administrerende direktør for Behandlingsskolerne.

De flotte karakterer fra årets afgangsprøver ses bl.a. ved, at karakteren 12 blev givet 52 gange og karakteren 10 blev givet 61 gange, fordelt på blot 53 elever. Derudover var der eksempelvis en stor stigning i karaktergennemsnittet ved mundtlig engelsk, som steg fra 7,0 i 2016 til 8,9 i år.

Årets resultater ligger i tråd med Behandlingsskolernes ambition om at bidrage med at sætte nye og høje faglige standarder inden for specialskoleområdet. Sammenlignet med andre danske specialskoler, hvor kun 13% af eleverne gik op i alle fag, var hele 96% af Behandlingsskolernes elever tilmeldt i alle fag. På selve prøvedagene var der sygdom, og i alt gik 83% af Behandlingsskolernes elever op i alle fag ved årets afgangsprøver mod 86% i folkeskolen.

Skræddersyet undervisning

Hos Behandlingsskolerne går behandling og undervisning hånd i hånd. Og gennem differentieret og målrettet undervisning, for den enkelte elev, skaber Behandlingsskolerne muligheder for eleverne, så de kan komme godt igennem folkeskolen.

”Vi vægter afgangsprøverne højt, dels fordi det giver eleverne succesoplevelser at lære og gennemføre prøver og dels fordi gennemførsel af afgangsprøver giver dem bedre muligheder i voksenlivet”, fortæller Christopher Moyell Juul.

Resultatet af de bundne prøvefag på Behandlingsskolerne afspejler Behandlingsskolernes store arbejde med behandling og individuelt tilrettelagt undervisning, som er forudsætninger for, at eleverne kan lave de flotte resultater.

Elevernes muligheder for at præstere, særligt til skriftlige prøver, påvirkes direkte af deres diagnoser. Prøverne kræver høj koncentration, evne til at strukturere eget arbejde og til at tænke abstrakt, hvilket er elementer, der ikke er lige nemme for Behandlingsskolernes elever.

”Vi mener, at det er vores opgave at sikre, at alle vores elever bliver tilmeldt den fulde afgangsprøve i 9. Klasse og ikke bare et par enkelte fag. Det giver dem de bedste muligheder fremover til at få et godt og selvforsørgende voksenliv”, siger Christopher Moyell Juul, ”Vi er meget tilfredse med, hvor godt eleverne har klaret sig igen i år.”

”Men vi arbejder naturligvis fortsat med, at udvikle vores undervisningsformer og metoder, så eleverne fremover kan blive endnu dygtigere.”

En stor udfordring 

For mange elever på specialskoler er det svært at skulle gå op til afgangsprøverne. Det er udfordrende fagligt, og forventningen om at skulle præstere kan i sig selv være særligt angstfremkaldende, når man i forvejen kæmper med psykiske udfordringer.

Behandlingsskolerne har meget fokus på dette, og når elever har det sådan, iværksættes et målrettet og systematisk behandlingsmæssigt arbejde, så eleven, trods modstand og angst, formår at deltage i prøverne. Samtidig trænes eleverne løbende i prøve- og eksamenssituationen, således at de er bedre rustet, når det virkelig gælder.

Dette uddybes af Christopher Moyell Juul:

”Det giver en sikkerhed og tryghed, når skriftlige prøver afholdes. Det er vores medarbejderes opgave gennem engagement, motivation og psykologisk arbejde at opbygge deres selvtillid og reducere deres angst for prøver.”

”At tage en afgangseksamen er vigtigt for den enkelte elevs fremtidsmuligheder, både i forhold til uddannelse og generelt i livet. Derfor er vi meget stolte af vores elever, når de klarer sig godt igennem prøverne”, fortæller Christopher Moyell Juul.

For information om Behandlingsskolerne generelt, kontakt venligst:

Christopher Juul, Administrerende Direktør, mobil: 60299519, e-mail: christopher@behandlingsskolerne.dk 

Billeder

Information om Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne



Fakta om Behandlingsskolerne

Behandlingsskolerne er Danmarks største specialskole og driver 15 forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov. Tilbuddene inkluderer dagbehandlingsskoler, STU, døgn- og aktivitetstilbud og undervisning i dansk som andetsprog.

Behandlingsskolernes tilbud dækker det meste af Sjælland.

Behandlingsskolernes mission er at skabe mulighederne for, at alle elever får et værdifuldt og selvforsørgende voksenliv. Ud over den målrettede procesplan, arbejdes der i udskolingen også med at styrke elevernes selvstændighed, og forberede dem på den verden, der venter uden for Behandlingsskolerne.

For eksempel tilbydes mange afgangselever at deltage i studieture, hvor eleverne får mulighed for at afprøve sproglige og sociale færdigheder i rammer, der ikke er kendt for dem. Flere afprøver i denne forbindelse også at overnatte uden familie, måske for første gang.

Afgangselever fra Behandlingsskolernes 9. og 10. klasse går både videre til uddannelser inden for normalområdet, fx gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, samt til specialområdet, fx særlig tilrettelagt undervisning (STU) og produktionsskoler.

Læs mere om behandlingsskolerne: www.behandlingsskolerne.dk

Følg pressemeddelelser fra Behandlingsskolerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye