Større risiko for digitale end fysiske indbrud
Risikoen for it-kriminalitet er efterhånden blevet en del af hverdagen i Danmark. En ny undersøgelse fra Codan viser, at hver tredje har været udsat for virus, mens hver tiende har været udsat for hacking eller phishing. Den seneste samlede opgørelse over it kriminalitet i Danmark fra 2014 viste, at 150.000 danskere dette år blev ramt af digitale forbrydelser (Det Kriminalpræventive Råd) .Til sammenligning var der året efter 33.200 fysiske indbrud i Danmark (Rigspolitiet), det laveste antal i ni år.
Stigningen i tilfælde af it-kriminalitet har resulteret i stor bekymring blandt danskerne. To tredjedele (66 procent) angiver i Codans undersøgelse, at de er bekymrede eller meget bekymrede for hacking/phishing, mens lidt mere end halvdelen af danskerne er bekymrede eller meget bekymrede for identitetstyveri. Den bekymring mærker man også hos Codan:
”Vi oplever som forsikringsselskab stort fokus på dette område, og de nye former for kriminalitet er med til at omdefinere, hvad vi skal hjælpe kunderne med. Ved et traditionelt indbrud eller tyveri består den største del af hjælpen i økonomisk erstatning. Ved de nye former for digital kriminalitet har ofrene ofte mere brug for ekspertrådgivning eller teknisk assistance til at få udredt situationen. Og så kalder stigningen i it-kriminalitet på en stor forebyggelsesindsats. Vi tilbyder nu eksempelvis vores kunder en særlig boks, der kan stoppe virus og forsøg på hackerangreb allerede ved familiens W iFi,” forklarer Camilla Amstrup, privatkundedirektør i Codan.
Ved ikke hvordan de er dækket
I dag er det mere sandsynligt at blive ramt af identitetstyveri end et almindeligt indbrud. Alligevel ved næste to tredjedele (63 procent) ikke, om deres nuværende forsikring dækker ved et identitetstyveri. Og kun lidt mere end halvdelen (55 procent) ved, at banken dækker tabet, hvis de bliver udsat for indbrud i deres netbank.
”Mange er stadig usikre i forhold til, hvordan de skal håndtere it-kriminalitet. Folk er generelt stadig mere bevidste om fysiske skader. Det er nemmere at forholde sig til risikoen for en knust rude end risikoen for, at ens personlige data kan blive taget som gidsel med krav om løsepenge – selv om den digitale trussel ofte kan være ligeså alvorlig og i mange tilfælde værre. Vi har som forsikringsselskab en stor opgave i at uddanne danskerne i, hvordan de bedst kan forhindre it-kriminalitet, og hvordan de er sikret bedst muligt, hvis de skulle blive ramt,” slutter Camilla Amstrup.
Codan igangsætter den 20. marts en indsats for at informere danskerne om it-kriminalitet og give gode råd til, hvordan man kan sikre sig selv og sin familie.
Udvalgte resultater fra Codans undersøgelse
• Hacking/phishing er den største bekymring blandt danskerne. 66 procent er bekymrede eller meget bekymrede. Kun godt hver tiende (9 procent) har været udsat for det.
• 58 procent er bekymrede eller meget bekymrede for virus. 33 procent har været udsat for virus.
• 52 procent er bekymrede eller meget bekymrede for identitetstyveri. 1 procent har være udsat for det.
• 41 procent er bekymrede eller meget bekymrede for netbankindbrud. 4 procent har været udsat for det.
• Næsten to tredjedele (63 procent) ved ikke, om deres forsikringer dækker identitetstyveri.
• Kun lidt mere end halvdelen (55 procent) ved, at banken dækker tab ved indbrud i netbank.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Epinion. Der er i alt gennemført 1.141 CAWI-interview i februar 2017.
Yderligere oplysninger
Mads Houe, pressechef hos Codan
Mobil: 3037 8353 / E-mail: mdq@codan.dk
Information om Codan Forsikring
Om Codan Forsikring
Codan Forsikring har 255.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.
Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring
Lemvig kommune øger badesikkerheden med LifeBoards9.5.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år sker der drukneulykker på de danske strande. Det er Codan Fonden og LifeBoard gået sammen om at forhindre. Derfor opstilles der i den kommende tid 23 LifeBoards i Lemvig kommune, som gør det nemmere for almindelige badegæster at redde liv.
Thisted kommune kickstarter national udrulning af 278 LifeBoards langs danske kyster og strande9.5.2025 08:48:04 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år sker der drukneulykker på de danske strande. Det er Codan Fonden og LifeBoard gået sammen om at forhindre. Nu bliver de første 10 Lifeboards ud af 278 på landsplan sat op i Thisted Kommune, som gør det nemmere for almindelige badegæster at redde liv.
Codan Fonden og LifeBoard vil redde liv langs de danske kyster22.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
16.000 danskere oplever hvert år nærdrukninger. Derfor er Codan Fonden og LifeBoard igen i år gået sammen om at redde liv på danske badestrande.
Forebyggelse giver transportvirksomheder store besparelser19.3.2025 10:56:57 CET | Pressemeddelelse
Aldrig før er der registreret så mange skader på biler, varevogne og lastbiler som i 2024. Alligevel er det kun et fåtal af virksomheder i transportbranchen, der arbejder struktureret med forebyggelse af mindre skader på deres bilflåde, hvilket kan resultere i betydelige økonomiske besparelser, viser tal fra Codan.
Codan er ny partner for F.C. Københavns kvinder20.12.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
F.C. København og Codan udbygger nu det tætte samarbejde til også at omfatte F.C. Københavns løvinder. Codan kommer ikke bare på ryggen af spilletrøjerne, men bliver også en synlig og aktiv partner omkring kvindeholdet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum