If Forsikring

Danskerne fylder fritidshuset med designermøbler

Del
Flere og flere danskere vil have luksuriøse omgivelser, når der skal slappes af i fritidshuset. Det betyder, at både designermøbler og dyre lamper i stigende omfang bliver en del af inventaret i landets sommerhusområder. Det mærker man i forsikringsbranchen. Hos forsikringsselskabet If er erstatningsudbetalingerne pr. indbrud i fritidshuse de seneste 10 år steget med over 70 pct.

- Det er en udvikling, der er opstået gennem de seneste 10 år, og formentlig som følge af, at mange i årene med højkonjunktur har skruet op for det private forbrug og købt dyre møbler - enten direkte til sommerhuset eller nyt til helårsboligen, hvorefter de gamle møbelklassikere er rykket til sommerhuset , forklarer Carsten Mølgaard, der er teamleder i skadeafdelingen hos If Skadeforsikring. - Før den tid, var det typisk kun fra helårsboliger og virksomheder, at vi oplevede tyveri af designermøbler, men i dag fylder det også i opgørelserne over fritidshuse .

- Mange af vores kunder har sommerhuse, som de kan bruge hele året, og når de opholder sig længere tid i sommerhuset, vil de ikke gå ned i standard. Derfor bliver der fyldt mere og mere eksklusivt inventar i sommerhusene, siger Carsten Mølgaard. Det samme gælder for hårde hvidevarer, som ofte også er på niveau med helårsboligen.

Han oplyser, at det ofte er fladskærms-TV og møbelklassikere, der meldes stjålet via fritidshusforsikringerne.

Anbefaler chip-mærkning
If Skadeforsikring har eksempler på kunder, der har fået genleveret designermøbler flere gange, fordi tyvene har erfaret, at møblerne bliver erstattet med tilsvarende. Tyvene vender derfor tilbage til adressen få måneder efter.

- Møbler og lamper stjæles ofte med videresalg for øje. Særligt i huse med dyrt inventar anbefaler vi, at man benytter de chip- og mærkningsordninger, der er på markedet. Det betyder dels, at møblerne bliver mindre attraktive for tyvene, fordi de er sværere at afsætte, dels at de efterfølgende bliver lettere at spore for politiet , oplyser Carsten Mølgaard.

Fritidshuse er attraktive for indbrudstyvene i både høj- og lavsæsonen. Folk tager mobiltelefoner, iPads, kamera og computere med i fritidshuset, så værdierne i husene stiger i højsæsonen og kan friste tyvene, når beboerne er på stranden eller på tur. Omvendt er der i lavsæsonen mere øde i
fritidshusområderne, og derved nemmere arbejdsforhold for tyvene.

5 forebyggende råd mod indbrud i fritidshuset:

1.
Tyvene kigger efter husets svage steder. Sørg for at træværk i vinduer og døre er sundt med kraftige, fastskruet beslag og hasper. Brug sikre låse - evt. dobbeltlåse - i døre og evt. i terrassedøre.

2.
Sørg for, at tyvene ikke kan bruge dit værktøj og dine haveredskaber til indbruddet. Lås værktøjsskurret.

3.
Fjern værdigenstande, når huset ikke bebos i længere tid. Eller gem det i et rum, som tyvene ikke kan se.

4.
Mærk, registrer og fotografér dine værdigenstande - gerne også hårde hvidevarer og brændeovn. Så er de sværere for tyvene at få afsat, og det er nyttig dokumentation for forsikringsselskabet og politiets efterforskning. Politiet udlåner mærkningsudstyr, og flere møbelproducenter indgraverer et unikt nummer eller forsyner møblerne med en chip, så møblet kan spores.

5.
Se på til-/frakørselsmulighederne. Sæt evt. en afspærrende kæde op ved grundens parkeringsplads, så tyvene ikke kan køre helt op til huset.


Årstal


Udbetaling pr. indbrud i fritidshuse, indextal

2003 100
2004 96
2005 118
2006 84
2007 142
2008 130
2009 153
2010 123
2011 123
2012 160
2013 171

Kort om If

If tilbyder skadeforsikringer til kunder på nationale markeder i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Baltikum og Rusland. Desuden tilbyder vi service til nordiske kunder med international virksomhed via filialkontorer og via netværk.

If er Nordens førende skadeforsikringsselskab med 3,6 millioner kunder. I 2010 var vores bruttopræmieindtægt 37 milliarder svenske kroner. If ejes af finske Sampo, og koncernen har ca. 6.300 ansatte.

Billeder

Information om If Forsikring

If Forsikring
If Forsikring
Stamholmen 159
2650 Hvidovre

+45 70 12 12 12http://www.if.dk/

If er Nordens største forsikringsselskab, og hver femte husstand i Norden er forsikret i If. 10.000 medarbejdere tager sig af vores mere end 4,5 millioner kunder, der spænder fra privatpersoner til globale virksomheder. Vores ambition er at være det mest omsorgsfulde forsikringsselskab. If har været klimaneutral siden 2011 og valgte i 2021 at tilslutte sig organisationen Science Based Targets (SBTi). Vi vil være i front, når det gælder om at opfylde ambitiøse klimamål på vegne af os selv og vores kunder. Vi er et full-service forsikringsselskab med en stærk og omsorgsfuld medarbejderkultur og høj kundetilfredshed. If er ejet af den nordiske forsikringskoncern Sampo.

Følg pressemeddelelser fra If Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra If Forsikring

Stor milepæl: Nu er Topdanmark en del af If1.7.2025 07:46:35 CEST | Pressemeddelelse

1. juli markerer en vigtig milepæl: Topdanmark er nu officielt en del af If, Nordens største forsikringsselskab. Med integrationen samles to stærke selskaber i én fælles nordisk struktur. Integrationen betyder ikke noget for kunders forsikringer og dækninger – de vil fortsat have de samme gode dækninger og services. Med integrationen bliver If Danmarks næststørste forsikringsselskab med en markedsandel på cirka 21 procent og en ledende position i flere segmenter – for eksempel inden for sundhedsforsikringer til erhvervskunder. ”Det er en stor milepæl, at integrationen af Topdanmark nu er gennemført. Vi står med et stærkere fundament end nogensinde for at hjælpe vores kunder. Vi ønsker at være til stede, når det virkelig gælder, og tilbyde stabile og pålidelige forsikringer, der skaber reel værdi i hverdagen – for privatpersoner, virksomheder og samfundet som helhed,” siger Morten Thorsrud, koncernchef i If. Forsikringskoncernen Sampo gennemførte i september 2024 et købstilbud på Topdan

Her er den vigtigste faktor, når danskerne vælger job – det er ikke lønposen30.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

En attraktiv lønpakke står højt på ønskelisten hos mange danskere, når de er på udkig efter et job. Flere faktorer er dog vigtigere end en høj løn, når danskerne skal pege på, hvad der gør en arbejdsgiver attraktiv, og højdespringeren er fleksibelt arbejde. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport udarbejdet af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. 58 procent af de 1.065 adspurgte danskere peger på fleksibelt arbejde som en faktor, der gør arbejdspladsen attraktiv. Kun 33 procent af de adspurgte danskere peger på ”høj løn”. ”Undersøgelsen understreger, at det ikke længere er nok at tilbyde høj løn og goder til sine ansatte. Som virksomhed skal man også være klar til at tilbyde fleksibilitet, hvis man vil tiltrække de dygtigste kandidater,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg i If. Kan give bagslag Fleksibelt arbejde kan blandt andet indebære, at medarbejdere har mulighed for at arbejde hjemme eller uden for almindelig arbejdstid. Denne arbejdsform

If og Topdanmark: Det dækker din rejseforsikring ved hedebølge eller skovbrand25.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Flere sydeuropæiske lande er ramt af en hedebølge, netop som mange danskere gør sig klar til sommerferie. Det rejser naturligt spørgsmålet: Hvordan er man dækket som forsikringskunde, hvis feriedestinationen rammes af ekstrem varme eller skovbrand? De senere år har særligt Sydeuropa oplevet gentagne hedebølger og naturbrande, og det har fået kunder hos If og Topdanmark til at henvende sig med spørgsmål om rejseforsikringens dækning. "Vi forstår godt, at det kan føles utrygt at rejse til et område ramt af skovbrand. Som udgangspunkt dækker afbestillingsforsikringen ikke i sådanne tilfælde. Men hvis myndigheder fraråder indrejse eller anbefaler evakuering på grund af naturkatastrofe, kan der være mulighed for dækning – forudsat at kunden har de rette dækninger,” siger Lama Chehade, skadeschef i Ifs danske forretning. Hvornår dækker afbestillingsforsikringen? Især forældre med små børn og ældre borgere har henvendt sig med et ønske om at gøre brug af afbestillingsforsikringen på grund af

Mange danskere arbejder, selvom de er syge: Kan bidrage til usund kultur16.6.2025 06:29:00 CEST | Pressemeddelelse

Hver anden dansker fortsætter med at arbejde, selvom de føler sig syge. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport gennemført blandt 1.065 danskere af analysebureauet Verian for If, Nordens største forsikringsselskab. “Man bør ikke arbejde, når man er syg. Arbejde under sygdom kan både have konsekvenser for den enkelte og arbejdspladsen, og derfor er det et problem, at så mange danskere arbejder trods sygdom,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. 51 procent af de adspurgte danskere svarer i undersøgelsen, at de arbejder, selvom de er syge. 24 procent tilkendegiver, at de møder fysisk op på arbejdspladsen under sygdom, mens 12 procent arbejder hjemmefra. 15 procent svarer, at det varierer, om de møder ind på arbejdspladsen eller arbejder hjemmefra under sygdom. Kun 39 procent vælger at lade arbejdet ligge, når de er syge, mens ti procent ikke svarer på, om de fortsætter med at arbejde under sygdom. "Man risikerer at smitte sine kolleger, hvis man tager på arbejde, når man

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye