Stormvarsling: Pas på flyvende trampoliner

”Et kraftigt vindstød kan sende trampolinen på afveje, hvilket kan forårsage skader på både bil, hus og ikke mindst dig selv eller andre. Skaderne kan forebygges, hvis trampolinen tages ned og bringes indendørs. Hvis ikke pladsen er til det, bør trampolinen fastgøres solidt til jorden,” siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.
Man kan eksempelvis fastgøre trampolinen med stærke pløkker og nylonsnor eller simpelthen vende den på hovedet og lægge tunge ting oven på den – eksempelvis mursten eller betonklodser.
Lad trampolinen gå i vinterhi
En undersøgelse foretageti marts 2017 af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mange danske børnefamilier i efterårs- og vintersæsonen glemmer vedligeholdelsen af deres havetrampolin.
Knap halvdelen af de 353 adspurgte danske børnefamilier med trampoliner svarede i undersøgelsen, at de lader den stå uden for året rundt. Hver fjerde børnefamilie svarer, at de heller ikke binder trampolinen fast.
”Så snart vi når hen på efteråret, er de fleste børn alligevel færdige med at hoppe på den, og derfor er det en god anledning til at pakke trampolinen sammen. På den måde bliver den ikke mørnet og rusten af vintervejret, hvilket kan føre til skader eller ulykker, når børnene skal tage trampolinen i brug igen,” siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.
Fakta
Forbrugerrådet TÆNK, Sikkerhedsstyrelsen og Børneulykkesfonden har sammen lavet kampagnen ”Hop med hovedet”, som har til formål at mindske antallet af trampolinulykker.
Hvert år bliver tusindvis af børn behandlet for skader efter uheld på trampoliner. Kampagnen sætter fokus på børns adfærd på havetrampoliner og forebyggelse af ulykkerne.
Læs mere om kampagnen her: http://xn--brneulykkesfonden-00b.dk/kampagner/hjemmet/hop-med-hovedet
Undgå trampolinskader – tips til ulykkesforebyggelse
1. Pas på flyvende trampoliner – sørg for at de ikke kan lette
Da havetrampoliner ofte er meget lette, og derfor ikke kan stå fast i efterårsblæsten, er det mest optimale at tage trampolinen ind og opbevare den nedpakket, indtil det bliver forår. Ved at tage den ind, sikrer du, at trampolinen ikke blæser væk eller udsættes for frost og skader. Har du ikke mulighed for at opbevare havetrampolinen indenfor, så pak den gerne sammen og læg den et tørt sted.
Hvis trampolinen ikke kan pakkes sammen, så fastgør rammen til underlaget f.eks. med nogle kraftige pløkker i jorden, så den ikke blæser væk ved vindstød eller storm. Fjern sneen løbende fra dugen, så vægten og fugten ikke belaster og beskadiger dug og fjedre.
2. Tjek fjedre og kantpuder, før du hopper løs
Det danske vejr er hårdt for havetrampoliner. Derfor er det en god ide at tjekke trampolinen grundigt og regelmæssigt. Tjek især fjedre og kantpuder for slitage, men også nettet. Selve trampolindugen skal ses efter i sømmene efter huller og revner.
Pressehenvendelser
- Ninna Andreasen, pressekonsulenti Sikkerhedsstyrelsen, tlf. 25 43 16 78
- Mare Bødtker, PR- og Kommunikationsansvarlig i Børneulykkesfonden, tlf. 30 37 85 10
Billeder
Information om Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51
Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen
Salg af puff bars på sociale medier: over 200 salgsannoncer er afsløret1.4.2025 12:46:33 CEST | Pressemeddelelse
Siden årsskiftet har Sikkerhedsstyrelsen krævet mere end 200 salgsopslag på sociale medier fjernet på grund af salg af ulovlige e-cigaretter. Tendensen er stigende, og derfor opfordrer Sikkerhedsstyrelsen forældre til at være opmærksomme på børn og unges køb af ulovlige e-cigaretter på Facebook, Snapchat, Instagram og andre sociale medier.
Nye aldersgrænser for salg af alkohol til 16-17-årige: Gælder fra 1. april 202520.3.2025 10:31:48 CET | Pressemeddelelse
Fra den 1. april 2025 sænkes alkoholgrænsen, når der sælges alkohol til 16-17-årige. De nye grænser betyder, at der ikke længere må sælges drikkevarer med mere end 6 procent alkohol til unge under 18 år. Der er desuden krav til korrekt skiltning på salgsstederne.
Mere end 480 virksomheder er nu autoriseret til at nedrive asbest31.1.2025 11:02:36 CET | Pressemeddelelse
Autorisation blev 1. januar 2025 et krav for virksomheder, der arbejder med nedrivning af asbest. Privatpersoner må fx ikke længere selv fjerne et gammelt asbest-tag, og når du får et håndværksfirma til at udføre arbejdet, så husk at tjekke i autorisationsregistret hos Sikkerhedsstyrelsen, at firmaet har autorisationen i orden.
Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed øger fokus på den grønne omstilling23.1.2025 09:51:04 CET | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling af energisektoren i Danmark foregår i et hastigt tempo, og det kræver stadigt nye politiske og lovmæssige tiltag, for at omstillingen kan ske sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Dermed er der også brug for rådgivning og faglig sparring for erhvervsministeren. Det er baggrunden for, at Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed fra 1. januar 2025 får en ny sammensætning og fremover skal have fokus på at løfte de konkrete og komplekse rådgivningsopgaver, som samtiden måtte kræve.
Sikkerhedsstyrelsens unge kontrolkøbere afslører ulovligt salg til hver tredje mindreårig21.1.2025 08:29:53 CET | Pressemeddelelse
De sidste seks måneder har Sikkerhedsstyrelsen foretaget mere end 1000 kontroller med unge kontrolkøbere, som et nyt led i styrelsens tilsyn med alderskontrol i fysiske butikker. Efter et halvt års kontrol konstaterer Sikkerhedsstyrelsen fortsat ulovligt salg i mere end hver tredje butik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum