Poplens-Art

Skagensmaler i Det Hvide fyr i Skagen!

Del
Der er ikke tale om et spøgelse, når det 21 meter høje og historiske Hvide Fyr i Skagen i uge 30 danner ramme om Verdens højeste udstilling med Skagensmalerier. Det er derimod den lyslevende 58 årige kunstner Niels Poplens, som giver sit bud på Skagensmalerier i vor tid.

Selvom Niels Poplens ikke lægger skjul på sin store fascination og inspiration af de gamle Skagensmalere, giver han sit helt eget bud på Skagen set med vor tids øjne. Lyset som den alt overskyggende inspirationskilde har Niels Poplens dog tilfælles med de store mestre.

”Skagens lys indeholder 2 faktorer: Det er havets og sandets refleksioner af solens stråler og de mange saltkrystaller der giver det magiske lys over Skagen, selv skyggerne er lyse. Det giver sin helt egen magi, og det er den, jeg gerne vil indfange i mine billeder” siger han.

Niels Poplens kom til Skagen i 2003, bosatte sig på det legendariske Brøndums Hotel og var solgt:

”Mødet med Skagen og kunsten blev mit livs vendepunkt. For 2 år siden valgte jeg at bosætte mig permanent. Og det er som at komme hjem. Nu bor jeg i et af Skagens ældste huse fra 1842 i Østerby tæt på Brøndums Hotel, hvor det hele startede. Ja, jeg lever midt i mine motiver”.

I februar 2007 afsluttede kunstneren et meget specielt dobbelt portrætmaleri med de gamle Skagensmalere P.S. Krøyer & Michael Ancher. Motivet er af den store buste med Skagensmalerne der i dag står foran Skagens Museum. Det specielle ved maleriet er, at de sidste penselstrøg blev udført i dagligstuen i Krøyers vinterbolig Bergensgade nr. 10 i København. På 100 årsdagen for P.S. Krøyer død (20. november 2009) mindedes Niels Poplens ham med 58 malerier malet på Skagen Sønderstrand. Et maleri for hvert år Krøyer levede.

Niels Poplens kunstneriske afsæt rummer blandt andet et 2 årig studie i skitsetegning på Statens skole, kunst ophold på Uldum Kunsthøjskole under Tony Burchardts kyndige vejledning samt privatundervisning igennem 2 år hos den anerkendte billedkunstner Jette Hegermann. Den klassiske skoling afspejler sig i de mere end 180 Skagensmalerier, det hidtil er blevet til. Flest landskabsmotiver, men portrætmalerier fylder også som for eksempel portrættet af Bodille - Skagens kendte boheme, som lagde navn til Bodilles Kro. Niels Poplens er også kunstneren bag Danmarks længste Skagensmaleri på 4,50 m fra år 2009. I dag hænger Niels Poplens malerier i flere lande.

Fredag den 28. juli kl. 20 afholder Niels Poplens et større event foran fyret med musik og vin. Alle er velkomne.

 

Udstilling i Det Hvide Fyr. Fyrvej 2, 9990 Skagen.

Åbent alle dage i uge 30 kl. 11-16 & kl. 20-23, dog lidt tidligere søndag.

 

Pressekontakt:

Niels Poplens

Drejerstien 5

9990 Skagen

Mobil: 25 79 48 01

Mail: poplens@poplens-art.dk

Billeder

Links

Information om Poplens-Art

Poplens-Art
Poplens-Art
Drejerstien 5
9990 Skagen

25794801http://www.poplens-art.dk/

Følg pressemeddelelser fra Poplens-Art

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye