Det Kriminalpræventive Råd

Nabohjælpere gør mere for at forebygge indbrud

Del
Danskere, der er tilmeldt Nabohjælp, laver i højere grad aftaler med naboerne for at forebygge indbrud og deler viden om mistænkelig færden i området. Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Sommerferien står for døren, og det betyder, at mange danskere kommer tilbage fra ferie til et hjem ryddet for værdier. Der begås cirka 729 indbrud om ugen i sommerferien viser en gennemsnitsberegning fra årene 2009-2015.

Flere undersøgelser peger heldigvis på, at opmærksomme naboer er et af de mest effektive midler mod de uønskede gæster. Hvis man er tilmeldt nabohjælp.dk og har fortalt naboerne, at huset skal være alene hjemme, så forebygger Nabohjælp faktisk hvert 5. indbrud.

Danskere, der er tilmeldt Nabohjælp, er i højere grad aktive nabohjælpere end dem, der ikke er tilmeldt. Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport, som undersøger hvad danskerne gør for at forebygge indbrud i hjemmet.

Aktive nabohjælpere holder bedre øje

85 procent af tilmeldte nabohjælpere laver aftaler med naboerne om at holde øje, hvorimod det kun er 59 procent af de danskere, der ikke er tilmeldt Nabohjælp.

60 procent af tilmeldte nabohjælpere laver aftaler med naboerne om at sørge for, at det ser ud som om, de er hjemme, hvis de fx tager på ferie. Det er kun 37 procent af de danskere, der ikke er tilmeldt, der gør det.

66 procent af tilmeldte nabohjælpere har delt viden om mistænkelig adfærd, personer eller markeringer i området med deres naboer. Tilsvarende er det kun 54 procent af danskere, der ikke er tilmeldt Nabohjælp.

- Undersøgelsen viser, at man som medlem af Nabohjælp samarbejder mere med sine naboer for at beskytte hinandens hjem mod indbrud. Det synes vi naturligvis er positivt, og derfor opfordrer vi endnu flere til at tilmelde sig Nabohjælp, siger projektleder i DKR og TrygFondens Nabohjælp, Lone Harlev.

Indbrudstyve holder øje med tegn på liv i boligerne og nabolaget. Derfor er det en stor hjælp for den bortrejste nabo, hvis man fylder skraldespanden, parkerer bilen i indkørslen, hænger vasketøj på tørrestativet eller tømmer postkassen.

Når man selv skal af sted, skal man huske at sige det til sine nabohjælpere og forberede huset med tænd-sluk ure, lidt hverdagsrod på køkkenbordet og ved at fjerne værdigenstande fra vinduerne. Over 220.000 danskere er allerede tilmeldt Nabohjælp.


5 gode råd, når dit hus skal være alene hjemme:

  1. Brug tænd/sluk ure på lys og radio
  2. Fjern værdigenstande fra vinduerne
  3. Sørg for lidt hverdagsrod på borde og gulve rundt omkring
  4. Træk gardinerne for enkelte steder
  5. Aftal Nabohjælp og opret en profil på nabohjælp.dk

Yderligere kontakt (blandt andet for cases):

Lone Harlev, projektleder i Nabohjælp, tlf.: 45 15 36 93 / 25 16 77 24, mail: lh@dkr.dk

Charlotte Ruge, kommunikationsmedarbejder i Det Kriminalpræventive Råd, tlf.: 45 15 36 77 / 41 74 73 80, mail: cru@dkr.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Nabohjælp er en del af Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Ny rapport: Markant flere danskere rammes af digital svindel30.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

It-kriminaliteten vokser markant. Antallet af danskere, der oplever at blive udsat for digital svindel, er steget med næsten 100.000 på bare ét år. Flere typer af it-kriminalitet er i kraftig vækst, bl.a. misbrug af betalingskortoplysninger og snyd ved online handel. Det viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd. Stop op og vær kritisk, før du klikker, lyder advarslen.

Nabofællesskabet under pres: Mere end hver fjerde ønsker sig et bedre naboskab8.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvor mange naboer kender du navnene på? Undgår du øjenkontakt og lader som om, du har travlt på mobilen, når du møder dem? En ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden viser, at mere end hver fjerde oplever, at naboskabet er forringet de seneste fem år. Et svækket fællesskab kan have følger for trygheden og omfanget af indbrud. Derfor lancerer Nabohjælp nu en ny indsats, der skal bringe naboer sammen og øge trygheden.

Snyd tyven: Kender du de gode råd til at passe på hjemmet i juledagene?18.12.2024 07:40:03 CET | Pressemeddelelse

Indbrudstyve arbejder gerne i mørke og helst uforstyrret. Derfor er boliger ekstra udsatte for indbrud i juletiden, hvor mørket indhyller nabolag, og mange er til julearrangementer og på juleferie. Med enkle tricks kan du heldigvis snyde tyven til at tro, at der er nogen hjemme i lige netop DIT hus. Du og naboerne skal også gerne være synlige på vejen, selvom julen kalder på indendørs hygge. Sådan lyder det fra Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag.

Ny undersøgelse: Partnervold rammer også mange mænd13.12.2024 07:15:00 CET | Pressemeddelelse

Omkring 50.000 danskere angav i 2023 at have været udsat for partnervold inden for det seneste år, viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd. Samtidig viser rapporten, at mænd udgør 43 procent af ofrene for partnervold. Det udfordrer forestillingen om, at partnervold primært rammer kvinder. Der er brug for en øget indsats for at opspore og forebygge volden tidligt, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye