Virksomheder kan gennemføre energibesparelser ved konvertering af energisystemer
Regeringens mål om at forbruget af fossile brændsler skal reduceres med 25 pct. fra 2010 til 2020 betyder, at der skal gennemføres energibesparelser hvert år. Det bliver dog mere og mere vanskeligt at identificere mulige energibesparelser og derved opnå målet, som er en del af det langsigtede mål om, at energiforsyningen til industrien skal være 100 pct. baseret på vedvarende energi i 2050.
Den 2. marts 2015 afholder Teknologisk Institut en temadag, som dækker både VE til procesformål og energieffektivisering i industrien. Temadagen ser bl.a. på betydningen af de nye regler om obligatorisk energisyn ift. energieffektivisering og de mange muligheder inden for VE til proces.
Energieffektivisering i industrien
Alle energiselskaber inden for el, fjernvarme og naturgas er forpligtet til at realisere dokumenterbare energibesparelser på 12,2 PJ årligt i perioden 2015-2020, hvorfor virksomheder igennem energiselskaberne kan opnå støtte til energibesparelser med op til 35-40 øre/kWh. Herudover er der indført et obligatorisk energieftersyn for store virksomheder.
- Indførelsen af det obligatoriske energisyn kan umiddelbart virke som endnu en administrativ byrde på virksomhederne, men temadagen vil vise, at det faktisk kan være en ganske god og rentabel proces at gennemføre. Temadagen vil også løfte lidt af sløret for, hvad vi kan vente af udvikling inden for energieffektivisering de kommende år samt aktiviteter for at nå en større udbredelse af varmepumper i industrien, siger sektionsleder Lars Reinholdt, Teknologisk Institut. - Af direkte teknisk karakter vil mulighederne for energibesparelser i dampsystemer blive belyst.
VE til proces
Tilskudsordningen 'VE til proces' bidrager til en reduktion af energiforbruget i produktionsprocesser gennem virksomhedernes konvertering til fjernvarme eller vedvarende energi, som f.eks. solceller, vindmøller, biomasse og varmepumper.
- Temadagen er en mulighed for virksomhederne at vurdere om vedvarende energi eller fjernvarme er en mulighed i forbindelse med deres processer, og sammentænker de ordningen med mulighederne for energieffektivisering kan der måske vise sig at være rigtig god økonomi i ordningen, fortsætter Lars Reinholdt.
Ud over en status på støtteordningens halvandet år af Energistyrelsen er der mulighed for at høre om konvertering af kedler til procesvarme til biobrændsler og andre tekniske muligheder.
Tilmelding til temadagen via www.teknologisk.dk/k27547
Yderligere oplysninger: Sektionsleder Lars Reinholdt, Teknologisk Institut, E-mail: lre@teknologisk.dk Mobil: 7220 1270
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Nyt initiativ baner vejen for mindre lattergasudledning i landbruget22.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
SmartField, et nyt 134-millioners innovationsinitiativ, åbner testfacilitet ved Hadsten 14. maj. SmartField skal sætte en ny global standard for mere præcise opgørelser af klimagassen lattergas ved at teste og dokumentere løsninger til at reducere landbrugets udledning. Målet er at nedbringe udledningen med op til 30 procent gennem omfattende målinger, innovative løsninger og nye opgørelsesmetoder.
21 millioner til elektrificering af cementproduktion skal reducere CO2-udledning4.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningsprojekt vil udvikle elektriske opvarmningsteknologier til cementindustrien, hvor målet er at reducere industriens CO2-udledning.
Dansk teknologi skal sikre vand til fremtidens industri3.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
19 millioner kroner skal i det ambitiøse fyrtårnsprojekt Vandternativet udvikle ny vandteknologi, der sikrer industrien brugbart vand uden at belaste grundvandsressourcerne.
Dansk elektronikbranche skal reducere ressourcespild gennem cirkulær produktion31.3.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske elektronikvirksomheder får nu hjælp til at arbejde mod at reducere ressourceforbrug og CO2-udledning med op til 30 procent gennem nye cirkulære løsninger. Målet er at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig elektronikproduktion.
Danskerne skal sikres bedre mod Legionella i brugsvandet28.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde skal dokumentere løsninger mod Legionella i danske brugsvandsinstallationer og samtidig sikre lavt energiforbrug. Nye EU-krav om energieffektivitet kan utilsigtet skabe bedre vækstbetingelser for legionellabakterier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum