Udsigt til lavere varmeregning
Alt tyder på, at fyringssæsonen 2013/2014 bliver noget billigere for forbrugerne end sidste års fyringssæson. Det lune efterår og de forholdsvise varme første tre måneder 2014 har resulteret i et fald i graddagene på 22,7 %, viser de nye tal for graddage fra Teknologisk Institut.
- Fyrings- og varmesæson 2013/2014 slutter først senere på foråret, men vi får allerede nu mange henvendelser vedrørende denne fyringssæson. Her viser de foreløbige tal, at varmeforbruget kommer til at ligge 22,7 % lavere end sidste år, siger seniorkonsulent J.C. Sørensen fra Graddagesekretariatet på Teknologisk Institut.
For et normalt dansk parcelhus, kan det betyde, at varmeregningen bliver mere end 6000 kr. mindre for denne fyringssæson, har Teknologisk Institut beregnet.
Graddagetallet hjælper forbrugerne med at sammenligne energiforbruget pr. måned med en normalmåned og pr. år med et normalår. Et lavt tal for graddage betyder et lavt behov for energi til rumopvarmning.
For varmesæsonen - perioden september 2013 til 1. april 2014 - er Teknologisk Institut skyggegraddagetal opgjort til 1967 graddage. Sammenlignet med den tilsvarende varmesæson sidste år - svarer det til en reduktion på til 22,7 %.
- For et gennemsnitligt parcelhus kan det betyde at olieforbruget til opvarmning bliver reduceret med tilsvarende - hvilket betyder at omkostningerne til opvarmning bliver reduceret med mere end 6.000 kr., siger J.C. Sørensen fra Teknologisk Institut.
Han påpeger, at forbrugerne også selv kan medvirke til at reducere selve energiforbruget til opvarmning yderligere - for eksempel via efterisolering, udskiftning til lavenergiruder og omlægning til billigere energikilder som solvarme, solceller og varmepumper.
- Samtidig skal det understreges, at opgørelsen ikke hermed er et udtryk for, at varmesæsonen er afsluttet. Varmesæsonen afsluttes i Teknologisk Instituts graddagesystem først, når døgnmiddeltemperaturen når over 10 °C i tre på hinanden følgende døgn om foråret, hvilket ikke har været tilfældet endnu. Erfaringsmæssigt og statistisk set ophører graddagetælling normalt først en gang i maj måned, hvor vi så har det fulde overblik over fyringssæsonen, siger J.C. Sørensen.
Yderligere oplysninger:
Seniorkonsulent og projektleder Jens Chr. Sørensen, Teknologisk Institut, mail: jcs@teknologisk.dk Mobil: 7220 2529
Teknologisk Institut er et innovativt forsknings- og rådgivningsinstitut, der udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
Præcise målinger baner vej for renere skibsfart1.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Cleanship-projektet har installeret nyudviklet sensorteknologi på handelsskib, der for første gang muliggør præcis måling af sodpartikel-udledninger under rigtige sejladsforhold.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum