Ny velfærdsteknologi skal testes til at hjælpe handicappede borgere
Double er en velfærdsteknologi inden for telekommunikation udviklet af den amerikanske virksomhed Double Robotics. Kort fortalt er Double en robot på hjul, hvorpå der er monteret en iPad, som alle kan få forbindelse til via en app og på den måde fjernstyre robotten. Double anvendes allerede i USA både til privat og professionel brug og sælges blandt andet også i den amerikanske Apple Store til en pris på knap 14.000 kroner.
- Double er en allerede velafprøvet teknologi til telekommunikation, som vi ser, kan have et stort potentiale inden for sundhedssektoren. Det skal vi selvfølgelig have testet, og til det søger vi en kommune, som kunne tænke sig at indgå i et projekt med os, siger Jakob Iversen, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.
Med Double er man altid i øjenhøjde med den, man taler med - om personen sidder eller står, da man selv kan justere robottens højde via sin iPhone eller iPad. Derudover kan den være let at anvende for alle, som allerede har styr på at bruge apps.
I USA anvendes Double blandt andet af virksomheder, da den gør det muligt for den travle medarbejder både at være på kontoret via robotten og ude af huset. Men også privatpersoner er begyndt at tage teknologien til sig som et decideret hjælpemiddel. For eksempel anvender en 16-årig teenager, som efter en ulykke er blevet lam i benene og skal gennem et længere behandlingsforløb, nu Double til stadigvæk at kunne deltage i undervisningen på sin skole. Gennem Double er han i stand til stadig at være social med sine kammerater, og ikke komme bagud i undervisningen.
- Teknologisk Institut ser derfor mange muligheder i Double. Det er selvfølgelig oplagt at få testet Double som kommunikationsmiddel mellem omsorgspersoner og borgeren, der befinder sig i eget hjem. Generelt er det sådan med telekommunikation, at det giver borgeren en større tryghed hurtigt at kunne komme i kontakt med pårørende og plejepersonale, mens omsorgspersonerne sparer tid på transporten, og dermed har mere tid til den egentlige service. Og her vil det være relevant at få testet Doubles anvendelighed i praksis. Men egentlig er der uanede muligheder, som det også ses med eksemplet fra USA, siger Jakob Iversen.
Yderligere oplysninger: Seniorkonsulent Jakob Iversen, Teknologisk Institut, tlf. 72 20 11 64 eller mail: jai@teknologisk.dk .
Double kan ses og prøves i Teknologisk Instituts formidlingscenter for velfærdsteknologi, CareLab. Kontakt Jakob Iversen og aftal tid for et besøg. Desuden vil Double den 23. januar være at finde til Velfærdens Innovationsdag 2014, præsenteret af Teknologisk Institut.
Teknologisk Institut er et innovativt forsknings- og rådgivningsinstitut, der udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum