Innovationspræmie til nyudviklet 3D-slagterirobot
På den nyligt afholdte internationale fødevare-messe, Anuga, i Tyskland har Danish Meat Research Institute, DMRI, Teknologisk Institut, modtaget international hæder for instituttets 3D afsværingsrobot. Robotten, som fuldautomatisk og med høj præcision tilskærer fedtlaget på svinekamme, er blevet tildelt en sølvmedalje for "Bedste Innovation" på den tyske fødevaremesse 2015 Anuga FoodTec Trade Fair i Køln.
- Vi er stolte over at have modtaget hæderen for vores 3D afsværingsrobot. Med udviklingen af robotten er det lykkedes os at få udviklet en avanceret skærerobot, som kan være med til at fastholde produktion i Danmark, siger direktør Lars Leopold Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut, som modtager af innovationsprisen
3D afsværingsrobotten afløser manuel vurdering af tykkelsen på fedtlagene på svinekammene og en del belastende arbejdsprocesser. Robotten computergenerer i stedet et præcist 3D-billede af hver enkelt svinekam, hvor det fastlægges, hvor kød og fedt mødes. Herefter udskærer et patenteret knivsystem, bestående af otte individuelle knive, automatisk svinekammen. Robotten bruger kun fire sekunder på hver svinekam.
Robotten har givet danske slagterier højere fleksibilitet i produktionen, hvor de nu kan levere højere ensartethed til kunderne selv om råmaterialet - de enkelte svin - er meget forskellige.
3D afsværinsgrobotten er i dag installeret på de danske svineslagterier, og sælges og serviceres af Attec Food Technology, der har været udviklingspartner i forløbet.
Læs mere om 3D afsværingsrobotten her: (link)
Yderligere oplysninger: Direktør Lars Hinrichsen, DMRI, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2663, mail: lhin@ teknologisk.dk
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Månestøv skal gøre rumfart mere selvforsynende22.11.2025 16:47:57 CET | Pressemeddelelse
Nyt dansk-styret ESA-projekt skal reducere kommende måne-missioners afhængighed af forsyninger fra Jorden og bane vejen for fremstilling af elektronik på månen.
Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution19.11.2025 09:38:54 CET | Pressemeddelelse
Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer.
Varmepumper er billigst til grøn industriel varme13.11.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut og University of Oxford viser, at industrielle varmepumper kan reducere varmeomkostningerne i industrien med op til 75 procent sammenlignet med brintbaserede kedler – og i de fleste scenarier er de også økonomisk fordelagtige overfor biomasse- og gasløsninger.
Nyt robot-rykind: Millionløft skal give danske virksomheder muskler med intelligent teknologi11.11.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut sætter gang i omfattende satsning, hvor generativ AI og avancerede robotløsninger skal gøre virksomheder og robotindustrien mere fleksibel, konkurrencedygtig og klar til morgendagens udfordringer.
Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces7.11.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Konference på Teknologisk Institut: Bekymringer er reelle, men NOVA-klassifikation om ultraforarbejdede fødevarer peger i forkert retning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
