Teknologisk Institut

Gode råd til den perfekte flæskesteg

Del
Flæskestegen kan være svær at få stegt korrekt så man både får en sprød svær, og samtidig undgår at kødet bliver for tørt.

Følger man disse gode råd fra verdens største forskningscenter for kød, Danish Meat Research Institute, DMRI, på Teknologisk Institut er man godt på vej.

  1. Vælg en flæskesteg uden ben med ensartet udseende. Benene kan isolere for varmen og give en uensartet stegning.
  2. Beregn 200 gram pr. person, hvis der kun serveres flæskesteg.
  3. Er sværen ridset, så kontrollér om sværene er ridset ens og helt igennem kødet. Størstedelen af flæskestegene fra danske andelsslagterier er ridset af en kamridser, som sikrer perfekte svær.
  4. Er sværen ikke ridset, så rids den med ½ cm's mellemrum og kun ned til kødet. Ridses der for dybt, kan stegen blive for tør og sværen ikke ensartet.
  5. Drys salt mellem sværene og sørg for at der kommer salt mellem alle rillerne. Salt bidrager til sprødheden i sværene.
  6. Hvis laurbærblade anvendes, så læg dem under stegen. Så branker bladene ikke.
  7. Læg stegen på en rist i en bradepande, og sørg for at sværen ligger så lige som muligt for at opnå en ensartet svær. Man kan evt. balancere stegen med et stykke skrællet kartoffel.
  8. Sæt stegen i en kold ovn i midten af ovnen, tænd den ved 200 grader og lad den stege i ca. 1 ½ time.
  9. Bruges stegetermometer, så kontrollér sværene, når kødets centrumtemperatur er nået op på 55 grader.
  10. Ser sværen sprød ud, så fortsæt stegningen til centrumtemperaturen når 62 grader og tag stegen ud.
  11. Er sværen ikke sprød, så skru op på 250 grader og steg videre til stegens centrum har en temperatur på 62 grader. Kommer temperaturen op over 65 grader, risikerer man at stegen bliver tør.
  12. En flæskesteg kan holde varmen ved stuetemperatur i 15-20 minutter.
  13. Er stegen færdig i god tid før middagen, så lad den køle af i ca. ti minutter og pak derefter kødet ind i stanniol - ej sværen. Derved kan stegen holde varmen i op til en times tid.

Er uheldet ude og sværen driller, så prøv følgende

  1. Skær sværen af og fordel sværene i et fad eller på en bradepande
  2. Sæt bradepanden ind i ovnen ved 225 til 250 grader til de ser sprøde. Hold øje med ovnen. Sværene kan hurtigt blive for mørke ved de høje temperaturer.

Yderligere oplysninger
Laboratorieleder Camilla Bejerholm, Danish Meat Research Institute, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2559, mail: cb@teknologisk.dk .


Teknologisk Institut er et innovativt forsknings- og rådgivningsinstitut, der udvikler nye teknologier og omsætter viden til produkter, der har reel værdi for virksomheder og samfund. Læs mere på http://www.teknologisk.dk .

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på tlf. 72 20 10 66 - eller kommunikation@teknologisk.dk

Kontakter

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse 

Hent logoer og designguide her

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Nyt initiativ baner vejen for mindre lattergasudledning i landbruget22.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

SmartField, et nyt 134-millioners innovationsinitiativ, åbner testfacilitet ved Hadsten 14. maj. SmartField skal sætte en ny global standard for mere præcise opgørelser af klimagassen lattergas ved at teste og dokumentere løsninger til at reducere landbrugets udledning. Målet er at nedbringe udledningen med op til 30 procent gennem omfattende målinger, innovative løsninger og nye opgørelsesmetoder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye