Energiforbruget i produktionsprocesser skal reduceres med vedvarende energi og fjernvarme
Tilskudsordningen er en opfølgning på energiaftalen fra foråret 2012 og trådte i kraft den 1. juli 2013. Der er i alt afsat 3,75 mia. kr., som fordelt over en periode fra 2013 til 2020 har til formål at yde støtte til virksomheder, som vil udskifte deres energiforsyningsanlæg og konvertere til vedvarende energikilder eller tilslutte til fjernvarme og samtidigt energieffektivisere produktionsprocesser.
Den aktuelle interesse for energioptimering af processer og konvertering til vedvarende energi eller fjernvarme er bl.a. baseret på regeringens mål om at forbruget af fossile brændsler skal reduceres med 25 pct. fra 2010 til 2020. Målet er en del af det langsigtede mål om at energiforsyningen til industrien i 2035 skal være 100 pct. baseret på vedvarende energi.
- Forventningen er, at ordningen kommer til at bidrage til en reduktion af energiforbruget i produktionsprocesser gennem energieffektiviseringer og -besparelser samt energieffektiv anvendelse af fjernvarme og vedvarende energikilder, som f.eks. solceller, vindmøller, biomasse og varmepumper, siger sektionsleder Lars Reinholdt fra Teknologisk Institut.
Temadagen på Teknologisk Institut belyser en række af tilskudsordningens muligheder og udfordringer samt hvem der kan søge støtte og til hvad. Udover en generel introduktion til ordningen af Energistyrelsen byder dagen bl.a. på energiselskabets, rådgiverens og den industrielle slutbrugers synspunkter og erfaringer med bl.a. konvertering til VE-teknologier og de forskellige støttemuligheder til energibesparelser. Herudover introduceres de forskellige VE-teknologiers anvendelsesmuligheder til procesformål samt mulighederne ved at gentænke produktionsprocesser i forhold til minimering af energiforbruget.
- Temadagen er en mulighed for virksomheder til at vurdere om vedvarende energi eller fjernvarme er en mulighed i forbindelse med deres processer, fortsætter Lars Reinholdt - Sammentænkes dette med mulighederne for energieffektivisering vil der måske vise sig en endda rigtig god økonomi i ordningen. Energirådgivere og udstyrsleverandører vil også kunne få en bred indsigt i mulighederne i forhold til rådgivning af deres kunder.
Temadagen afholdes på Teknologisk Institut den 27. november 2013 i Aarhus og den 3. december 2013 i Taastrup.
Vil du vide mere om temadagen om VE til proces, kan du se dagens program og tilmelding på hjemmesiden: http://www.teknologisk.dk/k27415
Yderligere
oplysninger: Sektionsleder Lars Reinholdt, Teknologisk Institut, lre@teknologisk.dk
- mobil: 7220 1270
Kontakter
Niels TradsfeldtSenior kommunikationskonsulent - corporate
Tlf:7220 2769ntt@teknologisk.dkSamuel BrøggerKommunikationskonsulent - Robotteknologi, Odense
Tlf:7220 1766lsbr@teknologisk.dkInformation om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Nyt initiativ baner vejen for mindre lattergasudledning i landbruget22.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
SmartField, et nyt 134-millioners innovationsinitiativ, åbner testfacilitet ved Hadsten 14. maj. SmartField skal sætte en ny global standard for mere præcise opgørelser af klimagassen lattergas ved at teste og dokumentere løsninger til at reducere landbrugets udledning. Målet er at nedbringe udledningen med op til 30 procent gennem omfattende målinger, innovative løsninger og nye opgørelsesmetoder.
21 millioner til elektrificering af cementproduktion skal reducere CO2-udledning4.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt forskningsprojekt vil udvikle elektriske opvarmningsteknologier til cementindustrien, hvor målet er at reducere industriens CO2-udledning.
Dansk teknologi skal sikre vand til fremtidens industri3.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
19 millioner kroner skal i det ambitiøse fyrtårnsprojekt Vandternativet udvikle ny vandteknologi, der sikrer industrien brugbart vand uden at belaste grundvandsressourcerne.
Dansk elektronikbranche skal reducere ressourcespild gennem cirkulær produktion31.3.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske elektronikvirksomheder får nu hjælp til at arbejde mod at reducere ressourceforbrug og CO2-udledning med op til 30 procent gennem nye cirkulære løsninger. Målet er at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig elektronikproduktion.
Danskerne skal sikres bedre mod Legionella i brugsvandet28.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde skal dokumentere løsninger mod Legionella i danske brugsvandsinstallationer og samtidig sikre lavt energiforbrug. Nye EU-krav om energieffektivitet kan utilsigtet skabe bedre vækstbetingelser for legionellabakterier.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum