AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

110 procent dagpenge: Mange ledige fra rengøringsbranchen og industrien bruger ny ordning

Del
Over 1.000 ledige er påbegyndt en erhvervsuddannelse på forhøjet dagpengesats under ny ordning. De største grupper på ordningen er ledige, der tidligere var i rengøringsbranchen og industrien. Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Se oversigt over brancher.

OPKVALIFICERING

En ny ordning for at uddanne sig på forhøjet dagpengesats bruges i stor stil af personer med en baggrund inden for rengøring eller industrien, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Fra i sommer blev det muligt for ledige ufaglærte eller ledige faglærte med en forældet uddannelse at tage en udvalgt erhvervsuddannelse på 110 procent af dagpengesatsen. Fra august til januar benyttede 1.005 personer sig af muligheden.

Det er især ledige, der frem til deres ledighedsperiode var beskæftiget inden for industrien eller rengøringsbranchen, som gør brug af den nye ordning. Henholdsvis 18 procent og 17 procent af de ledige på ordningen kommer fra de to brancher.

”Det er rigtig positivt, at så mange har valgt at bruge ordningen. Der er tale om brancher, der har mange ufaglærte, så på den måde er tallene ikke overraskende, når vi ser på, hvor de ledige på ordningen kommer fra,” siger chefanalytiker Emilie Agner Damm fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

”Vi ved, at kriser koster ufaglærte job permanent, så man får bare bedre kort på hånden på fremtidens arbejdsmarked, hvis man opkvalificerer sig eller tager en ny erhvervsuddannelse, præcis som de 1.005 personer nu er i gang med”, siger hun.

”Vi forventer, at vi over de næste ti år kommer til at mangle i omegnen af 99.000 faglærte og samtidig vil have et overskud af ufaglærte på arbejdsmarkedet, så der bliver god brug for kompetencerne. Derfor anbefaler vi også, at ordningen med 110 procent dagpenge under opkvalificering til mangelområderne bliver gjort permanent,” siger Emilie Agner Damm.

Læs analyse her

 

Brancheoversigt

Tabellen viser seneste branche forud for ledighed for personer, der har påbegyndt et opkvalificeringsforløb med 110 procent dagpengesats.

Branche

Antal

Andel

Rejsebureauer, rengøring og anden operationel service

182

18%

Industri

169

17%

Sundhed og socialvæsen

142

14%

Handel

115

11%

Transport

107

11%

Hotel og restauration

72

7%

Bygge og anlæg

38

4%

Offentlig administration, forsvar og politi

34

3%

Landbrug, skovbrug og fiskeri

25

2%

Videnservice

23

2%

Uoplyst

22

2%

Undervisning

18

2%

Andre serviceydelser

18

2%

Ejendomshandel og udlejning

14

1%

Øvrige

26

3%

I alt

1.005

100%

Anm.: August 2020-januar 2021.

Kilde: AE på baggrund af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og svar på BEU-spørgsmål nr. 322 af 21. april 2021

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Analyse: Liberal Alliances spareplaner vil koste titusindvis af medarbejdere i det offentlige på fire år13.4.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man gennemfører Liberal Alliances spareforslag i den offentlige sektor, svarer det til, at der i perioden 2026-2030 skal spares 30.000 offentligt ansatte væk, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I samme periode øges medarbejderbehovet som følge af aldrende befolkning. Dermed efterlader Liberal Alliances politik et samlet gab på 39.000 medarbejdere.

Akademikere udgør 11,5 procent af Københavns Kommune ansatte. I Esbjerg udgør de 3,7 procent5.4.2024 05:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Se tallet for din kommune: Der er store forskelle på, hvor mange af den enkelte kommunes ansatte, der har akademisk baggrund, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). På landsplan er der kommet 10.000 flere kommunale fuldtidsakademikere siden 2007, selvom den samlede kommunale beskæftigelse er faldet med 5.900 fuldtidspersoner. I regionerne er der ansat 6.000 flere akademiske fuldtidspersoner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye