Danmarks Statistik

11 pct. mener ikke deres it-kompetencer slår til på jobbet

Del

Et stadig mere digitaliseret arbejdsliv stiller krav til vores it-kompetencer. Det mener 11. pct. af danskerne i beskæftigelse ikke de er klædt på til. Omvendt er der et uudnyttet potentiale blandt 23 pct., som mener, at de ville kunne klare mere krævende it-baserede opgaver på jobbet end dem, de løser i dag. Det viser It-anvendelse i befolkningen 2018, som udkommer i dag.

Den øgede digitalisering på arbejdspladsen betyder, at vi skal tilegne os nye it-kompetencer. Hver anden dansker i arbejde har måttet lære nye systemer eller nyt udstyr at kende på jobbet det seneste år. Det mest udbredte måde at lære nyt på er ved sidemandsoplæring.

Den øgede digitalisering har desuden ændret de forhold, som danskerne arbejder under. Hver fjerde arbejder ofte hjemmefra, og 11 pct. gør det dagligt eller næsten dagligt. En ud af fem mener desuden, at digitaliseringen styrker samarbejdet på arbejdspladsen.

I It-anvendelse i befolkningen kan du desuden læse at:

  • Internettet er blevet en fast del af danskernes daglige rutine, og 88 pct. svarer, at de er på nettet næsten hver dag eller hyppigere.
  • Hver fjerde vurderer, at deres viden om cyber- og informationssikkerhed ”i mindre grad” er tilstrækkelig.
  • I 2018 har 88 pct. af danskerne enten søgt information, hentet blanketter eller sendt oplysninger via offentlige myndigheders hjemmesider inden for det seneste år. Ni ud af ti svarer, at de primært er tilfredse med servicen.
  • Der er positive forventninger til de muligheder, velfærdsteknologien giver, og 82 pct. svarer, at de enten i ”høj” eller i ”nogen grad” ser den som en god mulighed i fremtiden.

Hvis du har spørgsmål til publikationen, er du velkommen til at kontakte Agnes Tassy på tlf.: 39 17 31 44, ata@dst.dk eller Monika Bille Nielsen på tlf.: 39 17 35 95, mbs@dst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Tal om udenlandske dimittender16.11.2018 12:22Pressemeddelelse

3.900 ud af de 62.200 personer, der fuldførte en videregående uddannelse i 2014, var udenlandske studerende. Udenlandske studerende er personer, der har haft studie som opholdsgrundlag i Danmark. Hver femte (20 %) af de udenlandske dimittender i 2014 var ikke i befolkningen tre måneder de fuldførte deres uddannelse. Efter 21 måneder var tallet 31 pct. Blandt statsborgere fra vestlige lande var 33 pct. ikke længere i befolkningen 21 måneder efter fuldført uddannelse i 2014. For statsborgere fra ikke-vestlige lande var det 23 pct., som ikke længere var i befolkningen. 38 pct. af de udenlandske studerende med statsborgskab fra ikke-vestlige lande var i beskæftigelse 21 måneder efter fuldført uddannelse. For statsborgere fra vestlige lande var 22 pct. i beskæftigelse. Tallene omfatter også de studerende, som ikke længere er i befolkningen. Fordelt på uddannelser er der forskel på, hvor stor en andel af dimittenderne, der får job i Danmark. Blandt de udenlandske dimittender fra lange videre

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum