Danmarks Statistik

11 pct. mener ikke deres it-kompetencer slår til på jobbet

Del

Et stadig mere digitaliseret arbejdsliv stiller krav til vores it-kompetencer. Det mener 11. pct. af danskerne i beskæftigelse ikke de er klædt på til. Omvendt er der et uudnyttet potentiale blandt 23 pct., som mener, at de ville kunne klare mere krævende it-baserede opgaver på jobbet end dem, de løser i dag. Det viser It-anvendelse i befolkningen 2018, som udkommer i dag.

Den øgede digitalisering på arbejdspladsen betyder, at vi skal tilegne os nye it-kompetencer. Hver anden dansker i arbejde har måttet lære nye systemer eller nyt udstyr at kende på jobbet det seneste år. Det mest udbredte måde at lære nyt på er ved sidemandsoplæring.

Den øgede digitalisering har desuden ændret de forhold, som danskerne arbejder under. Hver fjerde arbejder ofte hjemmefra, og 11 pct. gør det dagligt eller næsten dagligt. En ud af fem mener desuden, at digitaliseringen styrker samarbejdet på arbejdspladsen.

I It-anvendelse i befolkningen kan du desuden læse at:

  • Internettet er blevet en fast del af danskernes daglige rutine, og 88 pct. svarer, at de er på nettet næsten hver dag eller hyppigere.
  • Hver fjerde vurderer, at deres viden om cyber- og informationssikkerhed ”i mindre grad” er tilstrækkelig.
  • I 2018 har 88 pct. af danskerne enten søgt information, hentet blanketter eller sendt oplysninger via offentlige myndigheders hjemmesider inden for det seneste år. Ni ud af ti svarer, at de primært er tilfredse med servicen.
  • Der er positive forventninger til de muligheder, velfærdsteknologien giver, og 82 pct. svarer, at de enten i ”høj” eller i ”nogen grad” ser den som en god mulighed i fremtiden.

Hvis du har spørgsmål til publikationen, er du velkommen til at kontakte Agnes Tassy på tlf.: 39 17 31 44, ata@dst.dk eller Monika Bille Nielsen på tlf.: 39 17 35 95, mbs@dst.dk

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Formidling af valgresultater til pressen16.5.2019 14:42:36 CESTPressemeddelelse

Danmarks Statistik udarbejder opgørelser af resultater fra valg til Folketinget, valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemninger. Resultaterne offentliggøres løbende på valgaftenen og i dagene derefter. Danmarks Statistik udarbejder resultatopgørelserne på vegne af Økonomi- og Indenrigsministeriet. Danmarks Statistik vil i forbindelse med afholdelse af Europa-Parlamentsvalget 26. maj og folketingsvalget 5. juni 2019 tilbyde pressen adgang til resultaterne i elektronisk form. Danmarks Statistiks elektroniske resultatformidling gennemføres ved disse valg sådan, at data vil være tilgængelige i XML-format på Danmarks Statistiks hjemmeside http://www.dst.dk/valg/index.htm http://www.dst.dk/valg/index.htm Oversigtsdata fra de sidste valg kan allerede nu afhentes til test. Filer og tekniske specifikationer kan hentes på denne side: http://www.dst.dk/valg/xml.htm http://www.dst.dk/valg/xml.htm På valgaftenen formidles resultater på opstillingskredse, storkredse, landsdele og hele landet. På f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum