Erhvervsministeriet

1,1 mio. kr. til lokale projekter, der bringer nærheden tilbage til landdistrikterne og udvikler de danske småøer

Del

Fire lokale projekter får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Projekterne er beliggende i Frederikssund, Halsnæs og på Bornholm, og de kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 1,1 mio. kr.

Eksempler på projekter, som får støtte, i Region Hovedstaden:

”Taste and Run”. Ansøger vil afholde et årligt oplevelsesløb, Taste and Run, i Halsnæs Kommune, som præsenterer Halsnæs, naturen, kulturen og de lokale fødevareproducenter, og som kombinerer sport med fritid og turisme. Oplevelsesløbet vil være på 12 til 15 km og tage 4 timer med start fra Grønnessegaard Gods. Projektet får tilsagn om støtte på 149.000 kr.

Landsbyens udvikling”. Projektet i Frederikssund Kommune vil udforske, hvordan nye fælleshuse kan udvikles til egentlige lokomotiver for landsbyudvikling. Projektet har to spor. I det ene skal der udvikles en landsby-udviklingsstrategi og plan. I det andet vil man udvikle og afprøve en strategi for, hvordan private virksomheder som en del af deres CSR-strategier kan spille en rolle for udviklingen af fælleshuse. Projektet får tilsagn om støtte på 195.000 kr.

I alt var der 138 ansøgere til Landdistriktspuljen, hvor 36 projekter i hele landet har fået støtte på 8,2 millioner kroner.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Det er glædeligt at se, at der rundt om i landet bliver arbejdet aktivt med forskellige måder at få nærheden tilbage i landdistrikterne. Derudover glæder det også udvalget, at der har været så mange gode ø-projekter, som har handlet om vital infrastruktur. Fx købmandsbutikker, tankanlæg og havne, der alle i høj grad medvirker til opretholdelse af øsamfundene."

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter

Projekter på de små øer

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum