Erhvervsministeriet

11 millioner kroner til udvikling i landdistrikter

Del

44 ansøgere fra hele landet får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Tilsammen modtager de 11 millioner kroner i støtte til projekter, der understøtter væksten og udviklingen i landdistrikter og på de små øer.

Det er alt fra cykeludlejning på Lyø til landsbyudvikling i Torup i Halsnæs Kommune, der nu kan se frem til projektstøtte. Og de mange projekter involverer lokale ildsjæle, borgerforeninger, kommuner og universiteter, og har til formål at styrke nye samarbejdsformer.

Samtidig er det lokale handelsliv, fødevarer og oplevelser et udgangspunkt, som går igen i en stor del af projekterne. Ligesom der også er givet medfinansiering til forsknings- og informationsprojekter, der handler om fremtidens arbejdsmarked.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Jeg er glad for at se, at der igen i år har været rift om puljen og også rigtig mange gode og perspektivrige projekter i ansøgerfeltet. Og jeg er glad for at kunne give ildsjæle over hele landet støtte til at føre deres projekter ud i livet og muligheden for at eksperimentere med nye veje til at skabe levedygtige lokalsamfund og udvikling i hele Danmark.”

Det spirer i landdistrikterne

Formanden for det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen, Grethe Saabye, udtaler om de mange gode ansøgninger:

”Det har endnu engang været meget inspirerende at se de mange gode idéer og projekter, som spirer i landdistrikterne. Det er jo et privilegium at have så mange kvalificerede projekter at vælge imellem. I udvalget har vi lagt vægt på at fordele midlerne, så de understøtter mange forskellige typer af projekter, som vi tror på kan være med til at skabe liv og virkelyst i landsbyer rundt om i hele Danmark. Jeg glæder mig til at følge udviklingen.”

Projekterne er udvalgt af det rådgivende udvalg for Landdistriktspuljen, der ud over formand Grethe Saabye består af Marie Louise Friderichsen, Finn Jorsal og Jan Bendix.

For yderligere kontakt:

Ditte Vibe Petersen, presserådgiver i Erhvervsministeriet, tlf. 91337097 / divipe@em.dk

Nøgleord

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum