Landdistrikternes Fællesråd

11 kommuner går sammen til Folkemødet

Del

I år er Landdistrikternes Fællesråd og 11 danske land- og yderkommuner gået sammen i et fælles telt til Folkemødet på Bornholm.

Der bliver sat spot på udviklingen i de danske landdistrikter i næste uge, når Folkemødet på Bornholm løber af stablen.

Det er Slagelse, Sønderborg, Holbæk, Vordingborg, Lolland, Guldborgsund, Hedensted, Langeland, Odsherred, Samsø og Nordfyns kommuner, der er gået sammen med Landdistrikternes Fællesråd om et fælles telt til Danmarks politiske festival, som sidste år tiltrak over 100.000 besøgende.

Folkemødet på Bornholm er en unik platform

Folkemødet er en unik platform med åbne debatter, hvor politikere møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former på Bornholm. Et af Folkemødets formål er at skabe rammerne for at demokratiet udvikles - ligesom den svenske Almedalsveckan.

Landdistrikternes Fællesskab, som teltet hedder, kommer til at ligge på Den Lille Cirkusplads i Danchells Anlæg, kun et stenkast fra hovedscenen. Her kan de besøgende blandt andet møde erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), Ida Auken (RV), Brian Mikkelsen (C), Martin Ågerup fra CEPOS, Christine Feldthaus, chefredaktør Troels Mylenberg, landdistriktsordførere og en lang række borgmestre fra hele landet.

Teltet skal i løbet af ugen danne ramme for oplysning og debat om blandt andet udflytning af statslige arbejdspladser, vækst og udvikling i hele Danmark og digital infrastruktur uden for de største byer.

Landdistrikternes Fællesråds formand Steffen Damsgaard forklarer, at Folkemødet er et must-go for alle, der gerne vil påvirke den politiske dagsorden.

- Vi lægger ikke skjul på, at vi prioriterer Folkemødet højt. Det er en unik platform for at sætte fokus på landdistrikterne og samtidig debattere med folketingspolitikere, borgmestre, organisationsfolk og ikke mindst den danske befolkning, siger han.

Følg med på Twitter, Instagram og Facebook

Landdistrikternes Fællesråd rapporterer hvert år fra Folkemødet på Twitter med brugeren @LDFdk. Her får du seneste LIVE dækning, praktiske informationer om arrangementer i teltet, debatter mv. Vi bruger derudover hashtagene #dkprovins og #vækstiheleDK i forbindelse med dette års folkemøde. På Instagram vil vi løbende dele billeder fra Folkemødet. Følg os for at opleve stemningen eller del selv dine billeder med #dkprovins.

Programmet for arrangementerne i teltet kan findes her.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 708 249, e-mail noa@landdistrikterne.dk

Akkreditering til Borgmestertopmøde fredag d. 17. juni kl. 15.00 - 16.00 skal ske gennem Landdistrikternes Fællesråd. Navn og medie sendes på e-mail mail@landdistrikterne.dk senest torsdag den 16. juni kl. 16.00.

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum