Danmarks Frie Forskningsfond

11 forskerspirer får skolarstipendier fra Danmarks Frie Forskningsfond

Del

Danmarks Frie Forskningsfond har netop bevilliget knap 1,4 millioner kroner til 11 talentfulde studerende, som skal bruge de næste 6-12 måneder på at fordybe sig i forskning inden for det sundhedsvidenskabelige område.

Adobe Stock by Seventyfour
Adobe Stock by Seventyfour

Det er Danmarks Frie Forskningsfond | Sundhed og Sygdom, der har uddelt midlerne til de 11 forskningsinteresserede studerende.

Modtagerne kommer fra Aarhus Universitet, Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital, og de studerendes projekter fokuserer bl.a. på, hvordan ophobning af affaldsstoffer fra stofskiftet påvirker blodtilførslen og hjertets funktion, hvilke faktorer der kan øge risikoen for sent tilbagefald af brystkræft, og om man kan skræddersy blodtryksbehandling under operationer, så patienter med hjerte- og kredsløbslidelser får færre symptomer og en bedre fysisk formåen efter operation.

Skolarstipendierne er af 6-12 måneders varighed og skal give de unge forskeraspiranter mulighed for at beskæftige sig med videnskabeligt arbejde og skærpe interessen for en videre videnskabelig karriere.

Formålet med bevillingen er at klæde de unge forskerspirer på til en videnskabelig karriere ved at lade dem fordybe sig i et selvstændigt forskningsprojekt.

Det er de studerendes vejledere, som indsender ansøgning og modtager bevilling, og de 11 modtagere er:

 • Peter Jepsen
 • Helle Prætorius Øhrwald
 • Peter Juhl-Olsen
 • Jørgen Jensen
 • Ebbe Briggs Bødtkjer
 • Martin Blomberg Jensen
 • Deirdre Patricia Cronin-Fenton
 • Julie Brogaard Larsen
 • Asger Andersen
 • Michael Pedersen
 • Gitte Moos Knudsen

Læs mere om alle de 11 skolarstipendier her.

Kontakter

Billeder

Adobe Stock by Seventyfour
Adobe Stock by Seventyfour
Download

Links

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Ni forskere får midler til forskeruddannelser uden for universiteterne7.7.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks Frie forskningsfond har bevilget 23 mio. kr. til ni unge forskere, der skal lave deres ph.d. på en anden forskningsinstitution end de danske universiteter. De skal bl.a. forske på Rigsarkivet, Københavns Professionshøjskole og ved Dansk Sprognævn, hvor de dykker ned i emner som danske kvinders arbejde i 1800-tallets Danmark, hvordan et stigende antal LGBT+ migranter kalder på nye former for humanitær intervention samt ny viden om, hvordan sundhedspersonalet kan forbedre plejen på demensområdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum