Lolland Kommune

11 Blå Flag til Lolland Kommune

Del

Kramnitse Strand er tilbage på listen over strande med Blå Flag. Lolland Kommune kan derfor fejre hele 11 Blå Flag i år. Hejsningen af flagene bliver markeret med små arrangementer på flere af strandene i starten af juni.

Hvert år uddeler Friluftsrådet Blå Flag til de strande, der opfylder krav til blandt andet miljøindsats og vandkvalitet, miljøinformation og sikkerhed, samt en række krav til service og faciliteter.

I Lolland Kommune har følgende 11 strande fået det Blå Flag i 2016:


Sletteren Strand Fejø
Femø Havn Strand
Hestehoved Strandbad
Albuen Strand
Maglehøj Strand
Hummingen Strand
Kramnitse Strand
Bredfjed Strand
Strand ved Lalandia
Røbyhavn Strand ved Søpavillonen
Hyldtofte / Holeby Østersøbad


Arrangementer

De Blå Flag bliver hejst i starten af juni, og i den anledning afholder nogle af strandene små arrangementer.

Hyldtofte/Holeby Østersøbad hejser flaget 4. juni kl. 11.00, og bagefter er der arrangeret en tur til det vestlige naturområde.

På Maglehøj Strand bliver flaget hejst 5. juni kl. 10, og digechef Allan Møller holder flagtale. Kl. 9 er der morgenkaffe. Samme dag kl. 10.30 bliver flaget hejst på Bredfjed Strand ved diget. Dagen byder her på taler og hyggeligt samvær.

12. juni er turen kommet til Hummingen Strand, hvor Grundejerforeningen samles for at hejse flaget kl. 11 inden fællesspisning på Strandgården.

Også Stranden ved Lalandia og Sletteren Strand Fejø plejer at markere hejsningen af Blå Flag. En del af personalet fra Lalandia samles til hygge og fællesspisning af madpakker, og på vej til diget og tilbage igen samler de skrald. Ved Sletteren Strand Fejø er der tradition for at samles om hejsning af flaget, socialt samvær og oprensning af områder på øen. Dage og tidspunkter for de to arrangementer er endnu ikke fastlagt.

Oplysninger om øvrige arrangementer på strandene i løbet af sommeren bliver offentliggjort på opslag ved strandene og på Blå Flags hjemmeside. Find også inspiration til egne eller guidede ture på Naturpark Maribos hjemmeside og på Naturpark Nakskov Fjords hjemmeside.

Om Blå Flag

Det er Friluftsrådet, der uddeler de blå flag i Danmark. Flagene uddeles kun for ét år af gangen, og for at komme i betragtning skal den enkelte strand opfylde krav til blandt andet miljøindsats og vandkvalitet, miljøinformation og sikkerhed, samt en række krav til service og faciliteter.

Besøg på en strand, der har fået tildelt det Blå Flag, er garanti for, at der gennem hele badesæsonen fra 1. juni til 15. september bliver taget prøver af vandkvaliteten. Resultaterne er tilgængelige på informationstavler ved strandene og på www.lolland.dk/strande.

Der bliver ligeledes med jævne mellemrum foretaget strandrensning. Strandrensning bliver foretaget af lokale foreninger i samarbejde med kommunen, der har udstedt retningslinjerne.

Læs mere på Blå Flags hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information om Blå Flag-strande i Lolland Kommune kan fås af Park og Vej, Lolland Kommune, tlf. 54 67 72 00

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum