Lolland Kommune

11 Blå Flag til Lolland Kommune

Del

Kramnitse Strand er tilbage på listen over strande med Blå Flag. Lolland Kommune kan derfor fejre hele 11 Blå Flag i år. Hejsningen af flagene bliver markeret med små arrangementer på flere af strandene i starten af juni.

Hvert år uddeler Friluftsrådet Blå Flag til de strande, der opfylder krav til blandt andet miljøindsats og vandkvalitet, miljøinformation og sikkerhed, samt en række krav til service og faciliteter.

I Lolland Kommune har følgende 11 strande fået det Blå Flag i 2016:


Sletteren Strand Fejø
Femø Havn Strand
Hestehoved Strandbad
Albuen Strand
Maglehøj Strand
Hummingen Strand
Kramnitse Strand
Bredfjed Strand
Strand ved Lalandia
Røbyhavn Strand ved Søpavillonen
Hyldtofte / Holeby Østersøbad


Arrangementer

De Blå Flag bliver hejst i starten af juni, og i den anledning afholder nogle af strandene små arrangementer.

Hyldtofte/Holeby Østersøbad hejser flaget 4. juni kl. 11.00, og bagefter er der arrangeret en tur til det vestlige naturområde.

På Maglehøj Strand bliver flaget hejst 5. juni kl. 10, og digechef Allan Møller holder flagtale. Kl. 9 er der morgenkaffe. Samme dag kl. 10.30 bliver flaget hejst på Bredfjed Strand ved diget. Dagen byder her på taler og hyggeligt samvær.

12. juni er turen kommet til Hummingen Strand, hvor Grundejerforeningen samles for at hejse flaget kl. 11 inden fællesspisning på Strandgården.

Også Stranden ved Lalandia og Sletteren Strand Fejø plejer at markere hejsningen af Blå Flag. En del af personalet fra Lalandia samles til hygge og fællesspisning af madpakker, og på vej til diget og tilbage igen samler de skrald. Ved Sletteren Strand Fejø er der tradition for at samles om hejsning af flaget, socialt samvær og oprensning af områder på øen. Dage og tidspunkter for de to arrangementer er endnu ikke fastlagt.

Oplysninger om øvrige arrangementer på strandene i løbet af sommeren bliver offentliggjort på opslag ved strandene og på Blå Flags hjemmeside. Find også inspiration til egne eller guidede ture på Naturpark Maribos hjemmeside og på Naturpark Nakskov Fjords hjemmeside.

Om Blå Flag

Det er Friluftsrådet, der uddeler de blå flag i Danmark. Flagene uddeles kun for ét år af gangen, og for at komme i betragtning skal den enkelte strand opfylde krav til blandt andet miljøindsats og vandkvalitet, miljøinformation og sikkerhed, samt en række krav til service og faciliteter.

Besøg på en strand, der har fået tildelt det Blå Flag, er garanti for, at der gennem hele badesæsonen fra 1. juni til 15. september bliver taget prøver af vandkvaliteten. Resultaterne er tilgængelige på informationstavler ved strandene og på www.lolland.dk/strande.

Der bliver ligeledes med jævne mellemrum foretaget strandrensning. Strandrensning bliver foretaget af lokale foreninger i samarbejde med kommunen, der har udstedt retningslinjerne.

Læs mere på Blå Flags hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information om Blå Flag-strande i Lolland Kommune kan fås af Park og Vej, Lolland Kommune, tlf. 54 67 72 00

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum