Udendørs gør det selv-projekter kalder på en ulykkesforsikring
Nogle slapper af ved det. Ren terapi. Andre gør det af nød og af pligt. Enten i egen have eller i andres. Vi klipper hæk, slår græs, kløver brænde, ordner tagrender eller maler lige noget træværk. Uheldigvis var der i 2016 knap 20.000 danskere, der undervejs i projekterne kom ud for en ulykke. Det viser de seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.
Er du uheldig og må på skadestuen, er det betryggende at have en ulykkesforsikring. Den kan nemlig hjælpe dig økonomisk, hvis du får konstateret varige mén. Men der er mange danskere, der ikke har en ulykkesforsikring. Faktisk havde 44 procent ikke en forsikring, da de kom til skade under havearbejdet, mens 31 procent ikke havde en forsikring under gør det selv-arbejdet.
Det viser en ny spørgeundersøgelse, som Epinion netop har lavet for brancheorganisationen Forsikring & Pension.
Tallene overrasker Forsikringsoplysningen, hvor konsulent Anja Lintrup Sørensen kun kan opfordre gør det selv-folket til at undersøge behovet for at være dækket af en ulykkesforsikring.
- Det er hurtigt og nemt at finde og sammenligne ulykkesforsikringers priser, dækning og services på Forsikringsguiden.dk, siger Anja Lintrup Sørensen. Forbrugerrådet TÆNK og Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden, der er nem at bruge også på smartphones og tablets.
I de første fire måneder af 2017 besøgte danskerne Forsikringsguiden.dk knap 100.000 gange. Kun 14 procent af disse besøg handlede om ulykkesforsikringer.
- En ulykkesforsikring dækker dig i tilfælde af et ulykkestilfælde. En ulykkesforsikring kan udbetale erstatning, hvis du får varigt mén (på mindst fem pct.), får beskadiget tænderne eller dør på grund af en pludselig ulykke. Når du køber en ulykkesforsikring, skal du tage stilling til, hvad din forsikringssum skal være, samt om du ønsker tilvalgsdækninger, som bl.a. kan sikre en højere dækning ved alvorlige skader, siger Anja Lintrup Sørensen.
Når du vil købe en ulykkesforsikring, så spørg dig selv:
1. Skal forsikringen dække dig hele døgnet eller kun i fritiden?
2. Har du brug for tillægsforsikringer som fx brilleskade, behandlingsudgifter, dobbelter-statning osv.
3. Hvor stor et mén skal du have for at få erstatning? Fx fem eller otte procent
4. Sammenlign ulykkesforsikringers pris, dækning og services på www.forsikringsguiden.dk
Forsikringsoplysningens gode råd til havearbejdet:
- Kast dig ikke ud i opgaver, som du usikker på, om du kan klare selv
- Tjek at sikkerhedsanordningerne virker på dit udstyr – og lad være med at ændre eller pille ved dem
- Stop altid græs- eller hækkeklipperen, hvis noget har sat sig fast
- Brug solidt fodtøj og sikkerhedsudsyr
- Sørg for have en ulykkesforsikring
- Brug www.forsikringsguiden.dk til at se, hvad en ulykkesforsikring koster og dækker.
Om Forsikringsguiden.dk
Forsikringsguiden.dk er et effektivt, overskueligt og troværdigt online forbrugerværktøj til at sammenligne forsikringer fra forsikringsselskaber i Danmark. Forsikringsguiden.dk, der er nem at bruge - også på mobil og tablets - har fokus på både dækning, services og pris modsat andre lignende online-værktøjer til forsikringer, hvor der kun er fokus på pris.
Forbrugerrådet TÆNK og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag Forsikringsguiden.dk. Der er 23 selskaber med på Forsikringsguiden, som udgør mere end 90 pct. af markedet for de forsikringer, du finder på Forsikringsguiden.
Kilder:
Epinion har for Forsikring & Pension i perioden 11. april – 23. april 2017 gennemført i alt 5.030 interviews med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover.
Ulykkes Analyse Gruppen, Ortopædkirurgisk Afd. OUH. Antal tilskadekomne udendørs i have/boligområde, som blev behandlet på Skadestuen OUH Odense. http://www.ouh.dk/wm448131
Nøgleord
Kontakter
Jesper Hjorth Jespersen, kommunikationskonsulent, Forsikring & Pension, 41 91 91 01, jhj@forsikringogpension.dk
Anja Lintrup Sørensen, konsulent, Forsikringsoplysningen, als@forsikringogpension.dk
Links
Information om Forsikring & Pension
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Rekord: 80.000 danskere arbejder efter folkepensionsalderen21.4.2025 12:58:07 CEST | Pressemeddelelse
I morgen tirsdag skal Folketinget igen træffe beslutning om velfærdsaftalen, som denne gang hæver folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. De seneste års udvikling viser da også en markant stigning i danskere, der arbejder frem til – og efter – folkepensionsalderen.
Nye tal: Region Syddanmark har flest skader efter skybrud i 202411.4.2025 11:12:16 CEST | Pressemeddelelse
2023 var det vådeste år nogensinde, og 2024 følger lige efter. Nu viser nye tal fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen, at Region Syddanmark indtager en tvivlsom førsteplads blandt alle regioner i antal skybrudsskader.
Regeringens psykiatriplan – en nødvendig plan for et nødlidende område8.4.2025 11:36:39 CEST | Pressemeddelelse
Godt at der er politisk fokus på at styrke psykiatrien. Det mener forsikrings- og pensionsbranchen, der længe har mærket, at den offentlige psykiatri er under alvorligt pres og gennem de seneste år, har hjulpet tusindvis af danskere.
Forsikringsbranchen: Konkurrencen på forsikringsmarkedet er stærk og velfungerende1.4.2025 08:59:22 CEST | Pressemeddelelse
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om konkurrencen inden for private skadesforsikringer. Næsten 500.000 danskere skifter forsikring hvert år, og efter tre års analysearbejde har styrelsen da heller ikke identificeret nogen barrierer for konkurrencen. Forsikringsmarkedet er i høj grad også kendetegnet ved at være velfungerende og mangfoldigt, understreger Forsikring & Pension. Branchen arbejder samtidig for, at endnu flere danskere løbende tjekker op på deres forsikringer og dækning
Finanssektoren efterspørger finansieringen til efteruddannelse i den nye uddannelsesreform26.3.2025 13:16:27 CET | Pressemeddelelse
Reformen af de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser er efter et meget langt tilløb nu landet, men mangler afgørende finansiering til efteruddannelse. Det mener organisationer på tværs af den finansielle sektor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum