Astma-Allergi Danmark

Danmarkskort over pollenallergikere: Klik på din kommune

Del
Nyt interaktivt danmarkskort viser antallet af pollenallergikere i landets 98 kommuner. Ifølge Astma-Allergi Danmark ved mange danskere med pollenallergi dog ikke, at de også kan have lungesygdommen astma.

Går du med kløe i øjnene og hiver efter vejret, er du med garanti ikke den eneste.

Pollensæsonen er over os og Astma-Allergi Danmark har derfor lavet et interaktivt danmarkskort, der viser, hvor mange danskere der har pollenallergi, der hvor man bor.

Med et klik på kortet ses det, at Læsø har 305 pollenallergikere. Så er man ramt af allergi fx overfor el, birk eller græs, har 304 andre det som én selv. I København er det 99.369. At gå med høfebersymptomer er derfor noget, man sagtens kan tale med naboen om, da hun sikkert kender til det.

Og hvorfor er høfebersymptomer vigtigt at tale om?

- Fordi mere end 1 million danskere har høfeber, og rigtigt mange ved ikke ved, at høfeberen ofte hænger tæt sammen med lungesygdommen astma. Symptomerne sidder da ikke kun i hovedet, men også i lungerne i form af vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet, siger vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, Anne Holm Hansen.

Folk med pollenallergi får derfor ikke den nødvendige behandling, men bliver i stedet forhindret i at have en god og aktiv hverdag. Og det kan udgøre et meget stort problem for den enkelte og for folkesundheden generelt:

- Har du høfeber, er risikoen for, at du har astma større. Og har du astma, så lider du også ofte af høfeber. Så begge dele er meget alvorligt. Oplever man symptomer fra sin pollenallergi, bør man derfor altid kontakte sin læge, så man kan få den rette behandling. Det er forudsætningen for, at man kan leve et aktivt liv og være fri for symptomer det meste af tiden, siger Anne Holm Hansen.

Danmarkskortet er en del af Astma-Allergi Danmarks Snot or not-kampagne, der sætter fokus på netop sammenhængen mellem høfeber og astma. Kortet skal bidrage til at gøre pollenallergikere opmærksomme på, at de i farezonen for at gå med en uopdaget lungesygdom.

Fakta:

  • Over en million danskere har høfeber – ca. 30 pct. af dem også har astma
  • Pollenallergi forringer livskvaliteten hos 4 ud af 10 patienter (42 %)
  • Næsten hver tredje oplever betydelig gene fra deres pollenallergi. Det svarer til 375.000 personer
  • Høfeberpatienter har en livskvalitet som diabetes- og hjerte-kar-patienter; eller dårligere
  • Flere end 2 ud af 5, der lider af allergi, har aldrig fået en diagnose

For at se denne video fra e.infogr.am, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Pollenkort

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør, Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76.
Mail: ahh@astma-allergi.dk.

Vedhæftede filer

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye