VIA University College

1.044 nye studerende får studieplads hos VIA i Horsens

Del

Siden midnat har ansøgerne til de videregående uddannelser fået besked på, om de er blevet optaget på deres ønskede uddannelse. I år har Campus Horsens optaget 11 procent flere end i 2018.

Efter sommerferien starter 1.044 nye studerende på VIAs uddannelser i Horsens. Det er 11 procent flere end i fjor.

Særligt nogle uddannelser er årsag til det øgede optag. Blandt andet er der en stigning i optaget på 45,5 procent på sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, som allerede nu kan melde fuldt hus – selv om sygeplejerskeuddannelsen i år har fået 40 ekstra studiepladser for at imødekomme manglen på arbejdsmarkedet.

Desuden er der optaget 22 procent flere studerende på VIAs ingeniøruddannelser i Horsens – nemlig 407 kommende studerende mod 333 i fjor.

Fremgangen glæder VIA, som har haft øget fokus på rekruttering til netop ingeniøruddannelserne, fordi der er mangel på ingeniører i erhvervslivet.

Kåret som entreprenant

”Noget af det, de nye studerende i VIA vil opleve, når de møder ind på deres studie i august-september er, at der på alle VIAs uddannelser er fokus på innovation og på at lære de studerende at ’tænke ud af boksen’ til gavn for erhvervslivet. Netop VIAs fokus på entreprenørskab på både sine offentligt- og privatrettede uddannelser samt i sin strategi har ført til, at VIA både i 2014, 2018 og igen her i 2019 er blevet kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab,” fortæller VIAs prorektor, Louise Gade.

Uddannelserne i Horsens har i år modtaget i alt 2.890 ansøgninger.

VIA optager i år 6.023 nye studerende til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland på basis af 18.658 ansøgninger. Det er 202 flere end sidste år og det højeste optag hos VIA i fem år.

Ledige studiepladser hos VIA

Selv om der er et højt optag på mange af VIAs uddannelser, er der stadig ledige studiepladser at søge for unge, der har fået afslag på drømmeuddannelsen. Derfor sidder studievejledere i dag og de kommende uger klar ved telefonerne hos VIA for at besvare henvendelser og spørgsmål – og for at hjælpe med at finde alternative uddannelsesmuligheder iblandt de ledige studiepladser og behandle nye ansøgninger.

I Horsens er der både ledige studiepladser på ingeniøruddannelserne samt på uddannelserne på markedsføringsøkonom, pædagog og produktionsteknolog.

PÅ VIAs hjemmeside – via.dk – er der en liste over ledige studiepladser på VIAs uddannelser i Horsens og resten af Region Midtjylland.

Lad være med at miste modet

Hvis man ønsker en ledig studieplads, anbefaler VIA at sende sin ansøgning hurtigst muligt.

”Jeg vil opfordre de unge, der har fået afslag i første omgang, til at være åbne over for alternative uddannelsesmuligheder frem for at miste modet. Prøv at være nysgerrige på andre uddannelser, der stadig har ledige studiepladser, selv om de ikke lige var førsteprioriteten. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse, der ikke i udgangspunktet var den foretrukne, og der er mange veje til at blive godt uddannet og kvalificeret til arbejdsmarkedet,” siger Louise Gade.

Har man brug for at blive mere inspireret, har VIA skabt en blog ’dinstudievej.dk’, hvis formål er at hjælpe de unge med studievalget.

Se oversigt over ledige studiepladser her.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt for yderligere information:

Louise Gade, prorektor og den øverst ansvarlige for alle uddannelserne ved professionshøjskolen VIA University College
Mobil: 87 55 19 99
E-mail: loug@via.dk

Christine de Wolff, journalist i VIAs kommunikationsafdeling
Mobil: 87 55 14 35
E-mail: ddwo@via.dk

Billeder

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.

  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

  • VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.

  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.

  • VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder. Målet er at klæde de studerende på med kompetencer, der kan være med til at sikre vækst i erhvervslivet og udvikling af den offentlige sektor. Uddannelserne giver de studerende den seneste forskningsviden inden for deres fagfelt.

  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.

  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum